So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Tangon lumoissa

Oon rakastunut!

Reilu kuukausi takaperin Let's Deal otti muhun yhteyttä yhteistyön merkeissä. Lähdin tähän mieluusti mukaan sillä olen käyttänyt heidän palveluita monesti aiemminkin positiivisin kokemuksin. Tämän yhteistyön myötä sain valita jonkun minua kiinnostavan palvelun Let's Dealin laajasta valikoimasta.

Mielessäni on jo jonkun aikaa ajoittain, satunnaisesti kutkutellut tankotanssin aloitus. Selatessa erilaisia diilejä läpi ei mennyt kuin muutama minuutti ja diili tankotanssin lyhyelle alkeiskurssille hyppäsi silmille. Nyt mä lähden kokeilemaan sitä!

Tätä 5 kerran alkeiskurssia tarjoaa Rock The Pole. Mikä on Suomen ensimmäinen vuonna 2007 perustettu tankotanssikoulu. Sijainti hyvinkin passelisti Helsingin Kaisaniemessä.

Ensimmäisellä kerralla mua oikeasti jännitti. Pitkästä aikaa. Oli ihan super siistiä päästä kokeilemaan jotain aivan uutta. Jotain mitä en ole koskaan ennen tehnyt.

Kurssille mentäessä ihanan aurinkoinen ja lämminhenkinen ohjaaja Susanna otti meidät vastaan. Alkuun hän kertoi olennaisia tankotanssiin liittyviä asioita sekä ohjeistuksia ja sitten ruvettiin tuumasta toimeen.

Ensimmäisellä tunnilla opeteltiin tangon ympäri kävelyä, tangon ympäri tehtäviä 360asteen pyörähdyksiä, tangolla seisomista ja istumista sekä "tuoli" pyärähdystä (enkä mene sitten yhtään takuuseen termeistä). 

Mä en olisi IKINÄ uskonut, että ensimmäisellä kerralla mä jo pääsen ja vielä isompi juttu, että mä pystyn ja osaan pyöriä jalat ilmassa tangon ympäri. Siinä kohtaa tiesin, että tämä punttijuntti salipirkko on löytänyt salille vahvan uuden haastajan.

Videolla näkyy ensimmäisen oppitunnin onnistumiset. Siitä on sulavuus kaukana mutta hei MÄ ONNISTUIN!

Toisella treenikerralla huomasi jo, että kaikki olivat paljon tuttavallisempia eikä ketään juurikaan enää jännittänyt tämä uusi laji, outo huone täynnä tankoja taikka uudet ihmiset ympärillä. Heitettiin vitsiä ja kuulumisia keskenämme.

Meitä on kurssilla ihan jokaisesta lähtökohdasta. On meitä salipirkkoja, tanssitaustaa omaavia, niitä jotka eivät ole harrastaneet hetkeen yhtään mitään taikka juuri koskaan. Ikähaarukka meidän pienellä ja aika intiimillä kurssilla on myös laaja, villi veikkaus että 20-50 vuoden väliltä löytyy jengiä. Ollaan myös kaikki aivan eri näköisiä ja kokoisia. On lyhyitä, pitkiä, hoikempia ja tuhdimpia.

Ja me ollaan kaikki onnistuttu yhtä hyvin! Tämä laji sopii siis ihan kaikille. Niin siistiä!

Toisella kerralla palautettiin ensimmäisen tunnin oppeja mieleen ja jatkettiin niitä liikkeitä lisää. Viemään niitä pidemmälle.

Ja jälleen pääsin ylittämään itseni. Mä en olisi ikinä uskonut (taaskaan), että jo toisella kerralla löydän itseni tangon varresta, ilmasta ja pää alaspäin. Tämän liikkeen nimi taisi olla "invertti".

Salitaustasta on selvää hyötyä sillä hyvä kerkivartalon tuki on se mitä tangolla tarvitaan vahvan ylävartalon lisäksi. Se teki tämän liikkeen suorittamisesta jopa kohtuullisen helppoa. Olin hyvin, hyvin yllättänyt.

Eikä silläkään ole väliä onko entuudestaan hyvä lihaskunto vai ei. Kyllä se noilla tunneilla kehittyy! Ihan puhdasta voimaa joutuu käyttämään, että pysyy tangolla edes jotenkin mutta sen sanon, että on salista hyötyä. Tukee hyvin tätä lajia.

Tanko on jättänyt jälkeensä muistoja mustelmilla ja punaisilla "polttomerkeillä" (kärjistetty sanamuoto). Uskon Susannan sanaan siinä, että iho tottuu ja eikä tangon syleily tottumisen myötä tunnu enää niin nipistävälle. Tangolla pysyminen perustuu siis puhtaasti kitkaan. Kitkaan ihon ja tangon välissä. Kun sitä vasten puristaa itseään niin kyllä se napakasti alkuun nipistää ja tuntuu hieman ikävälle mutta mennään samalla periaatteella kuin salilla eli "sattuu, sattuu, tottuu, tottuu". 

Ja ne onnistumiset vievät kyllä voiton siitä hieman ikävästä tunteesta.

By the way tämä on sellainen laji missä niistä reisien selluliiteistä on kerrankin jotain hyötyä! Mitä enemmän on tavaraa jalkojen ympärillä niin sitä laajemmin saa tankoon ihon pinta-alaa kiinni ja siinä pysyy jämäkämmin. Eli tämä laji sopii mulle kuin nakki hodariin.

Tästä kuvasta kumpuaa se huikea onnistumisen tunne. Oli niin siistiä onnistua ja päästä tekemään. Innolla jo kyselin hintoja ja  siitä kuinka tämän viiden kerran jälkeen homma jatkuu.

Ei meinaan riitä viisi kertaa mulle. Mä haluun lisää. Olen rakastunut.

Kiitos Let's Deal kun avititte tekemään tästä päässä pyörineestä ajatuksesta totta. Ilman tätä yhteistyö ehdotusta pyörittelisin sitä "vois olla ihan kiva kokeilla" ajatusta tuonne hamaan tulevaisuuteen asti. 

Odotan jo ensi viikon treenejä! :)

Ootko sä miettinyt aloittavasi tankotanssin? Multa tulee kyllä vahva suositus siihen.

-Jenni-