So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

harrastukset

Kuopion Syysturnaus

Olipahan turnaus! Neljä vastustajaa, neljä peliä ja 11 erää. Kyllä pelaaminen on parasta, vaikka lauantaina sai useammankin kerran puhaltaa ja miettiä, että minkälaiseen tilanteeseen sitä on itsensä taas laittanut. Yhdessä päivässä sai kokea paljon. Ylpeyttä ja hyvänolontunnetta voitettujen pelien jälkeen sekä harmistusta ja pettymystä hävittyjen pelien jälkeen. Päivän alussa tuntui, että on valmis vaikka juoksemaan maratonin, mutta päivän päätteeksi tuli huomattua, että ei sitä ihan kaikkeen pystykään, vaikka aluksi siltä tuntuikin. 

Ensimmäinen peli oli meiltä huippua tekemistä. Kaikki onnistui kuten oli harjoiteltu ja sovittu. Pystyimme pelaamaan osaamisemme ylärajoilla. Kun kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin voittohan siitä silloin on tuloksena. 

Toisessa pelissä olimmekin sitten aivan eri joukkue. Asennoituminen uuteen peliin taisi olla vääränlainen, kun ensimmäisen pelin voitosta tullut hyvänolontunne jätti mieliin niin sanotun "takki auki"-asenteen. Silloin ei hyvä heilu. Vaikea ensimmäinen erä onneksi herätti joukkueemme taistelemaan tosissaan voitosta ja peli päättyi meidän voittoon tiukan väännön jälkeen.

Kahdessa seuraavassa pelissä tuli huomattua, että turnaukset eivät sovi ainakaan minulle. Edellisen viikon sairastelujen vuoksi jouduimme kuormittamaan samoja pelaajia koko päivän. Kolmannen pelin aikana hypyt eivät enää kantaneet korkealle, eikä reaktiokyky ollut riittävällä tasolla, jotta voitto olisi ollut mahdollinen. Päivän ensimmäinen häviö tuntui hurjalta kahden voitetun pelin jälkeen. Kun vastustajat ovat hyvätasoisia, vain hyvällä pelillä ja oman osaamisen ylärajoilla pelaamalla voidaan voittaa. Päivän viimeinen peli oli kolmannen toisinto ja kotimatka starttasi ristiriitaisissa tunnelmissa. Voitot ja häviöt jättivät paljon mietittävää. Kaksi voittoa kasvatti luottoa omaan ja joukkueen tekemiseen ja häviöt muistuttivat pitämään jalat maassa ja asenteen nöyränä. 

Kuopion Syysturnaus on loistava paikka hioa joukkuehenki ja joukkuepeli huippuunsa kautta varten. Nälkä kasvaa syödessä, enkä malta odottaa sarjakauden alkua. Syyskauden avaus pelataan Puijo Wolleyta vastaan Kuopiossa sunnuntaina 23.09 ja ensimmäinen kotipeli on lauantaina 29.09 Oulun Kiskoa vastaan Joensuun Urheilutalolla. 

Kaikki postauksen kuvat on ottanut Tommi Vaskonen.