terveys

CELLReset - puhdistuskuurilla sain kroppani takaisin!

MÄ OLE NIIN TÄPINÖISSÄ NÄISTÄ TULOKSISTA!

Alkuun hieman taustaa ja tietoa tästä kuurista ennen kuin kerron, miten se viikko viikolta kulki.

Mun piti lähteä tälle kehon puhdituskuurille ensimmäisen kerran jo syksyllä 2017 mutta pari viikkoa ennen aloitusta selvisi, että olen raskaana, joten kuurille lähtö kuihtui siihen.
Raskauden jälkeen imetin reilut 11kk, jonka aikana mitään puhdistuskuureja ei saa tehdä sillä liikkeellä lähtevät kuona-aineet voivat mennä rintamaitoon.
Nyt imetyksen loputtua oli päivän selvää, että lähden vihdoin ja viimein tekemään tämän puhdistuskuurin, jotta saan oman kroppani takaisin.

Millaisesta kuurista siis on kysymys?

Nimi on CellRESET- kehokuuri (aka. puhdistuskuuri). Se on 28 päivää kestävä solujen resetointiohjelma ja terveyskuuri, jonka avulla elimistö puhdistuu ja aineenvaihdunta uudelleen käynnistyy.

Niillä miljoonilla erilaisilla dieeteillä mitä maailma on pullollaan jengi useimmiten laihtumisen sijaan saa elimistönsä vain entistä enemmän sekaisin. Niin tööttään, että hormonitoiminta ja aineenvaihdunta ovat menneet täysin tukkoon.
Tämä johtuu muun muassa prosessoidusta ravinnosta, lisäaineista, säilöntäaineista, täyteaineista, suolasta ja sokerista, lääkejäämistä, lannotteista ja erilaisista myrkyistä mitä elimistöön kerääntyy ravinnon myötä. Myös sen terveellisen ravinnon myötä.

Tähän elimistön jumitilaan ei välttämättä auta enää pelkkä ruokavalioremontti vaan tällöin elimistö tulee puhdistaa ja ”reboottaa”, käynnistää uudelleen. Sama idea kuin tietokoneissa silloin kun ne ovat jumissa.

Ja sitä tämä Cellreset - terveyskuuri tekee.

Se ei ole mikään laihdutuskuuri mutta sen avulla paino hyvin todennäköisesti kuitenkin laskee kun keho alkaa toimia ideaalimmin.
Kuurin avulla sun elimistö saa mahdollisuuden puhdistaa itsensä ja aloittaa uudelta puhtaalta pöydältä. Se on sama juttu kuin kerran pari vuodessa tehtävä kodin suursiivous. Nyt vaan siivotaan se kaikki vuosien ja taas vuosien aikana kertynyt kuona ja muu paska sieltä elimistöstä pois.

Ne paskat meinaan aiheuttaa monia, monia ongelmia…

Näin esimerkkinä kilparauhasen ongelmat, unettomuus, huono iho, turvotus, huono vatsan toiminta, hyytynyt aineenvaihdunta jonka seurauksena painon nousua tai se ettei paino laske, hormonaalisia ongelmia sekä elintapasairauksia.
Myöskin jos kärsii alipainosta, niin tämä kuuri voi tuoda kehon takaisin sen normaalipainoon.

Jos noista ongelmista joku upposi suhun niin hear, hear!

Eikä näitä ongelmia tosin tartte jäädä odottamaan ennen kuin tekee jotain mikä edistää oman terveyttä ja hyvinvointia.
Tämä kuuri sopii kaikille ja sen voi tehdä myös täysin siksi, että annat sun keholle rakkautta takaisin päin.
Aion itse todellakin tehdä tämän kuuri tästä lähtien vähintäänkin kerran vuodessa. Se on pieni vaiva siihen nähden mitä mun keho antaa mulle päivittäin.

