So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

raskaus

Näitä asioita et halunnutkaan tietää raskaudesta

Otsikkoon viitaten tämän postauksen lukeminen on täysin omalla vastuulla. Kuvotus varoitus.
Mikäli haluat säilyttää kuvitelman, että raskaus on kauneimman naisellisuuden ja hehkun aikaa niin kannattaa tässä kohtaa poistua lukematta riviäkään pidemmälle.

Nämä ovat nimittäin niitä juttuja joista ei ääneen huudella, ellei kuulija ole todella luottettava ystävä.

Kyvyttömyys pidätellä pieruja

Kyllä mun sulkijalihas ymmärtää vielä isompien tuotosten ja suhautusten päälle jännittyä mutta pienempien, vieläpä sellaisten äkäisten ja äänettömien ninjojen kohdalla käy satunnaisesti vahinko.
Ja sitä vahinkoa pitää jopa minunkin juosta karkuun.

Raskaushiki

Vaikka olisi kylmä niin kainaloissa on kovemman luokan vuoto. Haju iskee kuin nyrkki nenään. Onnekseni vain omaani tai sitten töissä kukaan ei uskalla mainita asiasta, vaikka olen kysynyt haisenko omaa nenää pidemmälle.
Ei tunnu olevan markkinoilla dödöä joka tähän vuotoon auttaisi. Ainakaan näissä ”ei alumiinia” vaihtoehdoissa.

Se haju jämähtää jokaisen paidan kainaloihin. Pesun jälkeen tuoksuu hetken raikkaalle mutta kun laitat paidan päälle ja se pääsee jälleen kosketuksiin kainalon kanssa, niin johan ovat aromit taas havaittavissa.

Puutarhan nikkarointi

Ellet ole taipuisa kuin joogaguru niin raskauden viimeisen kolmanneksen viikoilla et näe enää omia varpaistasi niin kuinka voisit nähdä oman kauniin kukkasesi? 

Mikä on muuten raskaana hyvin turvonnut ja herkkä paikka, muistuttaa enemmänkin kalkkunan helttaa.

Jos kukkasta ja sen ympäristöä haluaa huoltaa, ettei pääse mestat aivan rehottamaan rikkaruohoista niin sen nikkarointi osuu ja uppoaa miehen hommiksi.
Ja yllättävän monien kohdalla mies tekee työtä käskettynä. Ehkä he eivät uskalla sanoa raskaana olevalle naiselle vastaan.

Jos mies ei ole yhteistyökykyinen (kuten meillä) niin wc:n lattialla haarat levällään peilin kautta zoomaten toimii myös yllättävän hyvin. Enkä kyllä haluaisi päästää Anttia tuonne hyvinkiin arkaan ja turvonneeseen alueeseen trimmerin saatikka jonkun höylän kanssa. Wc näyttäisin pian veriseltä rikospaikalta.

Seksi

Raskaana on nukkuessa käytössä vain kaksi asentoa, jommalla kummalla kyljellä, niin aika pitkälti sama kaava pätee myös petipuuhissa. Lusikka tai dogi style ovat ehkä ne joihin masun kassa parhaiten taipuu.

Päällä hyppiminen onnistuu myös, mutta tässä asennossa masu saa kohtuullisen suuren huomion. Se pomppii molempien silmien edessä, jolloin ei voi olla miettimättä masun sisällä rytmin mukana pomppivaa asukkia. Tämä vaikuttaen fiilikseen laskevasti.

maha!

Peräpukamat

Onnekseni olen näiltä vielä säästynyt mutta luin netistä, että pukama jos toinenkin saattaa raskaana tulla hyvinkin helpolla.

”Peräpukamat syntyvät, kun laskimosuonten kudokset joutuvat rasitukseen. Laskimokudoksen laajenemisen syitä ei tarkasti tiedetä, mutta yleisimpinä riskitekijöinä pidetään ummetusta, ylipainoa ja raskautta.” (vau.fi)

Ja raskauden aikana saat heti noista vähintään kaksi riskitekijää itsellesi.
Mikäli pukamilta välttyy raskauden aikana niin synnytyksessä todennäköisesti viimeistään pulpahtaa muutama paukama viimeistelemään alapään kokonaisvaltaisen räjähdyksen.

