So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

työ

Verkostomarkkinointi - mahdollisuus jonka haluat kuulla!

Tämä postaus käsittelee verkostomarkkinointia, työtapaa josta ollaan aika pitkälti vain kahta mieltä. Puolesta tai vastaan.

Onko verkostomarkkinointi uhka vai mahdollisuus?

Olet varmasti joskus kuullut verkostomarkkinoinnista ja veikkaan, että valtaosan (ehkä sinunkin) esimmäinen reaktio siihen on "pyramidihuijaus".

Minulta kysyttäessä vastaan kuuluvaan ääneen ja käsi sydämellä, että se on todella huikea mahdollisuus!
Mikäli et ole sama mieltä niin suosittelen sinua lukemaan tämän postauksen. Mielipiteesi saattaa muuttua. Positiivisesti.

Kaksi tärkeintä asiaa verkostomarkkinoinnista

1. Pyramidihuijauksesta on kysymys silloin kun yritys on laiton eikä sillä ole oikeuden hyväksyntää toiminnalleen. Tällöin se on huijausta, eivätkä nämä yritykset kauaa pysykään pinnalla.

2. Kun yritys on laillinen, sillä on oikeuden lupaa harjoittaa toimintaansa.

Kuva Pixabaysta.

Mitä verkostomarkkinointi siis on?

"Verkostomarkkinointi eli monitasomarkkinointi eli MLM (englannista multilevel marketing) on liiketoiminnan muoto, jossa itsenäiset edustajat myyvät edustamansa yhtiön tuotteita kuluttajille ja saavat lisäksi provision yhtiölle rekrytoimiensa edustajien tekemästä liikevaihdosta." (wikipedia)

Verkostomarkkinoinnilla myytäviä tuotteita ovat esimerkiksi Herbalife, FitLine, Forever, Oriflame ja Zinzino. Näin äkkiseltään mitä tiedän.

Tämä postaus perustuu siihen kuinka siinä yrityksessä missä itse olen mukana yksityisenä jälleenmyyjänä toimitaan. Se toimintamalli ei välttämättä päde 100% samanlaisena jokaiseen. Mikä on hyvä pitää mielessä tätä lukiessa.

Mitä verkostomarkkinointi tarkoittaa käytännössä?

Tässä verkostomarkkinoinnin idea pähkinän kuoressa, lyhyesti ja mahdollisimman ymmärrettävästi.

Ajattele....

On olemassa tuote X, joka maksaa kaupassa 100€, tästä tuotteen valmistaja saa ehkä 40€.

Mihin menee väliin jäävä 60€?

Siihen summaan on laskettu tuotteesta tulevat kulut. Joita on muun muassa nämä: markkinointi, varastointi, palkat ja vuokra.
Eli ostaessasi tuotteen X kaupasta on siihen summaan laskettu osaltaan mukaan myös sen myyjän palkka.

Kun kyse verkostomarkkinoinnista niin tämä tuote X ei ole kaupoissa myynnissä. Niitä ei löydä kun yrityksen oman tukun hyllyiltä ja niitä voi ostaa vain yksityisiltä jälleenmyyjiltä.

Tämän vuoksi on olemassa ne jälleenmyyjät. Ja kun nämä jälleenmyyjät myyvät edustamaansa tuottetta on hän yhtä kuin varastointi, markkinointi ja vuokra. Kaikki samassa henkilössä. 

Mikä tarkoittaa, että tämä yksityinen jälleenmyyjä on huomannut omassa käytössään tuotteen X hyväksi ja sitä kautta halunnut lähteä viemään sitä eteenpäin. Tekemään myös bisnestä.
Hän hoitaa tuotteen markkinoinnin kertomalla tuotteista tuttavilleen, ystävilleen ja suosittelee niiden käyttöä. Hän hoitaa myös tuotteiden mahdollisen varastoinnin omassa kodissaan.

Tällöin erilliseen markkinointiin, varastointiin, tilavuokraan tai hyllypaikkaa ei tarvitse itse yrityksen laittaa rahaa. Mikä on varsin nerokasta ja taloudellista.