Mulla oli kuurille lähtemiseen aika montakin syytä:

1. lähes kolme vuotta kestäneen hormonaalisen kaaoksen jälkeen (lapsettomuushoidot > raskaus > imetys) mitä mun kehossa on ollut, niin tälle oli tarvetta. Avittaa elimistöä takaisin omaan, luonnolliseen hormonaaliseen tasapainoon. Toiveena erityisesti saada kuukautiset takaisin mitä ei ole näkynyt kohta neljään vuoteen.

2. Saada apua näppyiseen ihoon sekä epätaisaiseen ihonväriin kasvoissa.

3. Saada apua uniongelmiin joita vauvavuosi on tuonut mukanaan.

4. Saada suolisto eheämpään kuntoon, sillä raskauden jälkeen aivan liian moni ruoka-aines tuntuu laittavan peräpään laulamaan, eli siis pierettää liian usein ja liian paljon.

5. Sanoa hyvästit raskaudesta jääneille ”kitu” kiloille ja saada oma, kotoisa kroppa takaisin mikä oli ennen koko lapsettomuushoitoja.

6. Bonus syy oli se, että kuuri jeesaa aineenvaihduntaa toimimaan tehokkaammin.

Lähtökondis oli hyvin, hyvin turvonnut. Kuuria edeltäneen viikon aikana olin syönyt paljon, sekä herkkuja, että vaan paljon ruokaa, olin lomalla Maltalla ja myös lennoilla jotka lisäävät turvotusta.
Olin siis aika jäätävässä turvotustilassa näiden ”before” kuvien hetkellä.

Lähtötilanne 6.5.

Puhdistuskuurilla syödään pääasiassa vain hyviä valkuaisaineiden lähteitä, eli kanaa, kalkkunaa, kananmunaa, kalaa, tofua tai seitania.
Niiden kanssa syödään kotitekoista maitohappobakteeri jugurttia, pellavan-ja auringonkukansiemeniä, laadukkaita  ravintolisiä, helkkaristi sitruunavettä, rasvaa, öljyä ja yrttiteetä.
Kuurin ajan, eli 28 päivää ollaan myös lähes täysin ilman vilja-sekä maitotuotteita, suolaa ja sokeria (poislukien suolaton voi).

Muistuttaa orastavasti Atkinssia mutta esim. punaista lihaa saa syödä vain pari annosta viikossa ja tällä kuurilla varmistetaan noilla hyvillä ravintolisillä se, että kroppa saa kaikki tärkeät vitaaliaineet ruokavalion suppeudesta johtuen.

Aamupalana kotitekoista maitohappobakteeri jugurttia, liotettuja pellavan-ja auringonkukansiemeniä sekä yksi paistettu muna.

Tämä ruokavalion muutos, kun hiilarit vedettiin tyystin nolliin, teki ensimmäisestä viikosta hyvin tuskaisen.
Tästä tuskaviikosta olin kyllä hyvin tietoinen jo etukäteen, eikä se yllättänyt, että olo oli hutera ja pökrytti vähän väliä. Ihme olisi, jos moinen ravintomuutos ei aiheuttaisi mitään reaktiota.
Kaipasin niin paljon vihreitä, sillä ensimmäisen viikon ovat myös veget ja hedelmät pannassa. Tätä enimmäistä viikkoa kutsutaan ”valkoiseksi viikoksi” kun silloin syödään lähinnä vain niitä valkuaisaineita.

Joku saattaa ihmetellä, että miksi ruokavalio on noin tarkka ja suppea mutta on hyvä muistaa, että kuurin koko pointti on puhdistaa elimistö sinne kertyneestä shaibasta, joten sinne ei tällöin tungeta ihan mitä vain.
Tämä Cellreset kuuri on kansainvälinen kuuri minkä joku heppu (professori) nimeltä Aage Stensethin on kehittänyt.
Tiedän, että kuuri toimii, sillä moni tuttuni on sen tehnyt ja kaikki, siis kaikki ovat sitä kehuneet. Siksi mäkin sille lähdin mukaan.

No enivei stoori jatkuu, niin tätä tuskaviikkoa pahensi kotiin levinnyt vatsatautiepisodi, joka tarttui perheen miehiin ja se luonnollisesti vei yöunet mennessään. Onneksi itse säästyin taudilta, sillä muutoin ei ruokavalion noudatus oli ollut mitenkään mahdollista.

