So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Tähtikoriste

Helppo ja nopea tähtikoriste!

Moikka! Vielä on joitakin diy- ideoita jäljellä, jos koristeita jouluksi kaipailet! Voi olla, että näitä tähtiä vilahteli vuoden takaisissa postauksissani, mutta tarkempaa ohjetta en ole näihin muistaakseni julkaissut.

Aikaisemmat tähteni ovat olleet nelisakaraisia, mutta näihin tämän kertaisiin sakaroita tulee tuplasti, kun kaksi tähteä on liimattu päällekkäin. Myös kartonkikoko näissä on suurempi. Mitään origameja en itselleni tyypillisesti jaksa käydä taittelemaan, joten tämä onkin taas mitä helpoin ja nopein ohje kokemattomammallekkin askartelijalle!

Viime vuotisissa tähdissä osa kartongeista on maalattu ja jopa päällystetty kankaalla. Hieman työläämpää, mutta näin saa tarvittaessa taas vähän erinäköistä jälkeä aikaan.

Työvaiheet näkyy hyvin yllä olevasta kuvasta. Aluksi leikataan kartongista neliö. Seuraavaksi tehdään joka sivun keskelle, ja noin puoleen väliin asti, mielellään suht' samanpituinen viilto ( itse kun leikkaan mitään mittailematta niin täysin symmetristä ei tule koskaan, mutta hyvä tulee näinkin...). Tämän jälkeen taitellaan sakarat ja liimataan tähdet päällekkäin. Ripustusnarun olen liimannut koko tähden pituudelta, koska tykkään, että naru saa näkyä.

Narua apuna käyttäen olen ripustanut näitä myös ketjuksi. Tähtiä on kiva tehdä useassa eri koossa ja ripustaa osa vaikkapa joulukuusen koristeiksi! Tähti on varmasti joka vuosi yksi trendikkäimistä koristeita, ja tämä itsetehty pärjää loistavasti kauppojen vastaaville! Pieni valosarja lisänä voisi toimia kivasti tässä tähdessä;) Hintaakaan koristeelle ei juurikaan paljoa tule!

Mukavaa viikonloppua! Ensi viikolla luvassa pari kivaa diyä lisää, joten olkaahan kuulolla;) -Asta-