So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

raskaus

Terkkuja mammikselta!

Niin se vaan hurahti 8kk tuplaviivoista ja viime perjantaina oli viimeinen työpäivä.

Tätä omaa aikaa ennen vauvan tuloa on kyllä odotetta. Maaliskuussa tuli painettua hommia enemmän kuin olisi ehkä tässä kondiksessa kannattanut ja se alkoi myös tuntumaan. Olin duunienpäivien jälkeen ihan finaalissa. Huhtikuun puolella oli onneksi enää vain muutama ohjaus päivässä ja muutoinkin vajaa viikko niin sai leppoisan lopetuksen työnteolle.

Sain viimeisten työviikkojen aikana omilta asiakkailta ihan super ihania lahjoja, hekin ovat aivan Pötkön haltioissa. Olen edelleen aivan sanaton ja otettu siitä, että Pötköä muistettiin.

Mun yksisarvis hulluus näkyy joka lahjassa. :D

Heti sunnuntaina suuri joukko ystäviä ja perhettä yllätti baby shower juhlilla.

Menin aamupäivällä ystäväni kanssa kahville, jonka jälkeen suuntasimme meille, jotta hän näkisi uuden asuntomme.
Ja kappas kummaa kotona odotti eteisen nurkan takana joukko ihania naisia ja notkuva herkkupöytä.
Sisko oli hakenut meidän kotiavaimen Antilta töistä aamulla ja tämä porukka oli tuon kahvittelun aikana saapunut laittamaan paikat valmiiksi.
Paikalle saapui 17 naista ja kylkiäisinä mukana seitsemän 2kk-3v. ikäistä lasta. Ei ollut muuten ne hiljaisimmat juhlat.

Niin ihana juttu!

Nämä juhlat olivat mulle tosi tärkeä ja merkittävä asia. Koska meidän kohdalla ei ole ollut varmaa, että tämmöisistä juhlista päästään nauttimaan.

Olen niin kiitollinen mun siskolle, että hän jaksoi oman duunin ja taapero arjen keskellä laittaa mulle pystyyn ihan mielettömät kestit.
Ja siitä, miten moni ystäväni pääsi tulemaan paikalle. Tulee niin välitetty ja rakastettu olo. Jokainen heistä on kulkenut tässä meidän vauva matkassa niin täysillä mukana. Aina sieltä ensimmäisistä lapsettomuushoidoista lähtien.

On kyllä nastaa, kun kalenterissa on lähes joka päivälle sovittuna vain kahvittelu ja syöminki treffejä ystävien kanssa. Samalla olen pyykännyt vauvan vaatteita ja laittanut hoitohuonetta kuntoon (mikä on samalla myös Antin työhuone – heidän yhteinen ”man cave”). Se on ollut tähän asti lähinnä varasto täynnä vauva tavaraa. Ollaan saatu niin paljon vaatteita, että meinataan hukkua niihin. Nyt alkaa vihdoin näyttämään paikat sille mille pitää, kun hoitopöytä, rattaat ja pinnasänky ovat omilla paikoillaan sekä vaatteet ovat viikattuna omissa laatikoissaan kokojen mukaisesti.

On sellainen fiilis, että nyt olisi menossa joku viikon mittainen talviloma ja sitten palaan töihin. Mutta ei, töihin ei mennä hyvin pitkään aikaan. Ja se on jotenkin todella absurdia. En ole vielä sisäistänyt sitä asiaa. Varsinkin kun käyn lähes päivittäin työpaikalla kuitenkin treenaamassa.

Pötkön kanssa torkuilla. Tämä rauhallista melodiaa soiva nalle toimii hyvin nukuttamaan myös näin päälle kolmekymppistä. :D

Vaapuin juuri kotiin neuvola lääkärin luota. Kundi köllöttelee kohdussa oikein päin, eli pää alaspäin. Toivottavasti pysyykin oikeassa asennossa eikä päätä kääntyä enää ympäri. Aina iltaisin Pötkö riehuu siihen tahtiin, että meno vatsan päältä katsottuna näyttää todella kreisille, kuin suoraan Alien elokuvista. Vatsa näyttää ajoittain täysin epämuodostuneelle, kun tyyppi siellä etsii hyvää asentoa.

Tiedätkö sen, kun koira pyörii pesänsä päällä taukoamatta monta minuuttia ennen siihen asettumista?

Pötkö tuntuu tekevän sitä samaa. Joka ilta alkaa hirmuinen sirkus. Hän kääntää kylkeä minkä kerkiää ja koittaa puskea välillä pää edellä alavatsasta taikka peppu edellä ylävatsasta ulos.

Lääkäri arvioi kohdunpohjan korkeuden ja vatsan ympäryksen koon perusteella meidän Pötkön syntyvän noin 3,5kg painavana. Mikä kuulostaa oikein hyvälle, sillä olen pelännyt, että kundi kasvaa yhtä isoksi kuin isänsä, Antti oli meinaan "kevyehköt" 4,5kg syntyessään.

Minun tarvitsee käydä antamassa virtsanäyte, kun joku-arvo-mitä-en-muista oli hieman plussan puolella. Myös verenpainetta tarvitsee tsekkailla viikon päästä, kun alapaine oli hieman koholla. Mutta se on ollut sitä tasaisesti jo muutaman kuukauden, joten ei sillain mitään huolta mistään.

Seuraavaksi vaappumaan postiin. Siellä odottaa uuden karhea Pötköreppu aka. kantoreppu.

All good here!

-Jenni-