On siis täysin ymmärrettävää, että tämä jälleenmyyjä saa tekemästään työstään myös palkan eli provision. Eli oman osuutensa tuosta väliin jäävästä 60€ summasta. Reilua eikö vain?

Entä se pyramidihuijaus?

Pyramidihuijauksesta ajatellaan henkilö X nauttii Bahamasaarilla jouten olosta henkseleitään paukutellen kun muut tekevät töitä hänelle eikä hänen tarvitse tehdä mitään. Näin se varmaan meneekin, mainitakseni kertaalleen silloin kun yritys on laiton.

Kun yritys on laillinen ei ole vaaraa huijatuksi tulemisesta. Ja kun yritys on laillinen niin tämän asian pystyy tarkistamaan. Siitä on dokumentit olemassa ja saatavilla. Yrityksellä on toimiva ja rehellinen liiketoimintasuunnitelma jälleenmyyjille. Myös autoetu, eläkeohjelma, lomaedut ja koulutukset.
Tai näin ainakin siinä yrityksessä jossa itse työskentelen. En ole prehtynyt muiden yritysten liiketoimintasuunnitelmiin.

Verkostomarkkinoinnissa oman työn määrä vie sinua eteenpäin. Jos teet paljon töitä niin saat paljon provisiota. Jos teet vähemmän töitä saat vähemmän provisiota. Hyvin simppeliä. Verkostomarkkinointia voi tehdä harrastuksenomaisesti ja saada hieman extra tuloa omaan talouteen tai sitä voi tehdä työnomaisesti saada siitä täyden elannon.

Ja sitä voi tehdä ihan kuka vain!
Tämä työ ei katso ikää, ammattia tai mitään muutakaan.

Jos teet enemmän töitä kun se henkilö kuka sinut rekrysi mukaan niin nouset hänen yläpuolelle. Saat häntä enemmän provisiota. Mikä on vain ja ainostaan reilua. Eli oma panos määrittää sen miten etenet ja miten paljon tienaat.

Kuva Pixabaysta.

Miksi verkotomarkkinointi kannattaa minun mielestä? 

Minun oma hyvä kokemus yhdessä läheisten hyviin tuotekokemuksiin toimi inspiraationa siihen, että halusin alkaa myös jälleenmyymään niitä tuotteita.

Verkostomarkkinointi kannattaa mielestäni ehdottomasti siksi, että siinä ei ole mitään taloudellista riskiä! Vain ja ainostaan paljon mahdollisuuksia.

Parasta tässä työssä on se, että tulon määärällä ei ole ylärajaa. Edes taivas ei ole rajana sille miten paljon tällä voi halutessaa saada tuloa. Kun taas työntekijänä sinulla on X€ palkka eikä yhtään enempää.
Tottakai sellaiseen tilanteeseen pääseminen, että on enemmän rahaa kuin mitä voi kuluttaa vaatii todella, todella paljon töitä. Ei sinne mennä sormia napauttamalla. Ei todellakaan. Eli kovaa duunia siinä missä mikä tahansa muukin työ. Mutta se on mahdollista jos sellaista haluaa.

Itse teen verkostomarkkinointia tällä hetkellä harrastuksenomaisesti saaden mukavan extra summan kuukausittain palkkatyön päälle. Summa kilahtaa tilille aina kuun 15. päivä. Teen siis kahta työtä, verkostomarkkinointia sekä ihan sitä "oikeaa" palkkaduunia. Ainakin vielä toistaiseksi.

Tämä työ antaa mahdollisuuden tehdä töitä kotoa käsin tulevalla äitiyslomalla. Mikä on tosi hyvä juttu tietäen, että Kelan äitiyspäivärahasta ei jää ylimääräistä käteen juuri yhtään. Siihen vähän tai vähän enemmän extraa on enemmän kuin tervetullutta.

