So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

joulu

Herkutteluhetkiin sopivia jouluviemisiä

Useana vuotena jouluviemisten joukossa on ollut myös jotain itsetehtyä pientä maistuvaa. Aina ei kaikki kokeilut ole menneet ihan putkeen, mutta näköjään sitä jaksaa silti vielä kokeilla, että josko kuitenkin onnistuisin...En loista keittiössä muutenkaan, jos kyseessä on jotain vähänkin erikoisempaa. Siispä nämä karkkikokeilut ovat aina täysi arvoitus! Eivätkä ole sieltä helpoimmasta päästä vaikka on mittarit ja kaikki käytössä.

Marmeladit olivat nyt ensimmäistä kertaa kokeilussa. Näistä tulikin oikein hyviä! Mustaherukkamehu ja omenasose toimivat näissä loistavasti. Tämän helpompaa karkintekoa en ole vielä tavannut. Voikohan tässä edes epäonnistua?! Näpertelyä riittää ennemminkin paloittelussa, sokeroinnissa ja paketoinnissa! Itse halusin kokeilla näihin pieniä muotteja ja lopputulos on aika soma! Tottakai voi paloitella pieniksi neliöiksi, jos haluaa päästä helpommalla;)

Toinen onnistunut kokeilu oli pähkinä-suklaafudge. Ihana pieni maistuva kahvikupposen seurana. Tänään aamusta tein uuden satsin ja rakenne näissä olikin eilisiä parempi. Meidän liesi on niin tehokas, että helposti "soppia" tulee keitettyä liian pitkään! Ja pelisilmä paranee kerta kerralta. Jouluksi kyllä taidan tehdä vielä yhden erän itselle herkuteltavaksi. Nämä menivät maistiaisia lukuunottamatta paketteihin kaikki.

Ohjeet bongasin netistä ja kotivinkin muutaman vuoden takaisesta joululehdestä. Säästän jouluun liittyvät lehdet juuri tämän takia. Monesti sitä innostuu ohjeista ja ideoista, jotka eivät uutuuttaan napanneet lainkaan!

Tässäkin se suurin viehätys on kuitenkin siellä karkkien pakkailussa lahjakuntoon! Ja onhan ne persoonallisia, lämmöllä itsetehtyjä!