So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Kynttelikkö

DIY- tuikkulyhty- kynttelikkö peltipurkeista

Moikka! Tässä taas kiva ja ajankohtainen DIY. Erilaiset elintarvikkeista tyhjenevät peltipurkit kannattaa ottaa talteen. Purkit ovat kivoja esimerkiksi kodintavaroiden piensäilytyksessä. Itse olen tänä syksynä säilyttänyt näissä kynttilöitä. Ehkäpä pitäisi ottaa purkkeja taas jemmaan joulunkin varalle. Nämä voisivat olla kivat ruukut vaikka hyasinteille:) Toki muitakin tuunausmahdollisuuksia olisi varmasti loputtomiin!

Omat purkkini ovat vuosien takaa ja nyt innostuin näistä uudelleen. Reiät näihin on tehty porakoneella. Aikaisemmin purkit ovat olleet yksittäisinä tuikkulyhtyinä naruilla roikkumaan ripustettuina tai ihan vaan sellaisenaan pöydällä. 

Kodin useiden kynttelikköjen myötä heräsi ajatus jostain simppelistä itse tehdystä versiosta. Halusin siis jotain todella yksinkertaista, nopeaa ja helppoa.

Kehikon pyöräytin paksusta rautalangasta. Sitten lyhdyt ripustetaan roikkumaan rautalangan ja narun avulla. Tähän on nyt helppo lisätä haluttu määrä purkkeja ja muita koristeita! Peltipurkithan voi korvata vaikka kotoa löytyvillä tuikkulyhdyillä! Voit kasata juuri omanoloisesi rykelmän:) Ja kirpparitkin on tähän aikaan vuodesta täynnä kaikkea tähän sopivaa materiaalia!

Itse ripustin kynttelikköön neljä peltipurkkia ja muutaman suolataikinasta tehdyn jouluisen koristeen. Tämä ei ole kuitenkaan liian jouluinen ja on helposti muunneltavissa jokaiseen kauteen sopivaksi! Ajattelin tehdä vielä toisenkin kynttelikön. Ehkäpä paksuun oksaan, joita olen metsästä näiden ideoiden varalle jemmannut:) Tämä on niin inspiroivaa aikaa, että diy: jä on tulossa varmasti tänne blogiinkin vielä useita lisää;) Mukavaa loppuviikkoa! -Asta-