So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Elokuun alun mietteitä puutarhasta!

Moikka! Blogissa on ollut varsin hiljaista viime päivät... Kenkun kesän päälle alan jo olla ihan syksyisissä fiiliksissä! Kertoilinkin aikaisemmin, että katseet on käännetty tuleville kesille... kukinnan aikaan on helppo katsella, että mihin haluaa tehdä siirtoja ja täydennyksiä.

Syysleimut, ruusut ja erilaiset angervopensaat ovat tämän hetken pääkukkijoita. Syyshortensian kukintoja odottelen jo malttamattomana:)

Auringon paistaessa puutarha näyttääkin vielä ihan kivalta, mutta näin sateiden aikaan tuntuu, että kaikki kasvit vain rehottaa ja makaa mikä missäkin... kaatuneina ja kuihtuneina kukkavanat kaartuvat toistensa päälle ja polut kapenevat kasvimassojen jyllätessä...

Olen paljon kuihtuneita kukkavarsia jo poistanutkin, mutta sama olisi jo uudelleen edessä! Kasvijätettä kertyy valtavasti! Osan kasveista katkaisen lähes maantasalle, mutta esim. pioneista ja ruusuista poistan vain kuihtuneet kukat. Jopa mahtavat punaiset liljat olen joskus leikannut varsineen päivineen ihan alas, eivätkä ne ole tästä suuttuneet... täysin kunkin syksyn sen hetkisestä fiiliksestä riippuen puuhaillaan:) Tänä syksynä ei ole mitään isoja jakamis,- tai istutussuunnitelmia mielessä, joten aikaa puutarhasiivoilulle on varmasti riittävästi...

Minkälaisilla fiiliksillä te muut olette?? Vieläkö kesä jatkuu vai onko katseet jo syksyisemmissä jutuissa? Itse olen sisälläkin tehnyt jo pieniä muutoksia... paljon uusia kirppislöytöjä ja uusi mattokin on tilattuna... näistä pian lisää! 

Mukavaa viikkoa! Palataan pian! - Asta-