So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

Kirje masuasukille

Hei rakas!

Olet vaikuttanut meidän elämään jo kauan kuin edes sait alkusi. Sinua yritettiin ja toivottiin niin paljon, että sydämeni ja mieleni oli rikkoutua matkan varrella.
Satojen hormonipistosten ja kyyneleiden jälkeen, kun näimme isäsi kanssa, että olet saanut alkusi, emme voineet uskoa sitä todeksi.

Olimme vuoden päivät tehneet töitä, että saisimme sinut ilmestymään plussa merkkinä raskaustestiin. Sinä selkeästi halusit opettaa ”kaikki heti ja nyt” äidillesi kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Testasit, olemmeko isäsi kanssa tosissamme, haluammeko todella perustaa perheen vai oliko se vain hetken mielijohde. Vuoden annoit odottaa itseäsi, jonka aikana sinusta tuli vielä monin kertaisesti toivotumpi.

Päätit ottaa heti ohjakset käsiisi. Päätit siitä mitä syön, miten nukun, mitä haistan, miten voin ja kuinka jaksan. Pakko myöntää, että en aivan alussa ollut varma tullaanko me juttuun. Olit hieman rasittava. Veit pois lempiruokani ja toit tilalle kuvotuksen. Hyvänä ruoan ystävänä en arvostanut tätä ollenkaan. Viikkojen kuluessa ymmärsit onneksi himmata otettasi ohjaksista ja palautit päätösvaltani lähes kokonaan takaisin. Aloimme tulla toimeen paljon paremmin.

Olet asunut masussani jo lähes 18 viikkoa. Olet ilmeisen tottunut jo siihen, että päivät mennään jatkuvasti touhuten, oikeinpäin ja väärinpäin.
Pahoittelut jos olet tuntenut olevasi välillä kuin kuivausrummussa. Se on johtunut äidin tankotanssi tunneista ja päällä seisonnan harjoittelusta.
Ajoittain haukotaan yhdessä happea kuin viimeistä päivää siksi koska äitisi haluaa pitää sinun lisäksesi myös kehostaan huolen. Sinä, pieni rakkauspakkaus tulet syntymään salipariskunnan hoiviin. Todennäköisesti opit siis kyykkäämään ennen kuin opit konttaamaan.

Kovasta menosta huolimatta olet jälleen opettanut äitiäsi lisää. Opettanut armollisuutta, jota en aiemmin osannut itselleni antaa. Olin hyvin kova piiskaamaan itseäni treenillä, töillä ja muilla velvollisuuksilla. Suorittaja sen joka merkityksessä, kuka ei osannut antaa itselleen yhtään löysää. Tarvitsin sinut, jotta opin ottamaan rennommin. Olemaan itselleni armollinen. Kiitän sinua siitä.

Enää et joudu kuivausrumpuun sillä jätin tankotanssin. Huomasin, että välitän sinusta jo niin paljon, etten uskaltanut enää kokeilla uusia ja haastavampia juttuja. En pelännyt omasta puolestani mutta pelkäsin sinun puolesta. Mikäli sinulle jotain sattuisi niin en voisi antaa sitä koskaan itselle anteeksi. Jatkan tankoilua sitten kun sinä olet turvallisesti täällä meidän kanssa.

RV 16+5

Päivä päivältä teet itsestäsi enemmän ja enemmän realistisen. Sinä todella olet tulossa. Äidin masu on alkanut kasvamaan ja paino nousemaan. Mammavaatteet odottavat jo postissa. Isäsi hämmästelee iltaisin kuinka paljon sinä jo näyt. Iltaisin olet lähes kaksi kertaa isompi kuin aamuisin, meitä nääs ”vähän” turvottaa.

Tunsin eilen illalla ensimmäiset hennon heiveröiset liikkeesi. Kuin kasa pieniä poksahtelevia saippuakuplia alavatsalla. Illalla sängyssä muutama yksittäinen, hidasta elohiirtä muistuttava hento potku (?) suoraan keskelle alavatsaani.

Sillä sekunnilla sinusta tuli täysin totta. Vaikka olen sinut nähnyt ultraäänessä sormi suussa, pyörivän ympyrää niin en ole sinua silti tuntenut laisinkaan. Sinä todella, ihan oikeasti olet siellä. Hämmentävää on se tunne, kuinka paljon sinua jo rakastan. Miten paljon sinusta jo huolehdin. Miten paljon vaikutat jo meidän elämään.

Olen kuullut, nähnyt ja tiedostanut sen, että syntyessäsi tulet kääntämään meidän maailman täysin päälaelleen. Mikään ei tule menemään kuten ennen. Sinusta tulee jälleen pomo ja otat ohjakset käsiisi. Tällä kertaa 100% eikä kummallakaan vanhemmistasi ole siihen sanomista.

Tulen hyvin, erittäin todennäköisesti olemaan aluksi tätä muutosta vastaan. Koska en osaa ymmärtää sitä, vaikka tiedän sen tapahtuvan. Minä, äitisi olen hyvin temperamenttinen ja minulla on hyvin luja oma tahto. Meillä kahdella, sinulla ja minulla tulee väistämättä mutka, jos toinenkin matkaan, sillä tiedän sinullakin olevan selkeä visio siitä mitä haluat ja milloin haluat. Ymmärrä kuitenkin, että se ottaa aikaa, että pystyn sisäistämään uuden elämän kanssasi. Elämän jota olen halunnut jo pitkään. Siitä huolimatta tiedän, että vaikeinta tulee olemaan sen asian ymmärtäminen, että mukanasi viet minun vapauden tehdä ja mennä juuri silloin kuin itse haluan. Jälleen tulet opettamaan minulle jotain uutta. Entistä pidempiä hermoja ja entistä enemmän pitkäjänteisyyttä.

Minä lupaan ymmärtää sinua. Ymmärtää ettei sinulla ole muuta keinoa kertoa mitä haluat kuin itkemällä. Lupaan tehdä parhaani, että sinulla on kaikkea mitä tarvitset. Niin paljon ettei sinun tarvitsisi sitä itkemällä edes pyytää.
Lupaan ymmärtää, että siinä missä sinä muutat koko meidän maailman, niin sinä saavut kokonaan uuteen maailmaan. Missä vain lämmin syli, sykkivä sydän ja minun ääni muistuttavat sinua vanhasta kodistasi. Kaikki muu on sinulle uutta. Ja se on varmasti pelottavaa.

Me teemme isäsi kanssa kaikkemme, jotta tunnet olevasi turvassa. Rakastamme sinua niin paljon, ettei siinä ole mitään järkeä. Emme koskaan jätä sinua. Olemme vierelläsi ja tukenasi.

Aina.

-Rakkaudella äitisi-