So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

unelmat

Unelmista totta

Follow my blog with Bloglovin

Otsikossa lepää päivän topic.

En tiedä mistä vinkkelistä katsoin itseäni vai katsoinko sillä hetkellä ollenkaan mutta tajusin tuossa taannoin, että huitelen eteenpäin ihan automaatiolla.

Sijoittuu ihan lähi menneisyyteen se päivä kun heräsin ja havahduin (taas) siihen mitä oikeasti haluan tältä elämältä. Mihin haluan mennä, mitä haluan tehdä, missä haluan olla ja kenen kanssa haluan olla.

Näin sen kaiken kattavan ison kuvan mitä kohden haluan pyrkiä. Vision omista unelmista.

Mä en tullut tänne vain tekemään ja suorittamaan jokaista päivää repeatilla. Toivoen jotain parempaa. Toivominen ei riitä, omia unelmia tulee jahdata!

Unelmat pitävät meidät elossa. Ne tekevät elämästä elämisen arvoista.

Kun tietää mitä haluaa tulevaisuudessa niin se luo idean kokonaan sille miksi täällä edes ollaan.

Ilman unelmia, ilman haaveita, ilman päämäärää tai tavoitteita ei mun mielestä elämällä ole mitään suuntaa. Se vaan menee. Liplattaa eteenpäin ilman, että siinä on mitään tolkkua.

Unelmat ovat juurikin niitä tavotteita. Niillä ei vain ole vielä aikarajaa.

Jotta unelmia on helpompi hahmottaa on hyvä aika ajoin kirjoittaa niitä ylös. Ihan vaikka paperille ranskalaisin viivoin. Siten ne ovat konkreettisemmin nähtävissä, käsiteltävissä ja suunniteltavissa.

Suosittelen myös sua kirjoittamaan omat unelmasi ylös. 

Mistä mä unelmoin?

  1. yhteinen oma asunto
  2. matkustelu
  3. noin 10 vuoden päästä mahdollisuus asua ulkomailla edes osan aikaa vuodesta
  4. vapaudesta - ei aikatauluja, ei kellon vahtaamista
  5. omasta perheestä

Kuinka todennäköistä on, että unelmat toteutuvat? 

Numeroimalla unelmat 0-2 numeroin voi selkeyttää sitä, että onko se unelma vain ikuinen haave, tulossa kauempana tulevaisuudessa, kohta jo ovella tai parasta aikaa käynnissä. 

0 = ei toteudu koskaan

1 = voi toteua kauempana tulevaisuudessa mutta se vaatii vielä paljon tekemistä

2 = on jo työn alla tai ihan ovella

Numeroinnin jälkeen perustele itsellesi miksi annoit kyseisen numeron sille unelmalle.

Yhteinen oma asunto = 2

Ollaan Antin kanssa käyty pankissa neuvottelemassa lainan mahdollisuudesta ja määrästä. Siihen liittyen ollaan jo puolisen vuotta laitettu joka kuukausi säästöön rahaa ja tätä vauhtia me saadaan ostettua oma asunto ihan viimeistään 2 vuoden päästä. Mahdollisesti jo vuoden päästä. Tätä unelmaa työstetään kovaa vauhtia todeksi.

Matkustelu = 2

Juuri tultiin Kroatiasta ja elokuulle suunnitellaan uutta minilomaa. Pidemmälle haluttaisiin mutta asuntosäästämisen takia matkustelu sijoittuu nyt hetken aikaa lähinnä tohon Eurooppaan.

Matkustelu on jotain niin siistiä. Saa kokea uusia paikkoja, nähdä toisenlaisia kulttuureja sekä uskontoja, tavata ihmisiä, syödä erilaisia ruokia ja aistia uusia asioita. Jokainen ulkomaanreissu on antanut mulle jotakin. Jotakin mistä olen kiitollinen. Ja sitä mä rakastan.

Noin 10 vuoden päästä mahdollisuus asua ulkomailla edes osa aikaa vuodesta = 1

Tämä unelma vaatii paljon tekemistä mutta se ei ole ollenkaan poissuljettu. Ennen onnistumista se vaatiin säästöjä sekä paljon lisää töitä mutta mä olen valmis panostamaan siihen. Antamaan itsestäni nyt extraa, jotta se mahdollistaa tämän unelman toteutumisen.

Työstän tätäkin parasta aikaa. Se on hidasta mutta se tapahtuu kyllä. Vaikka se ottaisi kymmenen vuotta tai enemmän niin joskus me vielä asutaan puolet vuodesta jossain missä voi aina käyttää släpäreitä ja shortseja.

Mun sydän huutaa takaisin Balille. 

Vapaudesta - ei aikatauluja, ei kellon vahtaamista = 1

Olen saanut maistiaisen siitä mitä vapaus osittain on. Nykyisessä työssä saan valita työaikani sekä työmääräni. Ja niiden perusteella päättää itse myös tulotasostani.