1.viikon aikana liikunta on kielletty, jopa raskaat kotityöt. Ja tämä sääntö on ihan syystä. Kävelin pari kilometriä kauppaan, tai siis vaapuin niin tuli aivan kamala olo. Tuon taaperon perässä juokseminen oli sen viikon liikunta. Sekin oli välillä aivan liikaa.

Positiivinen juttu oli se, että maidon lataaminen tisseihin loppui tällä ruokamuutoksella täysin seinään. Ei siis pienintäkään elettä siihen suuntaan enää, edes siskon vastasyntynyt vauva ei saanut mun sylissä maitokanavia auki.
Sain vihdoin omat daisarit takaisin! (ne kasvoi ihmetyksestä NELJÄ numeroa!)

Ja mitä tuloksiin tulee, niin vaaka näytti 1.viikon jälkeen 2,7kg vähemmän! WHAAT?!?
Siihen määrään mahtunee mitä luultavammin kaikki nestekertymät mitä ennen kuuria sain kroppaan kerättyä eli tästä eteenpäin, jos paino laskee, on siinä jo rasvaakin mukana.

Toisella viikolla mukaan tuli tarkka lista kasviksia joita syödään aterioiden yhteydessä tietty määrä sekä yhden päivittäisen hedelmän virkaa toimitti omena. Näitä päiviä sanotaan ”vihreiksi päiviksi”.

Ja voi, että kuinka hyvältä maistui viikon tauon jälkeen parsakaali, porkkana ja se omena! Niin taivaallista.

Voinnissa tapahtui vajaan kahden viikon jälkeen huomattava muutos. Energiaa tuli lisää, ei pyörryttänyt enää ja jaksoin käydä juoksemassa, salilla ja viipottaa taaperon kanssa. Kävin tekemässä treenit noin joka toinen päivä eli keskimäärin kolmesti viikossa.

Tämän 2.viikon jälkeen huomasin, että kasvojen iho on kirkastunut, se ei ollut enää niin harmaa ja lattea. Sellainen vanhan akan naama. Se oli freesin ja kuulaan näköinen. Myös näppyjä oli vähemmän. Ajoittain joku yksi mega paise puski jonnekin mikä kertoi siitä, että osa elimistöön kertyneestä kuonasta tulee nyt ihon kautta läpi.
Sillä hyvän ja kauniin ihon salaisuus alkaa hyvinvoivasta ja puhtaasta suolistosta.

Tässä kuvassa mulla ei ole yhtään meikkiä.

Kroppa se vaan jatkui kiristymistään ja toisen viikon jälkeen painoa oli lähtenyt 4kg pois. Mikä oli siis aivan uskomatonta!
Olin vihdoinkin takaisin mun ”ennen raskautta” painossa. Sain ne viimeiset saakelin kitukilot pois! Sain mun oman tutun kropan takaisin mitä en ollut nähnyt peilistä pariin vuoteen. Ja tämä tietenkin vaikutti itsetuntoon merkittävästi. Vaikka ei se missään pohjissa ollut mutta on se vaan siisti fiilis, kun sitä saa upgreidattua.

Sekä 2.viikolla, että 3.viikolla oli vihreiden päivien seassa vielä kaksi valkoista päivää mukana. Ne olivat joka kerta ihan yhtä penaalista. Jaksamiseen tuli aina hyvin iso muutos sen mukaan, että oliko vihreä vai valkoinen päivä menossa, eli oliko ruoan kanssa vegejä vai ei.

Valkoisina päiviä ei edelleenkään saanut harrastaa liikuntaa.

3.viikko ei vaikuttanut painoon mutta eipä siinä kohtaa enää tarvinnutkaan. Olin hyvin hyvin tyytyväinen siihen mihin se oli jo pudonnut. Ja se mitä nämä viikot olivat jo tehneet mulle sisäisesti, on jotain mitä ei koskaan täysin voi tietää.
Sitä näkee vain ne ulkoiset muutokset kuten ihon paremman kunnon ja kireämmän kropan mutta esimerkiksi energisempi olo ja se ettei oikeasti enää peräpään pasuuna soinut joka ruokailun jälkeen kertoo siitä, että sisäpuolellakin on tapahtunut jotain positiivista.

