So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kauneus

Kaunis iho tulee sisältä

Tiesitkö, että ihon hyvinvoinnista tulee 70% sisäpuolelta ja 30% ulkopuolelta?

Pyrin hoitamaan nämä molemmat puolikkaat mahdollisimman luonnollisesti. Kartan kemikaaleja sekä synteettisiä tuotteita niissä määrin missä pystyy. Käytän ulkoisesti luonnonkosmetiikkaa ihon puhdistukseen, ihon hoitoon sekä meikkaukseen ja luonnollisia ravintolisiä sisäisesti tarjoamaan elimistölle kaikki mahdollinen, että se pysyy hyvässä kunnossa ja terveenä.

Tässä tulee mun vinkit niin ulkoiseen kuin sisäiseen ihon hoitoon.

30%

Aamulla pesen kasvot Nurmen merisuolasaippualla mikä sisältää runsaasti mineraaleja. Ja nämä mineraalit ovat avainasemassa pitämään ihoa nuorekkaana ja pehmeänä. Saippua kuulostaa kuivattavalle mutta sitä se ei ole. Se on tehnyt mun sekaiholle vain ja ainoastaan hyvää. Niikuin meressä uiminenkin tekee iholle.

Tämän saippuan tuoksu on jotain ihan käsittämättömän hyvää. Koko Nurmen tuotesarjan saippua tuoksuvat niin hyville, että niitä tekisi mieli syödä, tai ainakin tuoksultella jatkuvasti.

Puhdistusta seuraa Patykan tehokosteuttava hyaluronihapposeerumi mikä toimii samalla päivävoiteena. Seerumi tehokosteuttaa ja hyaluronihappo kiinteyttää sekä silottaa ihoa. Raikas ja nopeasti imeytyvä, vesimäinen koostumus täyttää ja tasoittaa juonteita sekä uudistaa ihoa jättäen kosteutetun olon kasvoille.

Arvostan juurikin tuota "nopeasti imeytyvää" ominaisuutta sillä en pidä yhtään sellaisista tuotteista jotka jättävät tahmean geelimäisen tai rasvaisen olon hipiälle. Hyvin usein meikkaaminen tapahtuu suoraan kosteutuksen jälkeen jolloin kasvojen ihon tulee olla neutraali.

Noin joka toinen päivä hemmottelen itseäni Patykan super tehokkaalla kosteusnaamiolla. Se on äärimmäisen hyvä kuivalle, elottomalle ja kiristävälle iholle. Pehmentää ja kirkastaa ihoa rentouttaen kiristävää tunnetta. Naamio auttaa ihoa säilyttämään sen luonnollisen harmonian. Merileväuute kiinteyttää ja silottaa ihoa, ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti Omega-3 ja -6 -rasvahappoja ja parantaa ihosolujen uudistumista. Ruusunmarjaöljyn sisältämä A-vitamiini auttaa ihon kollageenin muodostuksessa. Avokadoöljy kosteuttaa syvältä, korjaa ja ehkäisee ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä. Jojobaöljy ja karitevoi pehmentävät ihoa parantaen sen elastisuutta.

Tämän naamion voi joko pestä pois tai antaa vaikuttaa läpi yön.

Mulle meikkaaminen on jokapäiväinen pakko. Siksi sen on oltavaa vaivatonta ja helppoa. Muutamalla tuotteella tehty pikainen sutaisu mikä näyttää luonnolliselta eikä kilon pakkelikasalta kasvoilla.

Meikkipohjaan käytän PuroBio Cosmeticsin BB-voidetta. Voide sisältää kasviperäisiä ainesosia ja se suojaa ihoa ympäristön haittavaikutuksilta. Voide peittää yllättävän hyvin ihon pienet värivirheet, antaa tasaisen ja luonnollisen kuulaan lopputuloksen. Todella riittoisa ja hyvin levittyvä. Tähän mennessä pystyyn paras luonnonkosmetiikan BB-voide mitä olen käyttänyt.

Tummiin silmänalusiin laitan erikseen vielä bo-hon voidemaista meikkipuuteria jota käytän peitepuikon omaisesti. Sillä saa tummia alusia häivytettyä luonnollisen näköisesti. Poskille sipaisen Benecosin punaa.

Kuvassa myös aamuisin käytettävä merisuolasaippua.

Iltaisin puhdistan kasvot CMD:n teepuusaippualla mikä on kehitetty herkälle ja epäpuhtaalle iholle. Saippua sisältää puhtaita kasviöljyjä kuten avocadoöljyä sekä myös hunajaa. Tämäkään saippua ei jätä iholle kuivaa fiilistä.

Yöksi levitän kasvoille Arganöljyä. Se sisältää runsaasti antioksidantteja, vitamiineja, iholle tärkeitä rasvahappoja, karotenoideja sekä muita fytokemikaaleja mikä taas hidastaa ihon ikääntymistä ja ryppyjen muodostumista.

