So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

8 vinkkiä miten teet unelmista totta

Minä uskon yksisarvisiin ja siihen, että mikä tahansa voi olla mahdollista. Kun riittää unelmia, uskoa itseen, halua, sisua ja paljon sinnikkyyttä niin kaikki, oikeasti kaikki on mahdollista. Myös ne asiat mitkä kuulostavat aivan liian hyvältä ollakseen totta. 

Olin muutama viikko sitten Tampereella järjestetyssä Dream Team - Academy tapahtumassa. Vapaa suomennos tälle voisi olla unelma-akatemia. Teemana luonollisesti omat unelmat, niihin uskominen ja niiden saavuttaminen. 

Alexander Plath

Paikalla oli nimekkäitä puhujia, jotka puheenvuoroillaan inspiroivat varmasti jokaista paikalla ollutta miettimään omaa elämäänsä uusiksi.

Saksasta asti paikalle saapui motivaatiopuhuja Alexsander Plath. Hän todella laittoi jokaisen paikalla olijan miettimään omaa elämäänsä ja sitä, mitä siinä elämässä oikeasti haluaa tavoitella, niitä omia unelmia. Hänen muutaman tunnin kestänyt puheenvuoronsa sai inspiroitumaan ja uskomaan siihen, että mikä tahansa on mahdollista, jos oikeasti niin haluan.

Hänen esitys avasi silmäni siihen, että olen aivan liian paljon vaihtanut vapaa-aikaani työhön. Huomaamattani työt ovat saaneet yliotteen elämästä ja siihen on tultava samantien muutos. Niin ei saa olla. En halua sitä. Elämässä on niin paljon tärkeämpiäkin asioita. Yksi niistä nukkuu öisin vieressäni.

Alexanderin jälkeen lavan otti haltuun omaa unelmaa vakaasti seurannut ja mittavan uran luonut Vappu Pimiä. Ennen tätä tapahtumaa en mitenkään erityisesti fanittanut Vappua mutta hänen puheenvuoronsa käänsi pääni totaalisesti.
Nyt fanitan sitä naista ihan kympillä. Miten sydämellinen, ihana ja aito ihminen hän onkaan. Niin periksiantamaton ja rohkea!

Vapulla ei ole käynyt tuuri vaan hän on tehnyt kovasti töitä saavuttaakseen sen mitä on halunnut. 

Tässä Vapun vinkit omien unelmien saavuttamiseen.

Kuinka sinäkin voit tehdä omista unelmistasi totta. Älä anna niiden olla vain sanahelinää.
Jos ne ovat sinulle tärkeitä niin tee niistä totta!

1. Uskalla sanoa unelmat ääneen

Kun oman unelman tuo esille kirkkaasti ja kuuluvasti lisää se tahtoa saavuttaa se. Tällöin myös muut ympärillä olevasi ovat siitä tietoisia.

Minun unelmoin siitä, että saadaan Antin kanssa perhe. Se on numero ykkönen tällä hetkellä unelmien listalla. Unelmoin myös siitä, että jonain päivänä olen itseni pomo. Voin itse valita, milloin haluan tehdä töitä ja missä haluan tehdä töitä. Unelmoin myös siitä, että voidaan asua edes puolet vuodesta jossain lämpimässä. Hyvin todennäköisesti Balilla. Siitä on tullut meille hyvin rakas paikka.

2. Pyydä, niin saat!

Jos ei uskalla pyytää niin ei mitään myöskään saa. Pätee aivan joka asiassa. Kukaan ei ole ajatustenlukija. Sinun pitää uskaltaa pyytää sitä mitä haluat. Olla rohkea. 
On se sitten parempi palkka tai vaikka uusi asema töissä. Tai ihan mitä vain. Pyytämällä ei menetä mitään. Tyhmä se on joka ei pyydä.

3. Toimi!

Älä jää unelmiesi kanssa vain ajatuksen tasolle. Ole valmis tekemään niiden eteen töitä. Päivittäin, pieniä juttuja mitkä vievät sinua askel askeleelta eteenpäin. Eivät unelmat tule sinun ovelle kolkuttamaan. Duunia pitää niiden eteen tehdä. Aloita jo tänään!

