So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kauneus

Hyvästit eripari kulmakarvoille kestopigmentoinnilla

Kuulun siihen kastiin joka ei pidä yhtään meikkaamisesta. Se on mulle aina totaalista pakko pullaa. Mun päivämeikki on hyvin simppeli. Vähän BB-voidetta pohjalle, ripsaria, aurinkopuuteria, poskipunaa ja that's it.

Kun edessä on juhlat ja pitäisi sotkea naamaan jonkunlainen ilta(sota)meikki niin veskistä kantautuu lähinnä mun raivoava ääni naapuriin asti. Eyelinerit menee aina ihan pitkin *piip* ja kulmakarvat ovat täysin eri planeetoilta. Toinen on vihainen, toinen on hämmästynyt ja mä olen hyvin turhautunut.

Mitä helpommalla meikkaamisesta voi päästä niin sitä helpommaksi sen itselleni teen. Personal trainerina päivittäin tulee hikoiltua sen verran, että ripsari löytyy jokaisen päivän pääteeksi sekä ala- että yläluomilta. Siksi ripsienpidennykset ovat päässä suurimman osan vuodesta. 

Olin jonkin aikaa jo miettinyt helpottavani näitä meikkaus ongelmia entisestään ottamalla kulmakarvojen 3D kestopigmentoinnin. Mikä suomeksi tarkoittaa, että kulmiin pigmentoidaan yksittäisiä karvoja muistuttavia viivoja. Tästä käytetään myös nimitystä "karvatekniikka" sekä "micropigmentointi". Sillä saadaan aikaan luonnollisen näköinen lopputulos. Varsinkin jos vertaa niihin old school pigmentointeihin mitkä tekivät kulmista vain kaksi mustaa pötköä. Tosi au natural ja sillain. :D

Ystäväni Satu Huikko on ollut kauan alalla ja hänen kulmakuviaan olen facebookissa ihastellut kerta toisen perään. Hän tekee kestopigmentointeja Helsingissä Tribeauty Helsinki - nimisessä kauneussalongissa. Sadun kädenjälki on hyvin ammattitaitoista ja hänen tekemistä pigmentoinneista tulee aina kunkin asiakkaan kasvonpiirteisiin sopivat, asiakkaan näköiset ja hyvin luonnolliset.

Oli siis päivän selvää, että menen hänen tykö kun omani otan. Varasin hänelle ajan ja se päivä oli viime viikolla.

Ihan alkuun Satu kertoi millaisten vaiheiden kautta edetään siihen pisteeseen, että pigmentointi on valmis. Ensin suunniteltiin tuleva väri sekä kulmien muoto. Muoto suunnitellaan kulmien ympärille piirtämällä niihin ääriviivat. Tämä on Sadun mukaan se haastavin osuus. Perfektionistina hän suunnittelee ne täydellisesti millien tarkkuudella. Mikä on hyvin tärkeätä, koska milli liikaa jossain tekee selvän eron ilmeeseen. Arvostan suuresti tässä kohtaa Sadun kiirettömyyttä, hifistelyä ja pilkun viilausta. Kyseessä kun on omat kasvot ja kulmakarvat ovat ne kasvojen kehykset.

Tämä muodon suunnittelu on se hetki jolloin pitää rohkeasti tuoda oma mielipide esille. Kertoa minkälaiset haluaa, kysyä jos askarruttaa, sanoa jos ei miellytä ja vaatia muutoksia. Tarkoituksena on yhdessä pigmentoijan kanssa suunnitella se itselle täydellinen muoto. Hän ei ole ajatusten lukija.

Mä halusin pigmentoinnilla tuoda kulmien olemassa olevaa muotoa ja väriä paremmin esille, paikata karvojen välisiä aukkoja ja saada niistä ryhdikkäämmät. Mun kohdalla muodon suunnittelu ei vienyt kovin kauaa (n. 30min) koska itselläni on kulmissa hyvin karvaa ja niiden linja oli entuudestaan aika selvä.

