So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ompelu

Ihka eka itselle ommeltu mekko!

Sadepäivän ratoksi innostuin pitkästä pitkästä aikaa ompelemaan! Viimeinen kuukausi on kyllä mennyt kirjaimellisesti ihan pihalla touhuillen. Siispä kaikki sisällä tapahtuvat kivat jutut ovat olleet täysin unholassa. Esikoinen oli muuten taas erittäin epäluuloinen kuullessaan minun aikeistani ommella mekko itselleni... Kankaan nähdessään muistutti, että värejänihän ovat sitä paitsi musta ja harmaa;) Tokaisi vielä mekon valmistuttua, että sopisi minulle hyvin, jos olisin jossain päiväkodissa töissä! Kieltämättä yllätin ehkä itsenikin tällä värikkäällä kuosivalinnalla:)

Lapsille olen ommellut vaikka kuinka ja paljon, mutta uskokaa tai älkää, tämä on ihka ensimmäinen itselleni ommeltu mekko! Kaavan mekon yläosaan nappasin Suuri Käsityö 3/17 lehdestä, ja helma on rypytelty omasta päästä ilman suurempia suunnitteluja, saatikka neulailuja... Mikähän siinä on, ettei yhtäkään ompelusta voi suosiolla toteuttaa ohjeen mukaan alusta loppuun?? Mekko jäi alkuun liian pitkäksi minun makuuni, siispä saksin jälkikäteen pituutta hieman pois:) Ihan vaan silmämääräisesti ja näppituntumalla leikkelin ja leikkelin ja varmaan vielä kerran leikkelin... saattaa olla, että pituuseroja on edelleen;) Josko joku päivä ottaisin mittanauhan käyttööni??!! 

Kaavavalinta oli täysin tuurilla napakymppi! Mekko istuu yläosaltaankin kuin nenä päähän... miten lie mahdollistakaan, mutta loistavaa siis tottakai:) Hyvin simppeli ommella, vain pari muotolaskosta selässä. Olen joskus kertoillutkin, että mitään liian monimutkaista en lähde edes toteuttamaan. Tämä on taas loistava esimerkki siitä, että ompelu voi olla nopeaa ja helppoa! Todellinen pikamekko:)

Pääntien, hihansuut ja helman jätin huolittelematta. Tämä on sen verran napakkaa, ja aivan varmasti kuosinsa säilyttävää trikoota, että uskon reunojen toimivan hyvin näinkin! 

Kangasrakkaudestani olen varmaan maininnut jo monesti aikaisemminkin??!! Olen täysin hullaantunut ihaniin trikookankaisiin! Tämän mekon kangashan on Käpynendesignin valikoimista. Tilasin kyseistä kangasta jo joskus talvella metrin pätkän. Kesä mielessä oitis kuosin nähtyäni, ja ajatus oli varmaan alunperin ommella tytskyille jotain... Käpysen kuosit ovat ehdottomasti yksiä suurimpia suosikkejani! Ja laatu on todellakin priimaa!

Tästä mekosta innostuneena saatan hyvinkin surautella mekon jos toisenkin lisää! Jopa aina niin ronkeli ja kovinkin kriittinen töideni arvostelija ( esikoinen) esitti toiveen, että josko hänellekkin mekko tällä mallilla... tosin eri kankaasta kuulema;) Montakohan mekkoa olen neitokaiselle ommellut, ja kaappiin ovat jääneet...