So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Joen Juju

Pallo on pyöreä

Tuplapeliviikonloppu Helsingissä taputeltu alta pois ja tuloksena kolme sarjapistettä. Mutta kyllä pisti taas tämä viikonloppu minut miettimään, että kuinka yksi yö voikin tehdä suuren eron meidän pelaamiseemme. Lauantai ja sunnuntai olivat täysin erilaiset toisistaan ja ellei videota olisi todisteena voisi joku epäillä kentällä olleen peräkkäisinä päivinä aivan eri joukkueet. 

Lauantaina hävisimme ottelun NaLea vastaan selvin 0-3 lukemin. Tämä peli saattoi saada jopa kauden pohjanoteeraus-tittelin. Vastustajan tekeminen näytti jo lämmittelystä alkaen paljon paremmalta kuin meidän. Huono tekeminen sai jatkoa pelissä. Eräpisteet (16-25, 18-25, 17-25) kertovat synkkää tarinaa meidän pelin jokaiset osa-alueen pettämisestä. Kuva kertokoon fiilikset pelin aikana ja sen jälkeen. 

Mutta ai että maittaa kirjoittaa sunnuntain pelistä Puma Volleyta vastaan. Meille hieno kolmen sarjapisteen arvoinen voitto. Ja meille aiemmin kaudella epäedullinen jatkopalloille mennyt kolmas eräkin, jossa kotijoukoille aiheutimme jännitystä ja nitrojen nappailua, voitokkaasti selvitetty kunnialla ja upealla asenteella. Eli 3-0 (25-21, 25-15, 29-27) voitolla kotimatkalle. On muuten huomattavasti lyhyempi kotimatka ja mukavampi istua bussissa näin makean voiton jälkeen.

Kaksi peliä, yksi yö, sama joukkue ja pelit täydellisiä vastakohtia. Asenne, onnistuminen, tuuri ja taktiikka olivat avainsanoja. Me onnistuimme unohtamaan lauantain tappion ja keskittyminen oli sunnuntaina loistavaa. Konkreettisena esimerkkinä meidän joukkueen Anna #10 , joka on ykkössarjan paras hyökkääjä ja pistepörssin kärki. Lauantain alisuoriutuminen muun joukkueen negatiivisen säestyksen kanssa oli tyrmistyttävää seurattavaa, mutta sunnuntaina tyrmäävän hyvää parhaan pelaajan palkinnon arvoista tekemistä. Loistavaa! Tuli myös alkulämppäpallottelussa päivän ensimmäinen tavoite täytettyä, kun saimme verkkahousuihini Jasminin kanssa reijän aikaiseksi. Siinä merkki asenteesta, että kun jotain sovitaan niin se myös tehdään. 

Kolme joukkuetta taistelee kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Juju Joensuu, Karelian Hurmos ja Raision Urheilijat. Raision Urheilijat on sarjassa 8. 32 sarjapisteellä ja 23 ottelua pelanneena, Juju 9. 31 sarjapisteellä ja 22 ottelua pelanneena ja Hurmos 10. 31 sarjapisteellä ja heillä 23 ottelua pelattu. Ykkössarjan yhdeksän parasta joukkuetta pääsevät pudotuspeleihin, sillä Kuortaneen valmennuskeskuksen nuorten maajoukkueryhmä ei osallistu niihin karkeloihin vaan päättää kautensa runkosarjan loputtua sijoituksestaan huolimatta. Kuortane on nyt sarjassa kuudentena.

Jujun seuraava ottelu pelataan Kuortaneella keskiviikkona 6.3 klo: 19 ja viimeinen kotipelimme on sunnuntaina 10.3 klo: 13 Joensuun urheilutalolla Jyväskylää vastaan. Jokainen sarja- ja eräpiste on supertärkeä, joten näitä runkosarjan viimeisiä otteluita ei kannata jättää näkemättä!