So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

matkailu

Kesää hakemaan!

Oi, että, miten ihanaa on nähdä valoa!

Ainakin täällä Helsingissä on saatu nauttia auringon säteistä, kauniista pilvettömistä päivistä ja valosta. Oma jaksaminen nousee ihan uusiin svääreihin kun ulkoa tulvii kotiin valoa eikä ulko-ovella tule vastaan aamusellakaan enää säkkipimeä verho. 

Kadulla ja töissä huomaa heti miten ihmiset ovat aivan toisessa mielentilassa kun talven kaamos alkaa väistyä. Kevään alku on kyllä ihan parasta aikaa. Se virkistää mieltä ja suuntaa ajatukset kohti lähestyvää kesää.

Aika kaivaa brillat esiin!

Tammikuu ja helmikuu on se aika vuodesta kun ollaan viimeiset kolme vuotta aina oltu jossain kaukana poissa. Auringon syleilyssä. Tehty noin kuukauden mittaisia reissuja Aasiaan. Viimeiset kaksi kertaa Balille.

Mutta kiitos asuntosäästämisen nyt ei voida laittaa monia tonneja kuukauden mittaisiin lomailuihin ja siksipä pitänee jättää Balittelut välistä. Lomailla lähempänä lyhyemmän aikaa. Pienelle breikille tulee taas päästä koska viime elokuun lomasta on jälleen liian kauan aikaa.

Käydään hakemassa ensi kuussa palanen alkavaa kesää. Lähdetään ensimmäistä kertaa koskaan "perhe lomalle". Mukaan lähtee aviomiehen lisäksi mun sisko, hänen mies ja heidän ihana tuolloin 8 kuukautta täyttävä sinappikone.

Kuva Pixabaysta.

Suunnataan huhtikuun alussa reiluksi viikoksi Kroatiaan. Olin aivan hämmentynyt, että lento sinne kestää vain kolme tuntia. Pikkasen on ollut eri määrät kellossa edellisillä reissuilla ja vallan unohdin, että ei aina tartte olla +24h lennoilla päästääkseen johonkin kauniiseen paikkaan. :D Tuo aikahan menee vaikka päällä seisten.

Me ei olla Antin kanssa oltu koskaa Kroatiassa. Systeri ja hänen mies oli siellä häämatkalla ja kuvista päätellen se on hyvin kaunis "postikorttimainen" paikka. Ollaan vuokrattu meille asunto Podacan alueelta. Ei ollu muuten hinnalla pilattu! Saatiin 60m2 asunto kahdella makuuhuoneella reiluksi viikoksi 495e hintaan eli alle 250e / pariskunta.

Tosi jees kun voi itse kokkaa aamupalat, välipalat ja iltapalat. Ei mene niin paljon rahaa siihen, että söisi jokaisen aterian ulkona. Ja oman ruokahaluni tuntien on myös ihan hyvä etten pääse vetämään ruokaövereitä joka aamu hotellin aamupalabuffaan. Se on mun todellinen heikko kohta. Myös ihana saada olla omassa rauhassa kun ei ole muita turisteja viereisessä huoneissa. Vuokrataan kentältä auto koko ajalle niin päästää käymään ainakin Dubrovikissä ja Splitissä. 

Ollaan reissun päällä 4.-13.4. Mikäli Krotiassa on kesän tulo päässyt hyvin alkuun niin lämpötila keikkuu jossain +17-20 asteen paikkeilla. Tulee varmaan eka loma missä mä en pala. Heh.

Suuremman luokan ongelman tämä ajankohta tuottaa sen suhteen, että mitä sinne pakkaa mukaan?

Onko tarpeeksi lämpöistä auringon ottoon?

Sehän vie tuplasti enemmän tilaa matkalaukusta kun tarvitsee lyhyitä ja pitkiä housuja, toppeja sekä neuleita ja kevyempiä takkeja iltoja varten.

Onko släpärit ihan turhake tuohon aikaan? Hmm...naisena olemisen ihanuus. :D

No juoksukengät lähtee ainakin messiin. Odotan jo kuinka pääsen aamulenkille rannalle ja voin uppoutua musiikin soidessa korvissa niihin kauniisiin postikortti maisemiin. Nakitan siskon messiin ja jätetään miehet pitämään lapsiparkkia. Voisi samalla vetää systerille kunnon treeni bootcampin niin pääsee mami takasin kuntoon.

Toivottavasti sieltä löytyy hyviä paikoja vetää porras taikka ylämäki treenejä. Nappaan vielä sen pikkulikan syliin ja vetäsen kämpän pihalla vauvajumppaa auringon noustessa. <3

Kuva Pixabaysta.

Peukut vaan pystyssä, että siskon tyttö on silloin saanut unikoulun opeista kiinni eikä pidä meitä kaikkia hereillä joka yö. Tarttee pakata hyvät korvatulpat mukaan ja toivoa, että ne makuuhuoneet eivät ole vierekkäin. Muutoin saan kokea aimo annoksen äidin roolia ennakkoon jos herätään joka yö muutaman tunnin välein pikku neidin itkuihin.

Tulee kyllä jälleen oikeaan kohtaa tämä pieni breikki. Esimiehen tehtävät ovat työllistäneet aika paljon. Stressiltä en ole välttynyt kun on ollut hirveästi kaikkea uutta opittavaa ja tehtävää. Tuolloin alkaa kaikki hoidettavat asiat olemaan jokseenkin kuosissa ja työt rullaa eteenpäin omalla painollaan niin voi hetken huilata.

Oletko sä käynyt koskaan Kroatiassa?

Onko sulla antaa jotain hyviä vinkkejä minne siellä kannattaa autolla suunnata?

-Jenni-