So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

perhe

Vauva-arjen 10 pientä luksusta

Tässä on mammakaverien kanssa puntaroitu vauva arjen pieniä luksus juttuja.
Mitä ne ovat nyt verrattuna siihen mitä ne olivat ennen vauvaa. Hieman on ajatukset niistä muuttuneet. Nyt sitä arvostaa hyvin paljon enemmän todella pieniä ja hyvin yksinkertaisia juttuja.

Vaikka ei nää pienet arjen luksus jutut koskaan tarkoittaneet kuuta taivaalta tai viiden tähden hotelli reissua viikonloppuna, sellaiset jutut ovat luksusta, ei sitä pientä luksusta.
Nyt sitä pientä arjen luksusta on sellaiset tilanteet ja asiat mistä ennen jopa valitti tai piti itsestäänselvyytenä.

Hän on jo 3kk vanha. Meidän ihanuus!

Tässä mun top 10 pientä arjen luksusta mistä saa exrta iloa ja hyvää fiilistä päiviin.

1. Ennen arjen luksusta oli käydä syömässä muutaman ruokalajin menu. Tänä päivänä se on keskeytyksettä ja rauhassa syöty ruoka. Edes se kylmäksi mennyt ruoka. Todellista luksusta on syödä samaan aikaan miehen kanssa.
Se mikä useimmiten onnistuu, on rauhassa syöty iltapala, kun vauva on saatu unille. En suostu syömään sitä ennen sitä, koska haluan syödä edes yhden ruoan päivässä omassa rauhassa.

2. Aiemmin oli tarve päästä julkisilla paikasta A paikkaan B niin nopeasti kuin mahdollista. Mieluiten omassa rauhassa autolla. Nyt on parempi mitä kauemmin matka julkislla kestää, koska silloin vauva yleensä nukkuu ja saat hengähtää taikka hoitaa kännykällä hoidettavissa olevia asioita.

3. Elokuvissa käynti kuului myös arjen satunnaisiin luksuksiin. Nyt jos saan katsoa edes yhden 30min sarjan Netflixistä rauhassa, niin se on jo lottovoitto! Yleensä yhden sarjan katsominen onnistuu noin viidessä pätkässä.
Pitkän koti elokuvan katsomisesta puhumattakaan. Ollaan saatu katsottua tämän reilun 3kk aikana huikeat 2 elokuvaa.

4. Ennen 8h yöunet oli itsestään selvyys ja 10h unet sitä luksusta. Nyt sitä tuntee olevansa kuin uudelleen syntynyt, jos unta tulee edes 5h putkeen. Joka yölle toiveissa on edes yksi 3h putki ja sekin tekee jo ihmeitä ololle.

5. WC asiointi ei edes kuulunut aiemmin näihin luksus hommiin mutta tänä päivänä, kun sitä pääsee yksin aamupaskalle, ilman että ylimääräinen silmäpari vartoo vieressä, niin on se vaan hieno hetki.
Ymmärrän nyt miksi suuremman lapsiluvun omaavat vanhemmat viettävät WC asioinnissa todella kauan aikaa.

6. Ennen sain omaa aikaa kutakuinkin juuri silloin kun sitä halusin. Nyt se on luksusta saada edes tunti...
tai herttinen sentään ehkä jopa kaksi täysin omaa aikaa. Sellaista aikaa ettei pidä tehdä mitään kuten käydä suihkussa, tehdä ruokaa, maksaa laskuja, hoitaa bisneksiä jne.
Että voisi vain heittää jalat kohti kattoa ja hengittää. Sulkea silmät. Tai vaihtoehtoisesti mennä salille.
Ja jos ihan kreisin toiveen esitän, niin vielä semmoista aikaa ettei ole kilometrin säteelläkään vauvasta.

7. Aiemmin ripsipidennysten laitto oli samalla juoruhetki ja kuulumisten vaihto kaverin kanssa. Nyt se on 2,5h päiväunet.

8. Ne hetket, kun haastavamman viikon jälkeen koittaa päivä tai pari, kun vauva käyttäytyy hyvin. Nauraa, jokeltaa ja nukkuu hyvin sen sijaan, että hän kitisee sylissä, tissillä, sitterissä, lattialla eikä missään ole hyvä eikä uni maita 20min powernappejä enempää.

9. Vauvan kanniskelu ja imetys laittaa selän, hartiat ja niskat tosi jumiin. Tästä johtuen ollaan tehty diii Antin kanssa, että Oliverin lapsilisä menee äidin hoitamiseen eli hierontaan niin kauan, kun imetän. Pääsen täten kahden viikon välein hierontaan ja sen jälkeen olotila on ihanan raukea.

10. Viimeinen arjen luksus juttu on ehdottomasti mammakaverit. Vauvat messissä mennään yhdessä lounaalle, vaunulenkille ja puistoilee. Se tuki, asioiden ja kokemusten jakaminen sekä yleensäkin vaan toisen seura on jotain todella kallisarvoista tämän vauva-arjen keskellä.

Mä olen onnekas, kun saan viettää lähestulkoon jokaisen päivän yhdessä jonkun toisen äidin kanssa. Ei tätä arkea Antin ollessa töissä jaksaisi ilman muita äitejä.

Vauvakaverit

Mitä sulle tarkoittaa pieni arjen luksus?

-Jenni-