uusivuosi

Miten kävi vuoden 2016 tavotteille?

Heipsu!

Vuoden viimeistä päivää viedään. Mihin tämä aika meni? Vastahan tämä vuosi alkoi. Hyvin alkaa iskostua päähän se tosi asia, että elämä on lyhyt. Vuodet vierii eteenpäin sellaista tahtia ettei meinaa pysyä kelkassa mukana.

Viime uutena vuotena jätin lupaamatta mitään mutta jokusen tavoitteen asetin vuoden alussa. Kaivoin kirjoittamani listan esiin ja nyt seuraa julkinen tilinteko. 

Tavoitteet vuodelle 2016:

1. Isommat reisilihakset ja pakarat 

Pitänee todeta heti alkuun, että mua ei ole siunattu perse-geenillä. Vuoden päivät treenattu jalkoja sekä pakaroita vähintään kaksi kertaa yleensä jopa kolme kertaa viikossa. Eipä ne juurikaan ole muotoaan muuttaneet mutta that's okay. Treenaan niitä mielelläni koska jalka+peppu päivät on mun lemppareita. Kasvoi tai ei. Mutta ainakin olen yrittänyt ja yritän jatkossakin.

2. Kropan hormonitoiminta kuntoon

Paperilla mä olen hyvässä kunnossa. Kaikki arvot viitearvojen sisäpuolella siellä missä pitääkin. Kuitenkin joku tökkii sen verran, että luonnollinen raskaus olisi mahdollista. Mutta lääkkeillä on hormonitoimintaa buustattu ja ehkäpä se joskus palaa takaisin omaan rytmiinsä. On kuitenkin viety asiaa eteenpäin.

3. Onnistuneet ja ihanat häät

Tämä meni ihan nappiin!

Voi, että meidän päivä oli just sellainen kun haluttiin. Päivä täynnä lämpöä, läheisiä, rakkautta ja hyvää ruokaa. Häät olivat hyvin intiimit. Vain 30 läheistä paikalla. Meidät vihittiin Ullanlinnan Lähetyskirkossa ja hääjuhlaa vietettiin ravintola Emon sisäpihalla. Elokuinen aurinko paistoi ja viini virtasi. Ihan täydellinen päivä. Mutkat kiittää. <3

Kuva: Niklas Jäntti (klikkaa kuvaa niin pääset Niken sivuille)

4. Vielä ihanampi hääloma

Nappiin meni tämäkin. Matkalle lähdettiin muutaman päivän kuluttua häistä. Hääloma vietettiin Balilla sekä Singaporessa. Reissu kesti yhteensä vajaa neljä viikkoa. Käytiin Balilla neljässä eri paikassa.

Koettiin siellä yhdessä tähän mennessä raskain haaste koskaan niin henkisesti kuin fyysisesti. Kiipesimme Mt. Agung vuorelle keskellä yötä katsomaan auringon nousua. Se oli ihan jäätävän hienoa ja pelottavaa samaan aikaan (klikkaa kuvaa niin voit lukea siitä enemmän).

Loma onnistui kaikinpuolin. Rauhallisia, kauniita ja tunnelmallisia paikkoja. Hyvää paikallista ruokaa, ystävällisiä ihmisiä, aurinko ja me kaksi. Melkein jäi viimeiseksi lomaksi kun koettiin myös pieni läheltä piti "hukkumis" tilanne. Onneksi oltiin yhdessä silloinkin. :D

Ihan paras loma koskaan. Pää täynnä huikeita muistoja. Mikäli matkustus Balille kiinnostaa niin lue postaus siitä täältä.

5. Raskaus

Saatoit ehkä lukea edellisen postaukseni aiheesta. Jos kaikki menee nappiin niin ehkä tämä tavoite vielä tämän vuoden puolella onnistuu. Peukut pystyyn. <3

6. Hyvä olo henkisesti ja fyysisesti (nytkin on hyvä olla mutta aina voi olla paremmin…kait?)

Tässä on tapahtunut muutosta selvästi.

