ruoka

Maistuvat ja helpot jauhottomat lihapullat

Mitä sitä tänään syötäisiin?

Se jokaisen päivän ilon aihe.

Tehtiin Antin kanssa pitkästä aikaa lihapullia ja halusin jakaa teille tämän hyvin simppelin ja helpon reseptin. Näihin pulliin ei tarvita korppujauhoja. Ylläripylläri mun lihapullissa on niiden sijaan kaurahiutaleita.

Kahden henkilön (suursyömärin) annokseen tarvitset:

  • 400g naudan paistijauheliha 7-10%
  • vajaa 1dl kaurahiutaleita (n. 20-30g)
  • 2 valkuaista
  • dippimauste (Sweet chili / Chili / oman maun mukaan)
  • suolaa, pippuria, valkosipulia

Nakkaa kaikki ainekset kulhoon ja möösää käsin niin, että mausteet, valkuaiset ja kaurahiutaleet sekoittuvat tasaisesti jauhelihaan. Ensin möösi tuntuu aika vetelältä mutta pian se "paksunee" kun vain möösäät sitä lisää. Kouri oikein kunnolla. :D

Pyöritä käsissä pulliksi pellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa 15-20 min.

Tarjoile nämä hekkulliset halipullat esim. hyörytettyjen parsojen, keitettyjen porkkanoiden ja punajuurisalaatin kera. 

NAM NAM!

Tämän annoksen valmistamiseen meni vain 30 minuuttia. Syömiseen runsaat 9 minuuttia. Nyt on ähky! :D

Terveellistä, hyvää ja maukasta!

Rupesko tekee mieli?

-Jenni-

comments powered by Disqus