So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

harrastukset

Kiovan ruuhkista Joensuuhun

Ulkomaalaiset pelaajat eivät ole harvinaisia lentopallossa. Sarjatason noustessa myös ulkomaalaisten pelaajien määrä lisääntyy. Sama pätee muihinkin lajeihin. Meidän joukkuetta vahvistaa tällä kaudella ukrainalainen Anna Yefremenko ja hänen pelipaikkansa on hakkuri. Anna on otettu innokkaasti vastaan niin fanien, pelaajien kuin seurankin taholta. Hänen astuessaan kentälle joukkueemme loistaa ja vastustajilla painuvat hartiat kasaan. Selvitin pienen haastattelun muodossa, mitä Anna ajattelee Joensuusta ja Joen Jujusta.

Anna ja Venla antamassa toisilleen ylävitosia. Kuva: Marko Pennanen

Kuka Anna on ja mitä hän ajattelee Joensuusta ja meistä?

Olen Anna Yefremenko. Tulen Ukrainan pääkaupungista Kiovasta, jossa asuu noin 3 miljoonaa ihmistä. Perheeseeni kuuluvat pikkusisko, isä ja äiti. Perheessäni minua kutsutaan pikku Annaksi, koska olen perheeni lyhin, vain 190cm pituinen. Äidistäni tuli esikuvani, kun näin hänen pelaavan ammatikseen koripalloa."

Kiovan miljoonakaupungin ruuhkiin verrattuna Joensuu on kotoisan pieni ja rauhallinen paikka. Kaupunki on mukava ja virkeä. Täällä on paljon puita, puhdasta ilmaa ja hiljaista. Paikkaan kuin paikkaan pääsee helposti ja nopeasti. Tykkään erityisesti kävellä ja juosta metsässä, sillä metsien rauhallisuus kiehtoo minua. Ennen kun tulin Joensuuhun kävin liigajoukkueiden treeneissä ja tutustumassa heidän toimintaansa, mutta vietettyäni viikon Joensuussa päätin, että oman kehittymiseni kannalta tämä on paras paikka minulle."

"Olen pelannut nyt neljä vuotta ammattilaisena mm. Ukrainan superliigassa ja Saksassa, mutta missään ei paneuduttu fysiikkaan ja henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen kuin Joensuussa. Eniten minut kuitenkin yllätti sosiaalisuus. Joukkue keskustelee todella paljon. Ukrainassa valmentajat eivät jutelleet pelaajien kanssa kuten täällä. Myös joukkueen asenne teki minuun vaikutuksen, sillä kaikki haluavat treenata kovaa ja tehdä töitä kehittymisen eteen, mutta he nauravat todella paljon. Aluksi se tuntui minusta tosi kummalliselta, mutta nyt osaan jo vitsailla ja nauraa muiden mukana."

~Anna #10~

Annan pelipaidan numero on 10. Kuva: Marko Pennanen

Anna lyö palloa kovaa ja korkealta ja hän on ollut meidän joukkueen pistenikkari pelistä toiseen. Annan näkee kentällä jo lauantaina 17.11 klo: 17.00 Joensuun urheilutalolla kun vastaamme asettuu PumaVolley. Sinistä päälle ja kannustamaan!