Kun muoto oli selvillä niin siirryttiin pigmentoimaan. Ennen puudutusta piti ensin rikkoa ihoa, jotta se puudutusgeeli pääsee imeytymään. Tämä tuntui hivenen epämukavalle mutta se nyt kesti vain parisen minuttia per kulma. Ei niikun mitään verrattuna tatuointiin. Ihan helppo nakki.

Kun ihon pinta oli rikki ja puudutusgeeli pääsi imeytymään niin en tuntenut enää juurikaan mitään. Satunnaista "näppäkkää" nipistelyä mutta tosi vaivatonta. Pigmentointia tehdessä Satu jatkuvasti vielä siveli puudutusgeeliä lisää. Yhden kulman pigmentointi kesti 30-45 minuuttia. Siinä samalla juorutessa aika meni tosi nopeasti ja hyvin kivuttomasti. Lähes tunnottomasti.

Mulle ei jäänyt mitään ikäviä fiiliksiä tästä ensimmäisestä kerrasta.

Mun kohdalla ilmeni pieni häiriötekijä nimeltä "fitness-kulmat". Urheilijana mulla on hyvin tehokas aineenvaihdunta jonka myötä kroppa käy niin tehokkaasti, että se puski ihon läpi takaisin pinnalle pigmentointiväriä sekä kudosnestettä. Mulla on myös herkkä iho joten se alkoi herkästi myös punoittamaan. Nämä tekivät Sadun työstä lähinnä vain entistä pikkutarkempaa. Muutoin ihon paksuus oli hyvä pigmentoinnin värin pysyvyyttä ajatellen. 

Kestopigmentointi tarvitsee aina 2 käsittelyä eli kulmat eivät ole vielä valmiit. Vaikka ne näyttää nyt jo hyvälle niin väriä irtoaa tulevien viikkojen aikana ja siksi tarvitsee tehdä vielä jälkipigmentointi. Silloin viilaillaan muotoa lisää mikäli on tarve. Jälkikäsittelyyn varattiin aika tasan kuukauden päähän. Tämä kuuluu luonnollisesti pigmentoinnin hintaan.

Pigmentoinnin jälkeen seuraava viikko kulmia hoidetaan samaan tapaan kuin tatuointia. Rasvaa ja lisää rasvaa. Niin paljon rasvaa ettei iho pääse kuivumaan eikä sen myötä arpeutumaan. Satu antoi tätä varten mulle Goldeneye Minerox hoitovoidetta. Se on pigmentoinneille tarkoitettu antibakteerinen ja rauhoittava voide joka sulkee ihon pinnan edesauttaen värin jäämistä ihoon. Se pitää ihon elastisena, vähentää kiristävyyden tunnetta, suojaa ja tukee ihon parenemista. Tosi hyvä "päivävoide" koska se ei jätä kulmia rasvaisen eikä kiiltävän näköiseksi. Vanupuikolla sen levittää helposti ja nopeasti.

Pitää myös välttää aurinkoa, solariumia ja saunaa 7-10 päivää. Onneksi on talvi. Mun tartti pysyä poissa salilta pari päivää sillä hikoilu kuului myös vältettävien asioiden listalle. Se oli ehkä tässä hommassa se haastavin osuus. :D Näitä jälkihoidon ohjeita ei tartte muistaa ulkoa. Niistä saa ohjeet kotiin.

Ennen ja jälkeen. :)

Ja kyllä huomaa eron. Oi vitsit oon niin tyytyväinen! Kulmista tuli juuri sellaiset sitä mitä toivoin. Sulava ja yhteinäinen muoto, lisää väriä ja ryhtiä. Ja edelleen ne on mun näköiset kulmat. En malta odottaa, että toinen käsittely on tehty ja nämä ovat täysin valmiit. Kiitos Satu!

Mun hermot kiittää myös. Ei tartte enää tapella kulmakynien ja eripari kulmien kanssa. Ihanaa! Suosittelen Satua enemmän kuin mielelläni. Täältä voit nähdä hänen työnjälkeä lisää.

Oletko sä miettinyt kestopigmentoinnin ottamista?

-Jenni-

*Palvelusta saatu alennusta blogipostaukseen liittyen.