raskaus

Kumpi masussa potkii?

Raskaus on edennyt puoleen väliin ja eilen oli kauan odotettu rakenneultra. Meidän aika oli vasta klo 15.30 minkä vuoksi päivän aikana alkoi jännittää ihan tosissaan, että mitä uutisia kuullaan.
Mielessä alkoi vipeltää ajatuksia siitä, että mitä jos kaikki ei olekaan kunnossa. Kun ennen tätä oli ollut hyvin varma olo siitä, että kaikki on hyvin. Päivän aikana tuli liikaa aikaa omille ajatuksille.

Pidemmittä puheitta asiaan…

Pään ympärysmitta, vyötärön ympärysmitta ja kyynärluun pituus olivat hyvässä, oikeassa suhteessa toisiinsa nähden. Kehitys on ollut mallikasta. Niinkin mallikasta, että Pötkö vastasi kooltaan viikon vanhempaa. Hän painoi noin 400g ja vastasi viikkoja 21+ kun nyt on menossa 20+4.

Sydänäänet olivat voimakkaat ja nopeat kuten aina, 160 lyöntiä sekunnissa. Pötköllä oli kova meno päällä, jatkuvasti liikkeessä. Meidän tuleva urheilija.
Sydämen kammioita oli neljä ja veri pumppasi kammioissa normaalisti.

Jatkuvasta liikkumisesta johtuen emme saaneet vauvelista hyvää kuvaa muistoksi. Nuo jalkapohjat hurmasivat.
Pötkö ei selvästikään vielä tykkää olla kameran edessä mutta siihen tulee muutos, kun perheessä on yksi some hullu (minä) ja yksi valokuvaaja (Antti).

Pötkön huulet vilahtivat myös näytöllä eikä mahdollista huulihalkeamaa näkynyt. Siellä hän joi lapsivettä. Jonka myötä myös hänen rakko näkyi täytenä. Istukka olikin kohdun takaseinämässä kiinni - edellisessä ultrassa sanottiin toisin, tosin silloin sitä ei vielä tarkkaan edes näe. 
Tästä johtui se, että olin tuntenut Pötkön liikkeet jo 18 viikkoisesta sillä edessä oleva istukka taas mahdollisesti peittää niitä tuntemuksia.

Pötköllä oli kaikki siis oikein hyvin. Terve pikkuinen potkija.
Mikä tietenkin oli kaikista tärkeintä.

Pötkö sai jo ensimmäisen joululahjan ja äiti vähän luettavaa.


Olin (tietenkin!) mennyt lukemaan kaiken maailman ”ennustuksia” ja näitä ”löyhiä tutkimuksia” siitä, että mitkä tekijät viittaavat mihinkin.

Muun muassa tämmöisiä:

  • Kovan stressin aikana hedelmöittynyt munasolu on luultavammin tyttö, sillä poika siittiöt eivät kestä kovaa stressiä niin hyvin – no minulla oli samaan hetkeen vauvatehtailun kanssa juuri todettu burn out. Eli stressi levelit todella katossa.
  • Kiinalainen sukupuolikalenteri (mikä oli pitänyt monella tutulla paikkansa) sanoi Pötkön olevan tyttö.
  • Tytöillä on poikia kovempi syke, pojilla noin 120-140 lyöntiä minuutissa ja tytöillä taas 150-160 lyöntiä minuutissa. Ja meidän Pötköllä syke oli jatkuvasti ollut tuolla huipussa.

Oli näitä muitakin mutta nämä nyt muistui ensimmäisenä mieleen. Monet tutut olivat sanoneet mahani näyttävän tyttömasulta. Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan? Ja, että ensimmäisen virallisen ultran sivuprofiilin kuva näytti monen mielestä tytöltä.

Eipä siis ihme, että minulle sekä Antille oli kehittynyt tässä kuukausien varrella hyvin vahva tyttöfiilis.

No kumpi siellä oli? Tyttö vai poika?

Tästä kuvasta se selviää...

Mikäli et osaa katsoa kuvaa oikein niin avaan sitä sulle. Kuva on suoraan vauvan pyllyn alta. Ajattele, että hän ikään kuin istuisi kopiokoneen päällä.
Siinä on peppu, jalat muodostavat tuon U-muodon ja niiden jalkojen välissä killuu jotain.

Meidän Pötköllä on penis! Meidän Pötkö on poika!

Ja me oltiin molemmat pienessä shokissa. Tai ainakin hyvin, hyvin hämmentyneitä.

Miten poikia hoidetaan?
Mulla on ollut lapsena vain tyttönukkeja ja tyttövauvoja sylissä.
Meidän suku on täynnä tyttöjä.

Ajatukset tyttövauvasta oli niin vahvasti päässäni, että Antti luuli aluksi minun olevan pettynyt. En tietenkään mutta olin niin varautunut tyttöön, että sille oli jo varmaan 10 eri nimeä valmiina. Toisin kun pojalle. Se nimilista oli ihan tynkä.

Mitä tästä opimme?
Ei kannata uskoa yhteenkään ennusteeseen tai tutkimukseen näissä vauvojen sukupuoli asioissa. :D

Kaipa tämä hämmentynyt fiilis on ihan normaalia?

Päästyämme kotiin soitimme hyvät uutiset läheisille. Siskolle ilmoitus, että pitäkööt kaapissaan tyttärensä, Amalian vaatteet. Niille ei tule käyttöä. Antin äiti oli sanomansa mukaan koko ajan tiennyt, että se on poika. Niin vissiin. :D

Siinä se ilta menikin sitten sisäistäen asiaa poika vauvasta (jota en ole vielä sisäistänyt), selatessa poikien nimiä ja tehden niistä listaa. Saa muuten auttaa...
Antin ehdotus oli luokkaa "Bruce Wayne Mutka". 
#Batmanrulez.

IIH!

Meistä tulee pojan vanhemmat ja musta tulee pojan äiti.
Todennäköisesti vielä hyvin temperamenttisen pojan äiti.

-Pojan äiti-