Kainaloihin töpötän Urtekramin aloe veraa sisältävää luonnondeodoranttia. Siinä on luonnollista mineraalisuolaa, joka antibakteerisena estää hajua aiheuttavien bakteerien kasvua. Eikä se sisällä alumiinia.

Tiesitkö muuten, että useimmat markettien deodorantit sisältävät alumiinia jonka on todettu lisäävän mm. rintasyövän riskiä?

Mun lemppari luonnonkosmettikan kaupat ovat Jolie, Ruohonjuuri ja Ecco Verde.

70%

Kuten alussa sanoin niin 70% ihon hyvinvoinnista tulee sisältä. Iho kertoo yleensä hyvin selvästi miten laadukasta ravintoa syö, saako pidettyä stressitasot kurissa, nukkuuko riittävästi, juoko tarpeeksi vettä ja erityisesti siitä miten hyvinvoiva oma suolisto on.

Ihmisen kehosta suurin osa on vettä, esimerkiksi aivoista ja verestä suurin prosentti on vettä. Tämä selittää hyvin yksinkertaisesti sen miksi ilman tarpeellista määrää vettä keho ei toimi normaalisti.

Monet juovat aivan liian vähän vettä. Kaksi lasia vettä ei ole riittävästi. Eikä kahvi ole sama asia vaikka se veteen tehdäänkin. 

Liian vähäinen veden juonti näkyy myös ihossa sameutena ja kuivuutena. Vesi pitää sekä ihon, että huulet kosteana ja silmät kirkkaana. Kuivumiselle alttiita ovat paljaat ihoalueet, kuten esimerkiksi kasvot ja kädet. Vähintään kaksi, mieluiten jopa kolme litraa vettä päivittäin helpottaa hyvin todennäköisesti ajan kanssa iho-ongelmia, kuten ihottumia ja kuivaa ihoa.

Jos ei juo tarpeeksi vettä on keho jatkuvasti nestehukkassa. Ja nestehukka saa ihon näyttämään kuivalta ja ryppyisemmältä.

Hyvinvointia masulle ja iholle

Mun aamut alkaa aina tällä "suolijuomalla". Kuulostaa kamalalle, maistuu ihanalle.

Sillä suoliston kunto vaikuttaa suoraan ihon kuntoon. Huonossa kunnossa oleva suolisto näkyy suoraan huonossa ihossa.

Esimerkiksi ummetus on erityisen hankala vaiva ihon kannalta. Silloin uloste ei pääse poistumaan normaalisti, kertyy suolistoon myrkkyjä ja muita haitallisia ainesosia, jotka imeytyvät verenkiertoon. Verenkierron kautta myrkyt nousevat ihon pintaan joko hien välityksellä tai epäpuhtauksina, sillä se on kehon tapa haihduttaa kuona-aineet verisuonistosta.

Eli jos kakka ei kulje normaalisti ja säännöllisesti alakautta niin se kulkee naaman kautta. YÖK! 

Siksi mä juon joka aamu tuon "suolijuoman". Se sisältää muunmuuassa 32 ruuansulatusentsyymiä, päivittäiseen tarpeeseen maitohappobakteerit sekä kuidut. Ei turvota eikä pieretä enää joka toinen ruoka-aines kun suoltiso voi paremmin ja bakteerikanta on kunnossa.

Masu ja iho kiittää.

Toinen tärkeä ihonhoidon salaisuus on mineraalit. Iho on meidän suurin elin ja se koostuu soluista.
Ja näillä mineraaleilla on tärkeä tehtävä solujen palautumisessa sekä uusien solujen rakentamisessa. Siksi markkinoilla on niitä mineraalimeikkejä.

Mikäli päivittäinen mineraalien kulutus on suurempaa kuin niiden saanti niin keho ottaa tarvittavat mineraalit mm. hiuksista, kynsistä ja ihosta. Jolloin niiden kunto luonnollisesti ajan mittaan huononee.

Mineraalijuoma kehiin ennen nukkumaan menoa niin yön aikana tapahtuu taikoja.

Tämän mineraalijuoman nautin aina iltaisin, että yön aikana kehon ja elimistön palautuminen tehostuu. Myös niiden solujen. Mitä paremmin solut uusiutuvat ja palautuvat niin sitä paremmin iho voi. Yksinkertaista.

Olen uskollisesti juonut aamuin illoin näitä suoli-vitamiini-ja mineraali drinksuja viimeiset 2,5 vuotta. Aloittamisen jälkeen mun hiukset ovat kasvaneet paljon nopeammin, mun kynnet ovat vahvat, mun kasvojen iho voi paremmin ja mun jaloista on selluliitti vähentynyt.

Nämä hyvinkin positiiviset vaikutukset johtuvat siitä, että mun keho, eritoten mun suolisto saa kaikki sen tarvitsemat vitamiinit sekä ne mineraalit imeytyvässä muodossa ja mun suolisto voi hyvin.

Tässäpä nämä vinkit.

Miten sä hoidat sun ihon hyvinvointia?

-Jenni-