Suomi100- gaala

Joensuulaiset toisen asteen opiskelijat järjestävät 100-vuotiaan Suomen kunniaksi juhlagaalaa Joensuun Areenalla 14-29 vuotiaille. Gaalan ajankohta on 5.12.2017 eli Suomen 100-vuotissynttäreitä edeltävä päivä. Olen itse osa järjestävää tiimiä ja miun tehtävä on esimerkiksi kirjoittaa tästä tapahtumasta muutama blogijuttu. Muiden tehtäviä ovat esimerkiksi sponsoreiden hankkiminen ja somekäyttäjiemme päivittäminen.

Tämän postauksen tarkoituksena on kertoa taustatietoa ja vähän avata gaalan tarkoitusta kaikille. Lähteenäni postauksen teossa on toiminut alusta asti tapahtuman järjestämisessä mukana ollut Hannu Vähäkoski ja muu työryhmä.

Alkuperäinen idea gaalaan lähti vuosi sitten lokakuussa, kun ensimmäinen palaveri Suomi100-juhlasta pidettiin. Tapaamisessa lähti ajatus siitä, että juhlan eteen halutaan saada kaikki Joensuun toisen asteen oppilaitokset liikkeelle ja tekemään yhteistyötä. Tapahtumaa on alusta asti suunniteltu gaalana ja sitä halutaan viettää, koska Suomi täyttää vain kerran sata vuotta ja Suomen satavuotista taivalta halutaan juhlistaa.

Gaalan ydinryhmään kuuluu 10 henkeä, joilla on suuri vastuu tapahtuman tekemisessä. Talkoolaisiakin tarvitaan, niitä tapahtumaan on tavoitteena saada noin sata. Osalle tapahtuman järjestämiseen osallistuvista tahoista kuitenkin maksetaan, sillä aivan kaikkea ei saa talkoohengellä kasaan. Joensuun oppilaitoksista mukaan tapahtuman tekemiseen ovat lähteneet Joensuun Normaalikoulun lukio, Itä-Suomen koulun lukio, Pyhäselän lukio sekä näiden lisäksi myös Suomen lukiolaisten liiton Itä-Suomen piiri. Nykyiset ja entiset lukiolaiset ja ammattikoululaiset ovat hyvin liikkeellä, sillä tapahtumaa järjestävästä porukasta löytyy joka alan ammattilaisia; tuottajia, tekniikan tähtiä, bändejä, muita esiintyjiä, sponsoreiden metsästäjiä, it-alan osaajia ja vähän vaikka ja mitä.

Isosta kuvasta vastuussa on itse Hannu. Meille on kuitenkin annettu paljon vastuuta, oikeastaan niin paljon kun vaan otetaan.

Gaalasta on tulossa tämän vuoden hienoin nuorten järjestämä tapahtuma Joensuussa. Käy siis ottamassa instagramissa haltuun @toisenasteen, Facebookissa osallistumassa tapahtumaan, osta liput täältä ja vieraile tapahtuman nettisivuilla. Sieltä löydät ohjelman, voit ilmoittautua talkoolaiseksi ja ihastella työryhmän taitavan tietokoneihmisen kädenjälkeä. 

Gaalan pääesiintyjänä on Kasmir! Lisäksi luvassa on muita huikeita esityksiä. Odotetaan Areenaa ääriään myöten täyteen!