Mitä tulee omiin ajatuksiin itsestäni niin on mulla nykyään parempi niin sanottu sisäinen rauha omassa kehossa. Tykkään olla omissa nahoissa ja tykkään mun elämästä. Armollisuutta ja hyväksyntää olen vuoden aikana oppinut. Ei tarvitse olla niin kuin toiset eikä tarvitse olla täydellinen kaikessa. Tässä riittää kyllä vielä työnsarkaa.

Syömisen suhteen olen löytänyt tasapainon. En murehdi satunnaisia herkkuja taikka buffa övereitä. Vaa'alla käyn ehkä kerran kuussa katsomasa mikä tilanne. Huoleton ote ruokailuihin ei ole vaakaa liikuttanut suuntaa jos toiseen.

Treenit olen vetänyt syyskuusta lähtien mentaliteetilla "mitä tänään huvittaa tehdä". Ei ole suunniteltuja ohjelmia. Mun tuli höllää treenin määrää ja volyymiä listan kohdan 5. takia ja tällä tavoin se on toteutunut. Ja se on tuntunut tosi hyvälle. Tehokkaasti mutta ei liikaa. 

7. Pyrin stressaamaan vähemmän

Tästä ei pysty sanomaan, että olenko stressannut vähemmän mutta olen sitä koittanut työstää. Jooga ja meditointi on auttanut. Kyllä mun sisällä asuu vakituisesti sellainen stressihirmu mutta ajoittain sekin on pitänyt lomaa. En muista milloin viimeksi olisi ollut sellainen "pää halkee" kohta fiilis.

8. Olla läsnä enemmän

Asia joka vaatinee edelleen panostusta. Ajoittain some tulee ja nappaa mut mukaansa mutta osaan sen jättää myös pois. Riippuu tosi paljon tilanteesta. Kotona helposti on joku näyttö nenän edessä mutta kun näen kavereita tai mennään porukoille syömään tms. niin näytöt eivät valtaa niitä hetkiä. Tosin kotona me ollaan ajoittain molemmat pärstä kiinni näytöissä mutta kyllä me ollaan ihan kahdenkin tosi usein. Paha sanoa mikä on tämän tavoitteet tilanne. Ehkä joku facebook-lakko olisi joskus tarpeen.

Summa summarum kutakuinkin 50/50 tuli tavoitteista täyteen. Yhtäkään ei unohdettu ja kaikkia on työstetty eteenpäin. Osa vaatinee vielä lisää hiomista. Mutta kaikinpuolin tämä oli upea vuosi. Täynnä isoja sekä hienoja asioita. Menin naimisiin ja sain aviomiekseni tuon komistuksen joka saa hymyn kasvoille joka päivä. Trekattiin sille vuorelle joka oli sanoin kuvaamattoman hieno kokemus. <3

Vuodelle 2017 en aseta yhtäkään ulkoiseen habitukseen liittyvää lupausta. Lupaan jatkaa panostusta kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Erityisesti sillä henkisellä puolella johon liittyy stressi, armollisuus ja kehon kuuntelu. Suurimpana tavoitteena on raskaus mutta se ei ole täysin musta kiinni joten aika näyttää milloin se tapahtuu. Jos ei tänä vuonna niin toivottavasti ensi vuonna. Viimeistään ennen kuin kilsat tulee mulla täyteen.

Haluan myös karistaa mussa satunnaisesti vierailevan kateellisen lehmän. Inhottaa kun huomaan välillä närkästyväni muiden saavutuksista ja tekemisistä. Mikä on lapsellista. Muiden onni / saavutukset eivät ole multa pois. Keskityn tekemään niitä juttuja mistä tulee hyvä mieli ja mikä saa mut onnelliseksi.

Keskiyöllä alkaa kaikilla uusi kirjoittamaton 365 sivun kirja. Minkälainen siitä kirjasta tulee on kustakin itsestä kiinni. Vaihtoehtona jäädä junnaamaan paikoilleen tai muuttua. Muuttuakseen tulee aina muuttaa omia toimintatapoja, nähdä vaivaa ja tehdä työtä sen eteen. Mitä se kullakin sitten tarkoittaa. 

Mitä sä lupaat?

Nyt mä säntään tekemään tämän vuoden viimeisen treenin! Hiiop!

Ihan super hauskaa ja hyvää uutta vuotta! :)

-Jenni-

Kuva Pixabaysta.