So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

joulu

Joulu se tulla jollottaa

Kyllä se vaan joulu tulla jollottaa ja tahti touhuissa tuntuu kiihtyvän...

Aikamoista huiskettahan tämä arki on ja sitä yrittää vähän joka välissä juosta viimeisiä lahja- asioita. Itseäni hirvittää kauppojen notkuvat tavaravuoret, mutta tottakai lapsien toiveisiin on vastattava...eli kaupasta toiseen ravaten etsitään niitä toivotuimpia lahjoja. Ilokseni olen tänäkin vuonna huomannut, että omalle paikkakunnalle jää suurinosa euroistani, joita olen lahjoihin käyttänyt. Se lämmittää mieltä tässä muutoin ahdistavassa kaupallisuudessa!

Onneksi meillä lähipiiri on sen aina tajunnut, ettei lapsia hukuteta tavaranpaljouteen! He ovat tyytyväisiä muutamaan eniten toivomaansa lahjaan. Lapsukaiset ovat vielä sen ikäisiä, että esim. leluja pitää joulupukilta saada, raha ja lahjakortit eivät korvaa sitä pakettien aukaisun riemua! Antaa heidän olla lapsia vielä ja nauttia tästä kaikesta, koska vuodet juoksevat ihan liian nopeasti...Meillä joulu on ehdottomasti lasten vuoden kohokohta! 

Joulu näkyykin meillä omien puuhieni lisäksi nimenomaan lasten kautta. Se tuike silmissä ja kihinä heidän sisällään ei voi olla tarttumatta meihin aikuisiinkin. Päivittäin keskustellaan, että onko niitä tonttuja näkynyt;) Ja harva se päivä joku meistä on hiippalakin jossain nähnyt vilahtavan! Mielikuvitus valtaa omankin mielen;)

Isoin ongelma itsellä on se ainainen ajanpuute! Työpäivät ovat pitkiä ja öitäni en jaksa viettää lahjoja paketoiden. Lapset ovat sen ikäisiä, että näkyvät ja kuuluvat kaikkialla eli turha siis yrittää heidän läsnäollessaan mitään salaisia paketointipuuhia. Sen he kyllä tietävät, että ostan kummilapsille ja muille läheisille lahjat, jotka voidaan yhdessä pakettiin laittaa, mutta että milloin näiden omien...puuh! On minulla nyt muutama ennakkoon mietitty tunti, SIIS TUNTI, varattuna tähän, mutta olisihan se kiva puuhastella vähän leppoisammalla meiningillä ja nautiskellen!

Tykkäisin näprätä kaikki paketitkin muutoin kuin tylsällä peruspaketoinnilla, mutta omat tunnistavat käsialani, eli heille valitaan ne perinteiset "pukinpaperit". Kummilapset saavat sitten tuunatummat versiot. Näistä laittelen kuvia, kunhan viikonloppuna saan lahjat pakettiin!

Viikonlopulle onkin taas kertynyt ihan kaikkien lahjojen viimeistely,  eli touhua tulee riittämään! Huomioonottaen sekin, että kaikkia haaveilemiani tekemisiä en ole vielä edes aloittanut! Niin tyypillistä...Listalla olisi ompelua, leipomuksia, kransseja ja NIIN paljon kaikkea muutakin! Onneksi on pari ylimääräistä vapaapäivää auttamassa tässä hössäkässä!

Nyt lasten kanssa aamutouhuille! Kylläpä talon vallannut hyasinttien tuoksu on todella huumaava! Harmi ettei se välity teille lukijoille asti...palaamisiin taas pian!