So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

vyöhyketerapia

Vauvaterapiaa eli vauvan vyöhyketerapiaa

Heti kun kolme viikkoa tuli ikää täyteen, niin Pötköllä alkoi masun ongelmat.
Mun sprinklerimäisistä kannuista tulee suuren maitopurkauksen mukana myös ilmaa Pötkön vatsaan, ettei olla huudoilta ja vääntelyiltä säästytty.
Tilannetta ei helpottanut samaan hetkeen pukannut tiheän imun kausi eli hän vietti aikaa tissillä todella paljon ja söi itsensä hyvin täyteen hyvin usein.

Väistämättäkin sitä alkaa vatsassa kipristää ja pukkaa ilmaa, jos vedät buffetissa vähintään 8 kertaa päivässä ähkyt. Onneksi tätä tiheää imua kesti vain reilu 2 vuorokautta. Nyt on jo helpompaa.

Tänä aikana on ollut todella sydäntä repivää ja raastavaa kun Pötköllä ei ole missään asennossa hyvä olla. Hän kipristää itsensä myttyyn tai selän täysin kaarelle silloin kun vatsassa vääntää ja koko keho jännittyy. Eikä oikein mikään tunnu helpottavan toisen oloa kunnolla.

Testattu on hytkytykset kaikissa mahdollisissa asennoissa, pierujumppaa jaloilla, vatsan hierontaa, Cuplaton tipat, jotka olivat ihan kaaos, Disflatyl tipat ovat auttaa jonkun verran ja nyt siivoan omasta ruokavaliosta pois maitotuotteet ja viljat.

Tämä siksi, koska Antti (Pötkön isä) on kärsinyt vauvana lehmänmaitoallergiasta mikä on myös periytyvää, niin kumotaan sen aiheuttamat mahdolliset ongelmat sillä, että rahkat ja juustot jääpi pois valiosta.
Viljat (kauraa lukuun ottamatta) pois siksi, että niiden myötä on omakin takamus ollut kunnon pasuuna. En ihmettele, jos ne vaikuttavat maidon kautta myös Pötköön. Hankin energiaa leivän ja pastojen sijaan hyvistä rasvoista tästä lähtien.

Kävin itse lapsettomuushoitojen aikana vyöhyketerapiassa hankkimassa apua raskaaksi tulemiseen (siitä voit lukea täältä). Silloin jo puhuttiin, että jos tulevalla vauvalla ilmenee masun väänteitä, koliikkia tai muuta selittämätöntä itkuisuutta niin vyöhis auttaa myös niihin.

Niinpä me mentiin maanantaina Pötkön kanssa vyöhyketerapiaan ja ai, että miten Pötkö nautti.

Vyöhiksessä käsitellään painaen ja hieroen joko käsin tai tuollaisella "pallopäisellä tikulla" erilaisia kehon heijasteita joiden pisteitä on muun muassa jalkapohjissa, niskassa, hartioissa, korvissa ja kasvoissa. Nämä heijasteet vaikuttavat kehon toimintaan.

Pötköllä oli synnytyksen jäljiltä niska, hartia sekä kallonpohjan lihakset jumissa ja ne vaikuttavat myös vatsan toimintaan. Myös itse vatsan heijasteet kantapäissä olivat tosi kireänä.
Hänelle tehtiin täysin samoja juttuja mitä mullekin aikoinaan mutta ei niin kova otteisesti tietenkään.

Nämä Pötkön jumit johtuu täysin siitä, että hän on viettänyt kohdussa kauan aikaa pää alaspäin kippuramaisessa asennossa ja pää kiinnittyneenä lantioon. Kuvitteleppa itselle sama asento ja hengaa siinä kuukauden päivät.

Hän oli vyöhiksen jälkeen aivan super rela ja uninen. Heräsi syömään ja pötkähti uudelleen. Eipä sinänsä ihme, kun ei ollut kahteen päivään nukkunut kunnolla väänteiden ja tiheän imun takia.
Oli niin ihana katsoa rauhassa nukkuvaa ”zen” vauvaa ja nähdä kuinka toinen on oikeasti täysin rento eikä missään satu, väännä eikä kupli.

Ainoastaan yksi pidempi masu vääntö ilmeni saman päivän illalla, kuitenkin helpompi keissi mitä edelliset illat ja pääsimme ajoissa nukkumaan.

Sain vinkkejä, kuinka voin tehdä vyöhishoitoa itse Pötkölle sekä myös homeopaattisia valmisteita helpottamaan luonnollisesti masun oireita.

Mä niin diggaan tämmöisestä luonnollisesta hoitomuodosta, en haluaisi pumppaa Pötköön yhtäkään tippaa synteettisiä lääkkeitä mutta käytetään me toki Disflatyliä myös.

Tänään aamulla Pötkö on ollut ihan unelma vauva. Syö, jokeltaa ja pötkähtää. Peppu laulaa siihen malliin, että saatiin kuplat ja muut suolen täytteet liikkeelle heti aamutuimaan.
On se vaan kumma miten paljon sitä tykkää kuunnella vauvan pierun ja kakan lörinän ääniä nykyään. Heh! 

Ensi maanantaina mennään uudestaan hoitoon ja varmasti senkin jälkeen.

SUOSITTELEN LÄMMÖLLÄ!!

-Jenni-