So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ruoka

Porkkanakakku-kaurapuuro

Oi kyllä, luit oiken!

Mä diggailen tosi paljon porkkanakakusta mutta luonnollisesti sitä ei parane mutustella viikottain. Se sisältää niin muhkeasti puhdasta sokeria ja rasvaa. Yksi pala porkkanakakkua painaa keskimäärin 100-150g ja keskimäärin 100g porkkanakakkua kuorrutteella sisältää noin 350-400 kaloria. Ei hyvä.

Olen jo aiemminkin hehkuttannut kaurapuuroa. Kuinka se muovautuu perus puurosta moneen muuhunkin. Täältä löydät reseptin myös pullan makuiseen kaurapuuroon. Eli herkutella voi myös terveellisemmin.

Tänään on luvassa maidoton kaurapuuro joka muistuttaa porkkanakakkua. Tämä makunystöröitä hivelevä puuro on paljon terveellisempi sekä ravintorikkaampi vaihtoehto sille oikealle kakulle. Eikä siihen tule yhtään lisättyä sokeria taikka rasvaa! 

Mututuntumalla sanoisin kalorimäärän pyörivän jossain 150 kcal / 100g hujakoilla. Tämä tosin on vain villi veikkaus.

Porkkanakakku-kaurapuuro

Aineksista tulee kaksi isoa tai kolme pienempää annosta.

  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 kpl porkkanoita raasteena
  • 6 dl Alpro Soya Vanilla juomaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl hunajaa
  • mantelirouhetta (tai jotain pähkinärouhetta)
  • kreikkalaista / turkkilaista jugurttia (luonnollisesti rasvaisempi 7-10% on maukkaampaa mutta kevytversio käy myös)

Sekoita keskenään hiutaleet, raaste sekä puolet vanilla juomasta. Laita seos kannellisessa astiassa jääkaappiin maustumaan 30min-1h (tai jopa yön yli aamua varten).

Maustumisen jälkeen kaada seos kattilaan, lisää joukkoon loput vanilla juomat, kaneli sekä hunaja. Keitä keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen 4-5 min kunnes puuro on paksua ja kypsää. Hunaja meinaa helpolla palaa pohjaan kiinni. Tarjoile mantelirouheen ja jugurttinokareen kanssa. Maidoton kun jätät jugurtin pois tai korvaat sen esim. soijavalmisteella.

Valmista!

En osaa sanoa kummin on parempi, lämpöisenä vai kylmänä. Toimii molemminpäin. Sopii niin aamupalaksi, välipalaksi kuin jälkiruoaksi.

Tätä reseptiä on helppo modifioida oman maun mukaan. Nesteestä voi osa olla myös vettä tai maitoa mutta jotakin "vanilijaista" puuro tarvitsee. Sekaan voi myös laittaa vaikka rusinoita.

Ja näin joulun alla pähkinärouheen sijaan päälle voisi ripotella hitusen vaikka murskattua piparkakkua. Nyt kun toi tuli mieleen niin sitä pitää kyllä kokeilla!

Maista ja ihastu!

Kerro jälkeenpäin mitä mieltä olit. :)

-Jenni-