So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Joen Juju

Urheilijan turva

"Urheilija ei tervettä päivää nää" on aika karu sanonta, mutta ei siinä täysin väärässä olla. Lentopalloilijan yleisimpiä vammoja ovat polvivammat, sormivammat, nilkan nyrjähdys ja olkapään rasitusvamma. Meidänkin joukkueessa on itse kullakin ties minkälaista vaivaa ja vammoja. Polvi leikattu, nilkka teipissä tai selkä kipeä. Sujuva ja nopea hoitoon pääsy on tärkeää erityisesti meidän sarjatasolla, sillä se edistää nopeampaa paluuta pelikentälle. Onneksi meidän joukkueen kaikki pelaajat on vakuutettu IF urheilijavakuutuksella. 

Nilkan tukiteippausta ennen peliä.

Joukkueessamme on 14 pelaajaa, joista 11 on tällä hetkellä pelikuntoisia ja kolme sivussa loukkaantumisien ja pidempiaikaisen sairastumisen vuoksi. Olen itse pitänyt harjoittelusta hieman taukoa, sillä oikean käden etusormi kipeytyi muutama viikko sitten. Kun turvotus ja rasituksen tuottama kipu eivät hellittäneet, päätin suunnata lääkäriin. Pystyin valitsemaan itselleni sopivan ajan ja päivän yksityiseltä terveysasemalta, sillä IF:in vakuutus ei määrää tiettyä hoitopaikkaa, vaan sen saa valita itse. Tämä nopeutti omalla kohdallani diagnoosin saantia ja sitä kautta treeneihin palaamista, sillä lääkäri totesi sormen luukalvon olevan ärtynyt ja ettei sormen rasittaminen varsinaisesti haittaa, jos kipukynnykseni sen vain kestää. Hoitotoimenpiteiksi määräytyi kylmähoito ja buranakuuri. Minun tarvitsi vain tehdä IF:in nettisivuilla vahinkoilmoitus ja korvaus oli sillä hoidettu. Helppoa!

IF urheilijavakuutus korvaa lajin parissa sattuneiden tapaturmien lisäksi myös muualla vapaa-ajalla sattuneita tapaturmia. Vakuutus siis korvaa esimerkiksi tapaturmien hoito- ja tutkimuskulut yksityisellä puolella. IF:in vakuutus sopii myös useampaa lajia harrastavalle, koska yksi vakuutus kattaa useammassa lajissa kilpailemisen. 
Kädessäni on pinkkiä kinesioteippiä. Kuvan on ottanut Marko Pennanen.

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 17.11 klo: 17.00 Joensuun urheilutalolla PumaVolleyta vastaan. Tervetuloa kannustamaan! Toivotaan, että saamme toipilasosastoa pienemmäksi ja pelaajia takaisin kentälle siihen mennessä.