Pissatkin tulevat synnytyksen jälkeen housuun kun yskäiset tai aivastat sillä myös lantionpohjalihakset ovat kärsineet suuren tappion.

Tena ladyt ja pukamavoide ovat siis äärimmäisen hyvä lisä sairaalakassiin.

Suonikohjut

Raskausaikana jalat ja nilkat useimmiten turpoavat, kun kehoon kertyy nestettä. Samoin jalkojen verisuonet voivat myös turvota, jolloin niihin tulee suonikohjuja.
Tämän aiheuttaa mikäs muukaan kuin raskaushormonit. Tilannetta edesauttaa masun mukana kasvava paino ja kasvava masuasukki itse. Hänen takia veri ei edes kulje jalkoihin asti niin hyvin, koska sillä on tärkeämpääkin tekemistä.
Siitä seuraamuksena ovat jatkuvat krampit, puutumiset ja suonenvedot.

Yksi niksi suonikohjujen välttelyyn ovat kompressiosukat. 
Niiden tuottama paine tukee lihasta, parantaa verenkiertoa ja lymfa-järjestelmän toimintaa. Sukat myös vähentävät turvotusta.

Hämmästelen ettei kohjuja ole vielä omalle kohdalle tullut, sillä mikäli omalla äidillä on suonikohjuja, niin on paljon todennäköisempää saada niitä myös itse. Ja minun äidillä niitä oli. Tosin tässä on vielä muutama kuukausi aikaa saada suonet pullistumaan.

Alapään tuotokset

Se alakerran kaunis kukkanen lisää raskauden hekumaa entisestään tuottaessaan vähän turhankin paljon mettä.

Puhun siis valkovuodosta. Yhtä luonnollinen juttu kuin kakka. Nyt se on vain kymmenen kertaa stydimpää tavaraa kuin aiemmin.
Jos se pääsee kuivumaan pikkareihin niin ei muuten lähe 30asteen pesussa pois ilman liottamista.

Tämä vuotaminen oli mulle "uusi" juttu sillä musta ei ole valunut mitään ulos vuosiin, koska mulla ei ollut kiertoa ennen raskautta. En muistanut millaista se on, kun alakerrassa on jatkuva vuoto päällä. Lapsettomuushoitojen kautta tämä raskaus on siis saanut alkunsa.
Pääsin shoppailemaan pikkuhousunsuojia ensimmäistä kertaa varmaan neljään vuoteen.

Luulin, että tämä runsas vuoto oli syy siihen, että kukkasta aka. vaginaa alkoi kutittamaan aika ajoin. Kuitenkin semi säännöllisesti. 
Kukkasen herkkä ja turvonnut iho meni ihan rikki siitä, kun se oli jatkuvasti kosketuksissa kostean kanssa. Ainoastaan pesun tai rasvauksen jälkeen sai rauhan kutinalta.

Enkä puhu nyt mistään lievästä kutinasta vaan sellaisesta jossa teki mieli raastaa raastimella taikka pulloharjalla koko vagina irti. 
Pistin kuitenkin tämän ikävän asian raskauden normaalien oireiden piikkiin.

Neuvolasta sanottiin myös, että se on täysin normaalia sillä perustein, että en lisäksi haissut sentään kuoleelle kalalle. 
Suosittelivat kokeilemaan PH-tasapainottavia emätinpuikkoja. Kokeilin, ei auttanut. Sen jälkeen järkyttävän kutinan syyksi paljastuikin hiivatulehdus. Tai ainakin Canesten hoito siihen auttoi. Oli muuten elämäni ensimmäinen hiivatulehdus.

Sen jälkeen kun minun oli tehnyt yli 3 viikkoa mieli raastaa vagina irti, niin sen kutinan loppuminen oli jotain taivaallista. Voisin ehkä jopa ottaa muutaman pukaman persuksiin ennemmin kuin tuon kutinan uudelleen.

No mutta hei millainen sunnuntai sulla on edessä? :D

-Jenni-