So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

sisustus

Uusi postaussarja: mitä jää, mikä muuttuu - osa 1

Moikka!


Tästä käynnistyisi pienimuotoinen postaussarja, jossa käydään nykyinen kotimme läpi huone huoneelta ja verrataan sisustusta ja tyyliä tulevan kodin tyyliin: mitä jää, mikä muuttuu? Muutettiin nykyiseen 51,5 neliöiseen rivitaloasuntoon tammikuussa 2015 ja suurinosa kuvista on keväältä 2015. Valitsin tarkoituksella näitä ensimmäisiä kuvia, sillä näiden pohjalta on hauska katsoa, miten tyyli on jo tähän mennessä muuttunut (jos on). Aloitetaan kodin sydämestä, eli keittiöstä! 

NYKYINEN: Nykyinen keittiömme on väreiltään todella vaalea. Turussa asuessamme remontoimme keittiön tummaksi (pähkinän sävyinen taso ja harmaa tiiliskivimäinen välitilan laatta) ja siitä syystä kaivattiin tämän kodin keittiöön enemmän raikkautta. Työtaso on ollut alusta asti asia, joka on aiheuttanut mulle päänvaivaa. Taso ei nimittäin ole se, joka alunperin valittiin, sillä alkuperäisen valmistaminen olikin yhdenäkin lopetettu. Nykyinen taso on siis ns. kakkosvaihtoehto ja siltä se on rehellisesti sanottuna myös koko ajan tuntunut.  

MITÄ JÄÄ, MIKÄ MUUTTUU: Uusi keittiömme tulee olemaan sekoitus entistä ja nykyistä, eli tummaa ja vaaleaa. Sopivasti molempia. Kaapit palaavat luultavasti tasavalkoiseen ja taso tummuu huomattavasti. Välitason laatat haluan kuitenkin pitää valkoisina ja yksinkertaisina. Kodinkoneet tulevat luultavasti olemaan rosterisia, tosin haaveilen integroidusta astianpesukoneesta, joka olisi hieman korkeammalla. Toivon, että uusi keittiön saa näiden suunnitelmien tuomana jonkinlaista syvyttää, joka nykyisestä keittiöstä puuttuu. 

NYKYINEN: Ruokailutilastamme olen alusta asti pitänyt kovasti. Jos voisin, haluaisin raahata nuo ihanan isot ja valoa tuovat ikkunat mukanamme uuteen kotiin! Pöytä on ihan kiva, jokseenkin ajan kanssa se osoittautunut aika rihveliksi ja on uuteen kotiin tietenkin liian pieni. Verhoista tykkään ja toivonkin, että ne sopivat myös uuteen kotiin.

MITÄ JÄÄ, MIKÄ MUUTTUU: Uudessa kodissa ei ole erillistä ruokailutilaa vaan se on ns. upotettu keittiön keskelle. Ruokapöytä uusitaan ja Mikko luultavasti nikkaroi meille itse uniikin kuuden hengen lankkupöydän. Samoin tuolit menevät vaihtoon ja harmaan sävystä niissä luovutaan.Valaisin löytyy uudesta kodista luultavasti takkahuoneesta, keittiöön tulee jotain ihan erilaista. Koska erillistä ruokailutilaa ei ole, pyritään siihen, että kalusteet sopivat hyvin keittiön yleiseen tyyliin. 

Mitä tykkäsitte tästä postaussarjan ensimmäisestä osasta? Seuraavassa osassa käydäänkin sitten olohuoneen kimppuun. :) 

Ihanaa keskiviikkoa sulle <3
- Enni