Viimeinen 4. Viikko alkoi hyvillä fiiliksillä, silloin oli enää vain yksi valkoinen päivä edessä keskellä viikkoa. Päivien ruokailut ja eri juomien juomiset menivät jo hyvin rutinoituneesti eikä mitään yllättävää tullut vastaan.

Ainoa juttu mikä koko kuurilla otti aivoon, oli se, että asuin koko kuukauden keittiössä. Tai sille se tuntui. Jokainen aamupäivä meni kokatessa. Pojan päiväunet, eli se aika jolloin voisi heittää jalat kohti kattoa ja chillata, niin olin keittiössä tekemässä itselle ruokaa. Päivän pöperöjen ja juomien valmistaminen oli ajoittain hyvin puuduttavaa hommaa.

Ja kun piti lähteä jonnekin aamupäivästä, niin sitä tavaraa oli koko rattaiden alaosa täynnä. Piti muistaa Oliverin ruokien lisäksi pakkaa mukaan oma arsenaali ruokia ja eri juomia.

Myös tämä toukokuu asetti omat haasteensa kuurin onnistumiseen. Muun muassa rakkaan lapseni täyttäessä 1 vuotta minä söin lohta ja porkkanaa, kun muut vetivät kakkua ja muita tarjolla olleita herkkuja.
Sama menu siivitti myös äitienpäivää.
Ne hetket kun meinasin vahingossa "sortua" olivat silloin, kun poika ei syönyt esimerkiksi puuroaan loppuun, niin se lusikka oli jo huulilla kunnes muistin etten voikkaan syödä sitä. Vihaan heittää ruokaa roskikseen ja syön yleensä aina ne pari lusikallista mitä pojalta jää lautaselle.

Päivittäin juotiin pariin otteeseen ihan super hyvää kylmää yrttiteetä jonka seassa oli B-vitamiini valmistetta.

Yllätyn siitä, miten helposti esim. lounastreffit ystävien kanssa menivät. Lounaan sijaan join yrttiteetä sillä aikaa, kun toverit täyttivät vatsaansa. Ruokailujen jälkeen siirryimme johonkin toiseen tilaan (yleensä hoitohuoneeseen) jossa söin sitten oman pöperön nassuun. Tai sitten vedin sen kylmänä lennossa. Jep olihan se aika köyhää mutta tieto siitä, että koko touhu kestää vaan 28 päivää, niin ei haitannut.

Nälän tunnetta koin aika loppuun asti (lopussa toki paljon vähemmän) mikä johtunee vaan siitä, että olen tottunut syömään ihan hevosen kokoisia annoksia. Vaikkakin syön terveellisesti, niin syön usein tosi paljon liikaa. Haluan saada sen ”täyden” olotilan.
Toki lähes päivittäinen liikunta vaikuttaa asiaa, että kehoni myös kaipaa sitä ruokaa ja aineenvaihdunnan toimiessa sitä energiaa myös kuluttaa.

Nälkää tällä kuurilla ei todellakaan tarvinnut nähdä vaikka se mun masussa tuntuikin. Kaloreissa energiaa tulee kyllä aivan riittämiin. Yhden päivän ruokamäärä oli esimerkiksi kanan paistisuikaleita 500g, 2 kananmunaa, 200g maitohappobakteeri jugurttia, auringonkukan-ja pellavan siemeniä, 300g kasviksia, 1 omena, rasvakahvia ja lusikallinen öljyä jokaisen aterian jälkeen.
Ja ne kanat tuli valmistuksen aikana käytännössä uittaa öljyssä tai voissa.
Tämän neljän viikon aikana mulla kului varmaan purkin verran kookosöljyä ja kilon verran suolatonta voita.

Ehkäpä tätä nykyä, kun vatsalaukku on pienentynyt, oppisin ehkä syömään fiksumman kokoisia annoksia…?

