ruoka

Jouluinen tuorepuuro

Kuunneltuani päivästä toiseen työpaikalla kollegan reseptejä herkullisiin tuorepuuroihin päätin antaa niille mahdollisuuden. Ja kyllä, ne ovat oikein herkullisia. Mainio aamu-väli-tai iltapala.

Tästä tuorepuuron idea:

1 annos = 1 dl kaurahiutaleita + 1 dl nestettä + 1 dl massaa + X proteiininlähde + 1 tl / rkl makua.

Valitse neste: maito, soijamaito, piimä, kauramaito, mantelimaito, vesi
Valitse massa: esim. luonnonjogurtti, maitorahka, munanvalkuainen, raejuustoa, jogurttirahkaa
Valitse maku: kaakaojauhe, vaniljajauhe, kaneli, pähkinät, hunaja, banaani, marjat jne...
Valitse proteiinilähde: hera-/riisi-/herneproteiini (onnistuu ilmankin)

Sekoita kaikki ainekset haarukalla keskenään purkissa. Seos saa olla tässä vaiheessa suht. kosteaa/nestemäistä. Sulje purkki ja laita se jähmettymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi. Kun jähmettynyt, lisää päälle haluamasi päällysteet ja nauti!

(tästä tuorepuuton idean ohjeistuksesta menee prosit suoraan kollegalle)

Koska joulu on täällä jo niin kehittelin päässä joulun makuisen tuorepuuron joka on maidoton ja gluteeniton.

2 annosta:

  • 2 dl kaurahiutaleita (tarkista, että hiutaleet ovat 100% gluteenittomia mikäli olennaista)
  • 2 dl Alpro On soijajurgurttia
  • 0,5 dl sokeroimatonta glögiä
  • 1,5 dl kauramaitoa
    (lisää maitoa tarpeen mukaan jos massa jää liian paksuksi ja tarkista, että käyttämäsi kauramaito on 100% gluteeniton mikäli se on olennaista, voi käyttää myös manteli/riisi/soijamaitoa)
  • kevyt kourallinen rusinoita
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl kardemummaa
Ainekset
Mausteet
Sekoitettu massa kulhoon, kansi päälle ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli valmistumaan aamua varten.
VALMIS!

Ja näissä tuorepuurossa on jälleen vain mielikuvitus rajana, että mitä kaikkea niihin voi laittaa ja miltä ne tulee maistumaan. 

Herkullista viikonloppua!

-Jenni-

comments powered by Disqus