perhe

Miltä näyttää kroppa 2 viikkoa synnytyksestä?

Eilen tuli vauva-kuplaa 2 viikkoa täyteen. Tuo pikkuinen rakkaus pakkaus on pitänyt päivät kiireisinä, ei ole ollut juurikaan ylimääräistä aikaa. On se kumma miten vaipan vaihtaminen, syöttäminen, nukuttaminen, vaunulenkit ja aktiivisen ajan leikittäminen vie koko päivän ihan silmän räpäyksessä. Vaikka meidän päivät ovat vielä tosi pitkiä, 06-23 kestäviä niin eipä muuhun juuri jää aikaa.

Vaikkakin yöt ovat olleet katkonaisia, enkä ole käytännössä kahteen viikkoon nukkunut kuin jatkuvia päiväunia niin on tämä ollut ihanaa.
Pötkö nukkuu yöt (tällä hetkellä) 1-2 syötöllä läpi. Saadaan siis nukkua 2-3h erissä, mikä on tosi jees näin pikkuisen kanssa. Hän syö hyvin, on kasvanut jo ihan liikaa!!

On sen verran pitkä poika, että NYT JO ovat muutamat 56 koon bodyt ja yökkärit jääneet pieniksi. En kestä!!
ÄLÄ KASVA NOIN NOPEASTI! <3 <3

Hän ei juurikaan itke. Paitsi jos masussa vääntää. On käytännössä tosi helppo vauva ollut tähän asti. Katsotaan, jatkuuko se miten pitkälle. Huhun mukaan kolmannesta viikosta eteenpäin voi alkaa ihan uudet tuulet taas. Se kuuluisa uusi vaihe.

Aivot ovat meillä Antin kanssa ihan muussina, ei muisteta enää mitään, kaikki on pakko kirjoittaa ylös. Päivän aikana keittiöön saattaa unohtua yksi, jos toinen täysi kuppi teetä.

Mutta asiaan…

Miten on kroppa lähtenyt palautumaan?

Vastaus on todella hyvin. Vatsa pienenee silmissä. Jokainen aamu se on vähän snadimpi. Haaro välissä olevat tikit eivät vaivaa, ne ovat tainneet ehkä jo sulaakin pois. Myös synnytyksestä seurannut jälkivuoto muistuttaa enää vain kuukautisten jäämiä, se on niukentunut oikein mallikkaasti.

Ollaan käyty lähes päivittäin käpyttelemässä noin 3-5km matkoja. Ainoa juttu mikä hieman mietityttää on aina silloin esiintyvä paikallinen, hieman ilkeähkö pistämisen tunne alavatsan oikealla puolella, siinä noin lonkkaluun ja navan välissä.

Samantapainen pistämisen tunne, kun lähtee liian nopeasti ruokailun jälkeen juoksemaan tai kävelemään rivakasti.

Mistähän mahtaa moinen johtua?

5 päivää ennen synnytystä vs. 1 viikko synnytyksestä.
1 viikko synnytyksestä vs. 2 viikkoa synnytyksestä.

Paino oli synnärille lähtiessä 77,4kg ja tänään 2 viikkoa ja 1 päivää myöhemmin se oli 70,7kg. Eli hyvin on lähtenyt laskuun. Tuostakin määrästä tulee vähentää noin 2kg sillä mun tissit on NIIIIN täynnä maitoa, että hinkit painaa reilusti normaalia enemmän. Todennäköisesti ”oikea” paino siis huitelee jossain 67-69kg tietämillä. Ja ennen raskautta painoin 64kg.

Painoa en tosin pidä palautumisen mittarina mutta on sitä mielenkiintoista ajoittain seurata. Peilistä näkee parhaiten, miten kroppa palautuu.

Vatsan lisäksi raskaus levensi lantiota ja reisiä. Vaikka vatsa tuosta vetäytyisi kokonaan niin mun lempi farkut tuskin mahtuvat päälle hetkeen, sillä lantio ei taida palautua ihan samassa tahdissa vatsan kanssa. Tai näin oletan ilman sen suurempaa tietoa asiasta…

Olen syönyt ihan perus kotimuonaa kuten esimerkiksi makaronilaatikkoa, pastaa, siskonmakkarakeittoa, perunaa ja lohta. Toki on kurkusta mennyt alas myös suklaata, jäätelöä, burgeri ja pizzaa mutta ei päivittäin. Noin joka toinen tai joka kolmas päivä joku herkku juttu.

Täysimetyksellä päivittäinen kulutus on noin 400-600kcal normaalia kovempi, niin siihen kyllä mahtunee välillä joku pieni herkkukin.

Mitä treeneihin tulee niin tämä 2 viikon salitauko ei tunnu vielä missään, enkä kaipaa sinne vielä takaisin. Tunnen, että mun keho ei ole siihen valmis. Se on tehnyt jotain äärimmäisen rankkaa ja siitä toipuminen ottaa aikaa. Mä kuitenkin pystyin treenaamaan ihan raskauden loppuun asti. Viimeisin treeni oli 4.5 kun Pötkö syntyi 6.5 niin nyt voi hyvin ottaa iisii. Itseasiassa ensimmäistä kertaa koskaan mun keho saa kattavan noin 6 viikon treenitauon. En näes muista milloin olisin ollut edes kokonaisen viikon treenaamatta.

Nyt nautitaan Pötkön kanssa kesästä, tästä vauva-kuplasta ja annetaan keholle se lepo mitä se palautumiseen tarvitsee.

Tämän enempää ei kerkeä kuulumisia rustailemaan. Pikkumies alkaa heräilemään niin maitohommat kutsuvat, alkaakin tissit tuntumaan jo siltä, että räjähdys on lähellä.

-Jenni-