So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Jouluisia valmisteluja

Jouluvalmistelut on polkaistu aluilleen!

Kyllä, luit ihan oikein:) Täällä on aloitettu jouluun valmistautuminen! Tämä siksikin, että aika näille lahjapuuhailuille on valitettavan rajallinen! Ideoita olisi vaikka kuinka ja paljon, voi kun vain olisi vielä aikaa toteuttaa kaikki!Jouluun valmistautuminen on itselleni myös keino päästä yli tästä kaikesta vallitsevasta harmaudesta... kuin huomaamatta kohta ollaankin jo joulussa:) 

Vuosien varrella olen tehnyt lähes kaikkea mahdollista... silti haluaisi aina keksiä jotain uutta... perheeni on tottunut, että talon nurkat täyttyvät kävyistä, kepeistä ja ties mistä muusta;) Esikoinen huomautti, että meillä on varmaan jossain vaiheessa matotkin sammaleesta... no tuskinpa kuitenkaan:) Ympäröivä metsä, puutarha ja luonto yleensäkkin inspiroivat itseäni kyllä valtavasti. Näen jokaisessa kepissä ja kuihtuneessa kukkavarressa mahdollisuuden toteuttaa jotain diy- juttuja. Pitää ihan muistutella itseään, ettei ihan koko metsää voi kantaa sisälle;)

Ajattelin tuoda näitä jouluisia valmisteluja jo tänne blogiinkin, jos joku kaipaa vinkkejä ja ideoita;) Näistä on helppo napata kiinni ja laittaa oma lahjapaja pystyyn! Kannattaa käydä kurkkaamassa myös viime joulukuun postauksia! 

Viikonloppuna tein pitkästä aikaa suolataikinaa. Tämä on kestosuosikki monien muiden taikinoiden joukosta. Itse tykkään tästä eniten siksikin, että esim. soodataikinaan verrattuna suolataikina on helpompaa työstää. Myös valmiit kuviot kestävät huomattavasti kovempaa käsittelyä. Taikinaan tulee 3 dl vehnäjauhoja, 1 dl suolaa ja 1,5 dl vettä. Taikina jätetään tekeytymään pariksi tunniksi. Tämän jälkeen taikina on käyttövalmis piparitaikinan tapaan. Itse olen kaulinut levyn suht ohueksi reilusti jauhoja apuna käyttäen. Reiät ripustusta varten onnistuu parhaiten pillillä. Kuviot voi paistaa 100 asteisessa uunissa tai antaa kuivua huoneenlämmössä. Osaan näistä halusin tuoksua pintaan. ERi KEEPERIN päälle sirottelin glögimaustetta ja kardemummaa. Tosi kivoja ihan pöytäkoristeena tai tosiaan ripustettuna. Loppujen varalle on muita suunnitelmia... tarkoitus on tehdä vielä uusi satsi ja toisenlaiset kuviot:)

Toinen varma valinta on sytykeruusut. Nämä ovat toivottuja ja tarpeellisia lahjoja koteihin, joista löytyy tulisija. Kananmunakennoista revitään pohjaosat irti. Kansiosasta revitään suikaleita, jotka kiepitetään rullalle kennoihin. Tähän voi käyttää lisänä myös talouspaperirullien sisusrullia. Kiinnitä suikaleet tiiviisti, koska tämän jälkeen ruusut kastetaan steariiniin, jolloin näiden tulee kestää kasassa ylösalaisin käännettäessä:) Sulatan steariinin vesihauteessa ja dippailen ruusut käsin, ilman erillisiä pihtejä. On makuasia, miten monta kerrosta steariinia ruusuihin haluat. Itse tykkään, että ohuehko kerros on just hyvä. Kynttilän jämät kannattaa hyödyntää näitä tehdessä. En ole steariinia erikseen ikinä ostanut. Näiden sytykkeiden varallekkin on uusi idea. Josko ensi viikonloppuna pääsisin kokeilemaan...

Oli myös ihan pakko aloitella korttiaskartelujakin:) Täysin uutta ideaa on hankala keksiä, kun niin paljon kortteja on tullut vuosien varrella askarreltua... ajattelin jotain kuusiteemaa, mutta omaan makuuni tämä eka versio on ehkä turhankin simppeli;) Täytyy kokeilla vielä jotain muuta... Tarvikkeita en ole vielä enemmälti ostanut. Edellisiltä vuosilta on aina jäänyt jotain, joten yritän käyttää niitä pois. Parin vuoden takaa, ellei kauempaakin, on nämä pahville leimatut jouluiset tervehdykset. Näistä tykkään kovasti! Kortteilu on niin kivaa, että näitä valmistuu vähitellen ja fiiliksen mukaan, nautiskellen;) Jokainen kortti on oma yksilönsä.

Kotia ei sentään ole vielä puettu jouluun, mutta joitakin talvisempia juttuja on tullut laiteltua. Kynttilät syttyy aamuin illoin, ja on ihanaa tunnelmoida lämpöisessä kodissa! Mukavaa viikkoa jälleen! Palataan! - Asta -