Kaikkiaan olen kyllä todella, todella iloinen, että läksin tälle puhdistuskuurille. Suoralta kädeltä sain kuurin ansiosta suoraan kolme toivettani kuudesta täyttymään.
Raskauskilot lähtivät pois, kasvojen ihon kunto sekä väri parani selvästi ja piereskely hellitti.

Hormonaaliset muutokset tuskin selviävät ihan heti, sillä keho on niissä jutuissa hidas kuin etana. Mutta jäädään odottelemaan alkaako menkat vai ei…

Palatessa omaan normaaliin ruokavalioon selviää myös, miten tätä nykyä toimii aineenvaihdunta. Useimmilla ihmisillä kuurin jälkeen, kun jatkaa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota paino edelleen jatkaa tippumista. Siihen en itse koe enää tosin tarvetta.

Kuurin aikana unenlaatu vaihteli. Välillä nukuin todella sikeästi ja välillä tutun pinnallisesti. Ei täysin se muutos mitä toivoin mutta vuoden verran nukkuneena vain pinnallisesti (sellainen äidin ”high alert”-tila päällä 24/7) ovat nuo satunnaiset paremmat yöt hyvinkin tervetulleita.
Suurin ongelma mun unissa on se, että kun Oliver herättää vähintään kerran yössä parin minuutin ajalle (annetaan maitopullo kouraan), niin lähes poikkeuksetta mulla kestää sen jälkeen 1-1,5h saada uudelleen unenpäästä kiinni. Jos tämä herätys tapahtuu aivan kesken yötä joskus 02-03 aikaan, niin en ole silloin vielä ehtinyt edes nukkua juurikaan jolloin yöhön tulee jäätävä aukko.

Se mitä kuurista jää osaksi arkea ovat valkoiset päivät. Kerran viikossa pyrin pitämään valkoisen päivän ja aina myös herkkupäivän jälkeen.
Tällä metodilla teen ikäänkuin elimistön ”pikasiivouksia” sen jälkeen, kun sitä on mennyt sotkemaan rasvaisella tai sokeria sisältävällä ravinnolla. Se tasapainottaa ja varmistaa, etten kuse näiden hyvien tulosten päälle.

Nyt on elimistölle tehty ensimmäistä kertaa koskaan tehokas, turvallinen ja fiksu suursiivous. Kaikkinensa olen äärimmäisen tyytyväinen. Pitkästä aikaa fiilis omissa nahoissa on hyvä. Ja tunnen sen, että mun keho voi myös sisältä hyvin.

Seuraavan kerran teen tämän kuurin ensi vuoden alussa, niin en missaa äitienpäivän taikka poikani 2-vuotis synttäreiden herkkuja.

Tässä vielä kuvina ja mittoina kuurin tuomat, ne silmin nähtävät tulokset.

Startti 5.5 vs. lopetus 2.6 (28 päivää)

  • 67.1kg > 62,5kg (yht. - 4,6kg)
  • Rinta 90,5cm > 88,5cm (yht. -2cm)
  • Vyötärö 72cm > 68cm (yht. - 4cm !! )
  • ”pömppis huippu” 84,5cm > 81cm (yht. - 3,5cm)
  • Lantio 97cm > 95cm (yht. - 2cm)
  • Pepun alta reidet 97,5cm > 94cm (yht. -3,5cm)
Joo-o, olen hieman lätrännyt itseruskettavilla. Heh! Omaan mieleen tämä jälkimmäinen tyyppi ei näytä vielä 34-vuotiaalta.
6.5 vs. 2.6

Kiinnostaisko sua lähtee tälle puhdistuskuurille?

Kesän jälkeen elokuussa starttaa mun ohjauksessa CELLReset - ryhmä jonne voit jo ilmoittautua mukaan. Kuurin voi myös toteuttaa itsekseen vaikka heti mutta ryhmän tuki ja kannustus auttaa kuurin onnistumisessa.
Toki mä ohjaan ja kannustan sua vaikka tekisit sen itsekseen.

Laita mulle viestiä, niin kerron lisää ja varaan sulle paikan.

T. Jenni