So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Jokos haaveilet kesästä?

Kaikkien käsitöitteni keskellä ajatukset karkaavat jo kevääseen ja kesään! Tällä viikolla kävin varastossa antamassa vettä siellä talvehtiville oliivipuulle, runkoruusuille, japaninvaahteroille ja murateille. Siellä ne talvehtivat nyt jo kolmatta talvea! Hyvältä näyttää niiden elo ainakin tällähetkellä;)

Helpotuksen tuojia kesän kaipuuseen!

Ajatus on ollut, etten laittaisi tomaatteja ja paprikoita ollenkaan kasvamaan...Ostaisin sitten kaikki valmiina taimina. Kurkut tulevat sen verran nopeasti, että niitä laitan sitten myöhemmin tulemaan. Samoin köynnöstäviä kukkia on tarkoitus itse kasvatella, mustasilmäsusannaa ja kelloköynnöstä ainakin.

Pihan suhteen on mielessä lähinnä raivata tilaa perennoja pois nostamalla, koska jotain uusia kyhäelmiä mieluilisin puutarhaani. Yhtään en tiedä, että mitä, mutta katsotaan josko jotain ajatusta löytyisi...

Kirjoja selailemalla on kiva fiilistellä kesää!
Auringon lämmittäessä ajatus hiipii väistämättä lumen alle;)

Syksyllä makustelin metsäpuutarha- ajatuksella pienellä osalla pihaa. Amppeleista ja muista ruukuista jääneillä multapaakuilla kasailin turveharkkojen tapaan reunoja alueelle. Lisäksi koluttiin lasten kanssa lähimetsässä, haalien oksia ja sammalta maata peittämään...Voihan se olla, että kevätaurinko kärventää mielestäni niin upean metsäisen lämpäreeni, byää... Minulla on nyt joku päähänpinttymä tästä metsäpuutarhamaisuudesta;) Tontilla, jossa ei juurikaan tarpeeksi kookkaita puita ole, lienee mahdotonta saada metsämäisyyttä aikaan. Ehkä joskus kahdenkymmenen vuoden päästä alkaa olla realistista sammaloittaa yhtään mitään;) Saahan sitä tuusata ja kokeilla, sitähän tämä puutarhailu minulle on!

Syksyllä innostuin luomaan pienen alueen metsäpuutarha- ajatuksella...

Mites teillä muilla? Joko on suunnitelmia tulevan kesän varalle? Olisi kiva jos kävisitte jättämässä kommenttia käynnistänne! Kommentointi on koettu hieman hankalaksikin, mutta kokeilkaa rohkeasti, ihan pihalla olen ollut minäkin ja vasta viime päivinä olen ryhdistäytynyt tällä saralla;) Voitte joko rekisteröityä tai jättää kommentin myös rekisteröitymättä: Nimi- kentässä ei tarvitse olla oikeat tiedot, eli keksitytkin tiedot kelpaa!