So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lapsettomuushoidot

Vauvatehtailua ja vyöhyketerapiaa

Moiii,

Anteeksi tämä ilmoilla ollut radiohiljaisuus. Elämä tuppas tulemaan mun ja kirjoittelun väliin. Ollut haipakkaa aikaa töissä erilaisten koulutusten ja uusien työntekijöiden peruhdyttämisen takia. Niin ja aloitin tossa pikku sivubisneksen myös niin aika on kirjaimellisesti ollut kortilla.

Ja koska kiireessä tulee vain turhia, mitään sanomattomia ja väkisin väännettyjä tekstejä niin olen mieluummin ollut kirjoittamatta mitään.

Koko ajan menossa. :)

Olen kertonut avoimesti siitä kuinka ollaan lapsettomuushoitojen taipaleella. Erilaisia hormonihoitoja on tehty viime elokuusta lähtien.

Edellinen pistoshoito meni jälleen pieleen. Kuukautiset alkoivat. Tästä syystä viime kuussa mulle tehtiin munanjohtimien aukiolotutkimus. Eli tsekattiin ovatko ne "putket" jotka munasarjoista kulkee kohtuun täysin auki. Ettei siellä ole mitään tukoksia mikä estää esim. ovulaatiosta tapahtumasta. Tutkimus ei ollut kivulias mutta se oli hyvin epämiellyttävä kokemus kuitenkin. Siihen kuului ilman ja suolanesteen pumppaamista haarovälin kautta munasarjoihin.

Lopputuloksena putket olivat kunnossa ja auki. Yksi huoli vähemmän.

Tutkimuksen jälkeen samaan kuukauteen ei suositeltu pistoshoitoa jonka vuoksi aloitin "Divina"- nimisen hormonikorvaushoidon kuukautiskierron aikaan saamikseksi. Viimeinen tabletti meni tänään ja sieltä ne kuukautiset myös alkoivat. Pidetään sitä jälleen yhtenä voittona.

Huomenna olis taas visiitti naistenklinikalle oppimaan miten käytän seuraavaksi kokeiluun tulevaa "Menopur"-nimistä hormonihoitoa. Edessä jokusen viikkoa kestävät piikitykset ja sitten alkaa vauvatehtailu.

Näihin lapsettomuushoito-kirjoituksiini liittyen olen varmaan neljältä tuntemattomalta lukijalta saanut viestiä kuinka he olivat käyneet vastaavia hoitoja läpi. Pari hyvinkin samassa tilanteessa mun kanssa. Ei ovulaatiota eikä omaa kuukaustiskiertoa. He kaikki olivat kuulleet jotain kautta vyöhyketerapian auttavan hormonaalisiin ongelmiin ja olivat sitä kokeilleet positiivisin lopputuloksin. Raskaus oli saatu aikaiseksi.

Kun puhuin tästä vyöhyketerapiasta niin rakas kollegani ilmoitti, että hänen anoppi tekee vyöhyketerapiahoitoja ja hänellä on monta "terapia vauvaa" uransa aikana syntynyt. 

Skeptisyydet roskikseen, mä päätin antaa tälle hoidolle myös mahdollisuuden.

Kävin tapaamassa tätä työkaverini anoppia viime perjantaina ja opin paljon lisää ihmiskehon toiminnasta. 

Vyöhyketerapian idea on avata ja rentouttaa elimstön toimintaa, jotta se voi toimia normaalisti. Siitä voi saada apua muun muassa näihin hormonaalisiin asioihin sekä esimerkiksi päänsärkyihin ja vatsakipuihin. 
Hoito tuntui näin maallikon silmin jalkapohjien, säärien, korvalehtien sekä alaselän napakalta hieronnalta mutta sillä oli myös selkeä tarkoitus.

Erityisen syynin alla olivat mun jalkapohjat, kantapäät ja varpaat. Ja ne olivat hyvinkin tukossa. Ei sinäänsä mikään yllätys sillä ei mun jalkapohjia ole koskaan hierottu.

Kantapäällä on kuulemma suuri vaikutus hormonaalisiin asioihin sillä kantapään sivuilla on paljon "hormonaalisia heijasteita" kuten esimerkiksi munasarjat. Ja tiesitkö, että pikkuvarvasta nimitetään vyöhyketerapiassa "hormonivarpaaksi". Sitä kautta hormonit kulkee...tai jotain sen suuntaista.

Mä tiedän, että kehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen mutta ei mulla ollut mitään käsitystä sen merkityksestä tällä tasolla. Ei käynyt pienessä mielessäkään, että mun jalkapohjat ja pikkuvarpaat voisivat vaikuttaa mun hormonitoimintaan.

Vyöhyketerapeutti Ulla kertoi hoidon aikana hänen asiakkaistaan ja heidän toteutuneista raskauksista. Olin aivan mykistynyt. Ei tämä olekaan mitään hihhuli toimintaa.

Apuvälineenä Ullalla oli muovinen "tikku" jonssa oli pyöristetyt päädyt. Sillä tikulla hierontapallon tapaan pääsi tunkeutumaan syvemmälle jalkapohjan ja kantapään lihaksiin. Mikä oli yllättävän mukavan tuntuista.

Hierottiin myös psoaslihasta auki, sen lihaksen tehtävä on liittää ala- ja yläkehon toisiinsa kiinni. Kireä psoaslihas vaikuttaa koko vatsan seudun jännitystilaan jolloin ei toimi mikään kunnolla.

Sitten siiryttiin korviin ja se sama tikku murjoi mun korvalehteä ja korvan sisäpintaa auki. Sielläkin on kuulemma hormonitoimintaan vaikuttavia juttuja. Ja ylläri myös mun korvalehdet olivat tukossa. 

Hoidon jälkeen tuntui ettei mulla olisi polven jälkeen jalkoja laisinkaan. Ne olivat niin kevyet ja rentutuneet. Kaikinpuolin olotila oli hyvin rauhallinen ja rento. Oli tästä apua tai ei niin fiilis hoidon jälkeen oli niin hyvä, että aion jatkaa näitä.

Mun tilanne ei ole ideaalein vyöhyketerapian kannalta koska mulla on samaan aikaan hormonihoidot päällä. Sillä ne hoidot suoraan sanottuna "jyrää" mun oman kehon hormonitoiminnan. Ja vyöhyketerapian idea on taas saada se oma kroppa toimimaan normaalissa "luomu" tilassa.

Mutta mä en halua vielä lopettaa hormonihoitoja koska mun kroppa on näyttänyt pieniä valon pilkahduksia siitä, että ne hoidot toimii. Enkä halua, että me tiputaan hoitojonosta pois.

Vaikka se ei olekaan ideaaleinta niin otan vyöhyketerapian mukaan hormonihoitojen rinnalle. Josko sen avulla mun keho olisi entistä vastaanottavaisempi niille hormonihoidoille. Varsinkin kun nyt alkaa se uusi hoitojakso.

Ei vyöhyketerapia ainakaan tätä tilannetta pahenna vaan päinvastoin voi auttaa siinä eteenpäin. Seuraava treffit sovittiin reilun parin viikon päähän.

Kiitos Ullalle hoidosta ja kiitos myös niille lukijoille ketkä vyöhyketerapiasta vinkkasivat! :)

Ootko sä hakenut apua vyöhyketerapista?

-Jenni-