So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

Ravintolisät - kyllä vai ei??

"Tarvitseeko mun käyttää jotain ravintolisiä kun syön päivittäin terveellisesti paljon vihanneksia, kasviksia ja hedelmiä?"

Kuulen tämän kysymyksen hyvin usein työssäni ja vastaan siihen aina näin:

KYLLÄ!

Elämme luulossa, että saamme ruoasta kaiken tarpeellisen. Elämme luulossa, että noin puoli kiloa kasviksia päivässä riittää tarpeellisten mikroravinteiden eli vitamiinien ja mineraalien saantiin.

Tämä luulo olisi oikein mikäli me eläisimme aikaa noin 50 vuotta sitten.

Mutta tänä päivänä se ei pidä enää alkuunkaan paikkaansa.

Tiesitkö, että tänä päivänä appelsiini ei sisällä juuri ollenkaan enää C-vitamiinia, eikä banaani B-vitamiinia taikka porkkana A-vitamiinia.

Miksi?
Tämä johtuu siitä, että maaperä on hyvin ravintoköyhä.

Miksi?
Koska tehotuotanto, myrkyt, lannoitteet ja lääkeaine jäämät.

Vaikka söisit mansikoita suoraan pellosta ei siinä ole enää juurikaan ravinteita. Koska maaperässä ei ole enää ravinteita. Sama juttu esim. perunan ja vihersalaattien kanssa.

Kuva Pixabaysta.

Tiesitkö, että banaanit suljetaan raakana pimeisiin laatikoihin kypsymään kun ne kuljetaan Suomeen. Ne ovat vihreitä ja raakoja edelleen päätyessään markettiin myyntiin. Ne banaanit eivät näe oikeata auringonvaloa ikinä.
Saman kohtalon saavat kaikki ulkomaiset hedelmät.

Miten niissä voisi tällöin olla ravinteita?

Mikäli olet koskaan käynyt esimerkiksi Aasiassa ja maistanut auringossa kypsynyttä banaania on sen maku aivan toista verrattuna Suomen marketin banskuun. Ne ovat todella herkullisia ja makeita.

Eihän se kukkakaan kasva taikka kuki pimeässä.

Sinun tulisi syödä päivässä kahdeksan isoa kulhollista vihanneksia, hedelmiä ja kasviksia, jotta saisit niistä edes lähelle sen verran vitamiineja sekä mineraaleja minkä ennen sai siitä puolesta kilosta.

"Maailman terveysjärjestö (WHO) on arvioinut, että suuri osa ihmisistä kärsii vitamiinien, hivenaineiden ja yleensä pienoisravinteiden puutostiloista. WHO:n julkaisut osoittavat, että mikroravinteiden puutostilat ovat suuri ongelma maailmanlaajuisesti, ei pelkästään kehitysmaissa, vaan myös kehittyneissä maissa. Mikroravinteiden puute heikentää optimaalista terveyttä ja on merkki heikentyneestä antioksidanttisuojauksesta sekä immuunivajeesta." (lähde)

Tämän takia jokaisen tulisi käyttää jotakin hyvää, luonnollista ja puhdasta ravintolisää millä auttaa turvaamaan näiden vitamiinien ja mineraalien tarpeellisen saannin. Paikkaamaan nämä ravinnosta jääneet aukot.

Aamupala ja vitamiinidrinksu :)

Ravintolisiä löytyy ihan älyttömästi markkinoilta. Ja näiden ravintolisien suhteen tulee olla tietoinen, että sen halvimman marketin vitamiinipurkin tabletti taikka kapseli ei ole luonnollinen vaan se on täysin synteettinen.

Ja tiesitkö, että niistä tableteista imeytyy elimistöön vain 10-20%?

Siitä voi päätellä kuinka laadukkaita ne ovat ja onko niistä miten paljon hyötyä.

Iltajuomasta saan kaikki elintärkeät mineraalit yötä vasten ja nukun paremmin.

Nämä hyvinkin aliarvostetut vitamiinit ja mineraalit eli mikroravinteet ovat elintärkeitä siihen, että voit kokonaisvaltaisesti hyvin.

Että elimistö voi hyvin.

Että nukut hyvin.

Että olet virkeä ja energinen.

Että pysyt terveenä.

Että SINÄ voit hyvin.

Panosta siis laatuun, luonollisuuteen ja imeytyvyyteen kun valitset itsellesi ravintolisiä.

Itse käytän veteen sekoitettavaa uutettua jauhemuodossa olevaa ravintolisää. Klikkaa kuvaa niin voit lukea niistä lisää.

IHANAA KESKIVIIKKOA!

-Jenni-