4. Älä menetä uskoa – usko itseen!

Matkan varrella moni tulee kritisoimaan ja epäilemään sinun kykyjä. Arvostelemaan sinun unelmia. Mutta sillä EI ole väliä! Sinun unelmat eivät ole niiden epäilijöiden unelmia. Ne eivät vaikuta arvostelijoiden elämään mutta sinun elämään kylläkin. Älä kuuntele heitä. Usko siihen, että sinä pystyt ja sinä osaat. Ja sinä voit ne unelmat saavuttaa.

Minulle on naurettu päin naamaa ja pyöritelty silmiä. Todettu kuuluvaan ääneen ”jep, jep niin vissiin”. Mutta en välitä. Tiedän, että tulen osoittamaan jokaisen epäilijän, arvostelijan ja silmien pyörittelijän vääräksi vielä jonain päivänä. Ja se on varma.

5. Uskalla hypätä rotkoon

Välillä tarvitsee ottaa isompia harppauksia, jotta pääset lähemmäksi unelmaasi. Sinun tulee uskaltaa tehdä radikaaleja ratkaisuja. Eli uskalla hypätä rotkoon tietämättä mitä siellä tulee vastaan. Et voi aina kontrolloida kaikkea mitä tulee tapahtumaan. Joskus pitää vain uskoa, että kaikki kääntyy hyväksi ja tehdä se muutos. Muutos mikä muuttaa elämäsi. Sulkea ovi, jotta uusi voi aueta.

6. Aseta kusipäiset tavoitteet

Unelmista tulee tavoitteita, kun niille asettaa deadlinen. Kun niitä alkaa työstämään todeksi. Aseta itsellesi niin ”kusipäisen kovat” tavoitteet, että kun saat niistä edes puolet maaliin asti, niin olet voittaja. Uskalla siis unelmoida isosti. Ihan helkkarin isosti.

”If your dreams don’t scare you, they’re not big enough!”

7. Tee 5-vuotissuunnitelma, missä sinä olet silloin?

Kirjoita suunnitelma, missä olet 5-vuoden päästä. Mitä aiot saada unelmasi eteen aikaiseksi ensimmäisen vuoden aikana. Toisen vuoden aikana. Kolmannen vuoden aikana jne…

Millaista elämää elät viiden vuoden päästä?
Miltä sinusta silloin tuntuu?
Kuinka sinä silloin voit?
Mitä sinun elämääsi kuuluu?
Keitä ihmisiä sinun elämääsi kuuluu?

Visualisointi auttaa hahmottamaan miten omien unelmien todeksi tuleminen vaikuttaa sinun elämään. Se vahvistaa sinun uskoa ja antaa motivaatiota.

Tapatumassa jokainen paikalla ollut eli noin 800 henkilöä kirjoitti päiväkirjamaisesti otteen yhdestä päivästä.

"Mitä minulle kuuluu tänä samana päivänä tasan viiden vuoden päästä?" 

Tämä tehtävä oli ihana!

Ai, että kirjoitin kynä sauhuten varmaan kolme sivua tekstiä. Näin silmissäni millaista meidän elämä Antin kanssa on 5-vuoden päästä. Miltä se tuntui, miltä se tuoksui, miltä se näytti ja miten ihanaa se oli. Tämä simppeli tehtävä vahvisti kymmenkertaisesti uskoa siihen, miten paljon haluan omat unelmani toteuttaa.

8. TÄMÄ ON SINUN ELÄMÄ – NAUTI SIITÄ!

Älä anna elämäsi lipua ohi niin, että joku toinen heiluttaa tahtipuikkoa. Sinun kuuluu olla oman elämäsi kapellimestari.
Kysy seuravaaksi itseltäsi nämä kysymykset ja kirjoita vastaukset paperille ylös.

Mistä asioista unelmoit?
Oletko tyytyväinen elämääsi?
Mitä tekisit jos sinulla olisi vain 5-vuotta elinaikaa?
Mitä tekisit jos tietäisit ettet voisi epäonnistua?
Mitä tekisit jos ei olisi mitään rajoja?

Ihanaa sunnuntaita!

-Jenni-

(kansikuva Pixabaysta)