Ja näin kivana knoppi tietona yhtäkään ylimääräistä euroa mun ei ole tarvinnut sijoittaa tämän työn tekemiseen. Sellainen bisnesmalli missä on pienikään taloudellinen riski ei ole mun juttu. Jotkut ihmiset tykkäävät riskeistä, minä en, varsinkaan taloudellisista.
Tiedän takanani seisovan yrityksen olevan kaikinpuolin rehti, onhan se ollut jo 24 vuotta markkinoilla. Mikä kertoo hyvin paljon. Sen yrityksen bisnesmallissa mun tarvitsee vain käyttää tuotteita jolloin se avaa mahdollisuuden tehdä myös bisnestä. Mikä taas on jokaisen oma valinta tarttuuko siihen vai ei.
Maksan siis vain tuotteiden käytöstä, en mistään muusta. Ja ne tuotteet ovat olleet osa jokapäiväistä elämääni kohta jo kolme vuotta, vaikuttaneet niin merkittävästi omaan hyvinvointiin sekä terveyteen, että käytän niitä hautaan asti siitä huolimatta tekisinkö tätä bisnestä edes ollenkaan.

Yllämainitusta syystä toinen loistava juttu on se, että tätä voi tehdä missä vain, milloin vain ja miten paljon vain. Kukaan ei määrää työaikaa eikä työpaikkaa. Voit olla tekemättä sitä viikon tai kuukauden saaden silti tuloa aiemmin tehdystä työstä tai puskea määrätietoisesti jatkuvasti eteenpäin saaden koko ajan entistä isompaa tuloa.
Sitä voi tehdä mistä päin maailmaa tahansa. Kuhan internet toimii, on puhelin ja ihmisiä ympärillä niin sillä pääsee jo pitkälle.

Tässä työssä ei pärjää pidemmän päälle kuitenkaan yksin. Mikäli siis haluaa kurkottaa sinne taivaisiin asti, tienata tällä elannon ja jopa sen yli.
Jotta voi menestyä suuresti tehdään töitä yhdessä, tiiminä. Jotta voi itse kehittyä paremmaksi ja saada enemmän tulee auttaa omia tiimiläisiä tulemaan myös paremmiksi ja saamaan heille enemmän. Vankka tiimityö on se juttu.
Ja huikeinta on se, että saat itse rekrytä oman tiimisi. Ne parhaimmat kaverit ja toverit.

Miten siistiä on tehdä töitä niiden ihmisten kanssa joista diggaa ihan simona??
Ihan super siistiä!

Kuva Pixabaysta.

Kun tuote on hyvä, se toimii, siitä on paljon positiivisia kokemuksia, tuotteen laatua valvotaan jatkuvasti, tuote on patentoitu sekä tutkittu (puolueettomalta taholta) ja tuotteen takana olevan yrityksen toimintamalli ja kaupankäynti on reilua niin silloin tuotteen jälleenmyynti on ihan mahtavaa puuhaa.

Minkä vuoksi mielestäni on jopa hölmöä olla antamatta tälle työtavalle mahdollisuutta - mutta toki ei se ole kaikkien juttu, eikä tarvisekaan olla.

Verkostomarkkinointi on siis yksi tapa tehdä töitä siinä missä muutkin. Se on hyvin samankaltaista liiketoimintaa kuin yksityisyrittäjänä oleminen mutta ilman taloudellisia riskejä. Eli ihan hemskatin hyvä juttu kaikin puolin.

Toivottavasti tämä teksti sai sinut näkemään verkostomarkkinoinnin uudessa valossa, että voisit mahdollisesti unohtaa sen harhaluulon, iänikuisen väärän olettamuksen, että kaikki verkostomarkkinontia tekevät yritykset ovat huijausta.
Sillä näin ei ole.

Kiinnostaisiko sinua tehdä töitä tällä tavoin?

Mikäli sulla heräsi kiinnostus tai haluat tietää jotain lisää niin älä epäröi laittaa viestiä. Kerron enemmän kuin mieluusti lisää tästä työstä.

Mukavaa viikkoa!

-Jenni-

(kansikuva Pixabaysta)