muuten vain

Hermot kosahtaa TOP10

Tiedäks sen tunteen kun suoni ohimolla alkaa sykkiä siihen malliin, että pian se räjähtää ja otsanahka menee kymmenelle kurtulle?

Kun pinna palaa sekunnin sadasosassa?

Joo-o, mä tiedän! :D

Mulla pinna palaa päivittäin. Välillä ihan syystä mutta useimmiten täysin turhasta. Pienet, hölmöt ja jopa mitättömät asiat käyvät mun hermojen päälle ja tekevät arjesta sitä myöden hitusen haasteellisempaa. Päätin näin sadepäivän ratoksi listata näitä hermoja rassaavia asioita ja tilanteita.

Hermot kosahtaa TOP10

Hidas ja tökkivä netti, mikään muu asia ei ole koskaan vienyt mun hermoja niin nopeasti kuin internet. Jumakauta jos se yhteys pätkii just kun katsot sun lempi sarjaa Netflixistä tai koitat selata päivän polttavat julkaisut facebookista.

Hitaasti vaappuvat ihmiset ruokakaupassa ja jalkakäytävillä. Miten ihmeessä ne ihmiset ikinä kerkiää mihinkää ajoissa? Tiedätkö ne jotka vaan vaappuu vierekkäin eteenpäin kuin kasa pingviineitä niin ettei pääse ohikaan. Argh, edetkää! Kun mennään niin mennään sanon minä. 

Jonottavat ihmismassat. Suomalaiset on tunnetusti jonottajien ykkösmaa. Varsinkin silloin kun saa jotain ilmaiseksi, kuten niitä muovi ämpäreitä. Erityisesti ottaa päähän kun lento laskeutuu ja turvavyövalo sammuu. Koneellinen jengiä pompahtaa pystyy nopeammin kuin koskaan kotisohvalta. Ja mitäs sitten...odotellaan siinä käytävällä hyvässä tungoksessa ainakin 5min, että ovet avautuu. Sama juttu ennen boardausta. Edes vastaanotto virkailija ei ole vielä paikalla mutta siinä ne kökkii jonossa odottamassa. Joo, mun tarttee tehdä elämästäni joskus väkisin vähän vaikeeta. :D

Mikrossa yli keittynyt puuro. Se hyvä päivä ja se ruoka meni sitten siinä. Mikron alunen ja lautanen ympäriinä täynnä puuroa joka kuivuessaan ei meinaa lähteä pois edes kirveellä.

Väärin tai myöhässä maksettu palkka. Tämä on musta työnantajan tärkein tehtävä. Maksaa palkka ajoissa ja sentilleen oikein. Ja kun se ei sitä ole niin kyllä se ottaa päähän. Ei ole työntekijän tehtävä tehdä myös palkalaskijan työtä. Näissä tilanteissa voisi todeta palkanlaskijalle "you had only one job...". 

Huono juustohöylä. Tiedätkö kun se höylää sellasia siivuja jotka hajoaa ja menee ihan kurttuun? Ei tästä voi edes puhua enempää...

Kuva Pixabaysta.

Ruoan maiskuttajat. Kun syöt niin pidä se suu kiinni. Älä mussuta sitä niin että kaikki kuulee sun syövän. Ruoka suussa puhuminen on asia erikseen, se on ihan fine.

Valittajat. Ne ilman saastuttajat. Tunnistatko? Ne joilla on aina vaan kaikki ihan pielessä? Koskaan mikään ei ole hyvin. Jatkuvaa manaamista asiasta kuin asiasta. Ihan sama mitenpäin koitat tuoda jotain positiivista esille niin sekin dumataan samantien.

Jatkuvat myöhästelijät. Yksi huonoimpa käytöstapoja mitä tiedän. Varsinkin jos se on yksi ja sama henkilö aina. Olen itse aina ajoissa. Joko täsmälleen sovittuna aikana, yleensä 5min etuajassa. Kun se toinen on aina vähintään 5min myöhässä niin mun elämää tuhlaantuu 10min odotteluun. Kun jotain sovitaan niin se pitää. Satunnaiset tapaukset ovat asia erikseen.

Ihmiset jotka ei arvosta sun työtä. Moni kaverini on multa pyytänyt treeni ja ruokavaliota. Tietenkin pitää saada "kaveri"-alella ja nopeasti. Sanotaan, että oikeasti nyt muutetaan elämäntapoja. Ja siihen se sitten jääkin. Lasken ja suunnittelen ohjeet molempiin. Opastan ja näytän miten tehdä oikein. Siihen kuluu tunteja aikaa, mun aikaa, yleensä vielä vapaa-aikaa. Ohjeita noudatetaan ehkä viikko ja todetaan, että nääh, en mä jaksa, en mä kerkee. Mikä on sama kuin näyttäisi mulle suoraan keskaria.

Olen nähnyt paljon vaivaa, tehnyt sen puoli ilmaiseksi auttamisen halusta ja sen päälle kustaan heti kun suklaapatukka pullahti nenän eteen. Jengi kuvittelee, että ne ohjeet pullahtaa vaan jostain kuin taikasauvaa heilauttaen. Argh. Missä arvostus ja kiitollisuus? Näen punaista pelkästä ajattelusta.

Kas näin. 

Pytyks komppaa mua näissä vai oonko ainoa? 

Nyt on nämäkin olennaiset tiedon jyväset musta annettu ilmi. Voitte jatkaa päiväänne. :D

-Jenni-