Mä tykkään mun työstä. Diggaan siitä ihan älyttömästi mutta haluanko olla personal trainer vielä 10 vuoden päästä? Haluanko huudella vieressä "jaksaa, jaksaa" kun olen yli 40-vuotias? Ehkä. Ehkä en.

Mutta sen tiedän, että tuleveisuudessa, ennen eläkkeelle jäämistä haluan tuota vapautta vieläkin enemmän. 

Haluan saada vapauden valita työaikani ja työpaikkani. Onko se Suomessa vai onko se siellä Balilla?

Haluan saada vapauden työaikatauluista, työkalenterista sekä arjen härdellistä. Päästä pois oravanpyörästä. Ottaa aikalisän kellosta.

Jep! Kuulostaa mahdottomalle, mutta mulla on siihen suunnitelma.

Omasta perheestä = 0-2

Tästä olen kirjoittanut moneen otteeseen. Perhe todellakin on työn alla. Ollut lähes vuoden päivät. Teen kaiken tarvittavan mitä se tulee multa tarvitsemaan. Sysään siihen rahaa. Syön ja piikitän hormoneita. Juoksen naistenklinikalla ja verikokeissa. Sekoitan mun nupin ja kropan niillä hormoneilla. Ihan sama mitä se ottaa, niin mä teen sen.

Tämän unelman numeroksi laitoin 0-2 koska en voi tietää mitä tapahtuu sen suhteen tulevaisuudessa. Mä uskon siihen, että me saadaan vielä vauva mutta kukaan ei voi siitä kuitenkaan meille 100% takuuta antaa.

Tämän unelman toteutuminen vaikuttaa hyvin paljon kaikkiin edellä mainittuihin unelmiin. Oma asunto varmaan jäisi toissijalle mikäli raskautta ei tapahdu. Mitä me tehdään kolmiolla jos meitä on vain kaksi?

Matkustelu, ulkomailla asuminen ja vapaus sen sijaan ottaisivat harppaukset eteenpäin jos jäisimme vain kahden Antin kanssa. Mutta silloin ne toteutuisivat hyvin erilaisina kuin miten ne nyt silmissäni näen.

Tämä on kaikista unelmista mulle se tärkein.

Pystyn silmät kiinni kuvitella meille perheen. Pystyn kuvitella miten mahtava isä Antti olisi. Miltä hän näyttäisi pitäessä omaa lasta sylissään. Pystyn kuvitella millainen äiti itse olisin. Miten lasta kasvattaisin. Mitä arvoja lapselle opettaisin. 

Se mielikuva saa mulle hymyn huulille ja lämmön tunteen rintaan. 

Ja mä teen ihan kaikkeni, jotta mä voin kokea sen tunteen oikeasti.

Oliko se sattumaa vai kohtalon johdatus, että juuri meidän loma-asunnon seinällä oli tällainen taulu?

Tämä unelmista kirjoittaminen boostasi lisää sitä intoa ja draivia mennä tuota suuntaa kohden. Tehdä noista totta. Unelmien numeroiminen auttaa tajuamaan sen, että ne ovat oikeasti mahdollisia. Ne eivät ole pelkkiä haaveita.

Mä jäin itselleni kiinni hymyilemästä suupielet korvissa kun kelasin noita asioita ja tilanteita. Jokainen unelma tuottaa mulle heti hyvin tarkan mielikuvan päähän. Selkeän vision siitä miltä ne unelmat tuntuu ja miltä ne näyttää.

Tiedän, että jokut (jopa ihan läheiset) pitää mua kajahtaneena mitä tulee osaan noista unelmista. Että ei vain ole mahdollisia saada kaikkea sitä.

Mutta epäuskoisia ja epäilijöitä riittää aina. He tekevät unelmien jahtaamisesta entistä siistimpää.

Jos mä olisin lopettanut jokaisen unelman tavoittelun epäuskoisten kommenttien takia niin mä en olisi nykyisessä työssäni, enkä olisi ollut sitä edeltävässäkään, pari koulua olisi myös jäänyt väliin, mä en olisi koskaan noussut fitness lavoille, hitto soikoon mä en olisi edes naimisissa.

Ja siinä oli vain muutama esimerkki.

Devote yourself to an idea.

Go make it happen. Struggle on it.

Overcome your fears.

Smile.

Don't you forget, this is your dream!

En halua vain elää samaa oravanpyörää päivästä toiseen, mä haluan olla elossa.

Olla fiiliksissä siitä mun valitsemasta tiestä ja siitä mitä sen varrella on. Mitä sen varrella tulee vastaan. Haluun tehdä niitä juttuja mitkä tekee mut onnelliseksi. Ja tehdä niitä päivittäin, kuukausittain ja vuosittain.

Ja mä aion toteuttaa ne unelmat.

Mistä sä unelmoit?

-Jenni-