So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Kalkkimaali

Kalkkimaalailua!

Moi! Viime postauksessa vilahtikin viimeisimmät kalkkimaalaukset, Ikean vaatekaapit, jotka saivat ihan uuden elämän maalipinnan myötä! Alla olevassa kuvassa oikealla, lähtötilannekkin on hyvin nähtävillä. Yksi kaappi jäi vielä odottelemaan maalausvuoroaan. Materiaalihan on näissä kaikissa kaapeissa jotain pinnoitettua lastulevyä...

Mitään esikäsittelyä näissä ei taaskaan ole... edes rättiä en pinnoille näyttänyt ennen maalausta:0 Jokunen tarran jämäkin taisi maalin alle jäädä;) Räppäsin tällä kertaa kuvia parista välivaiheesta, ja hurjalta kyllä näyttää... Maaleina on tutut ja turvalliset Jeanne d' Arc Livingin kalkkimaalit. 

Eka kerros on maalattu sävyllä Black velvet. Erittäin eri paksuisilla vedoilla ja muutenkin suht huolimattomasti. Maalihan kuivuu todella nopeasti, mutta useita kerroksia maalatessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että edellinen kerros on varmasti kuiva! Muuten edelliset kerrokset lähtevät seuraavia maalatessa helposti pensselin mukaan näitä levypintoja maalatessa! 

Toinen kerros on samalla tyylillä, hyvinkin vapaalla kädellä maalattu. Sävynä on Antique sand ( yläpuolella oikealla). Hurjan näköinen ennen viimeistä kerrosta ( yläkuva vasen), vai mitä??!!

Kolmas ja viimeinen kerros on sävy French beige. Tämän viimeisen kerroksen maalaaminen onkin aina jo huomattavasti haastavampi rasti! Tarkoitus on peittää edellisiä kerroksia niin, että lopputulos on valmiiksi kuluneen näköinen. Vaarana on peittää liikaa... kun toisaalta molempien edellisten kerrosten tulisi kuitenkin erottua vaalean alta... Näiden kaappien kohdalla päällimmäinenkin kerros on tarkoituksella maalattu hyvinkin eri paksuisin vedoin. Ajatus oli, että "rosoisuutta ja rouheutta" saisi jäädä näkyviin!

Kaappia ei siis ole hiottu vaan kulutus on täysin maalaamalla aikaansaatu. Vahaa en ole vielä näihin laittanut, mutta kaapit tulevat olemaan sen verran kovalla kulutuksella, että vahaus tulee kyllä tarpeeseen! Näiden kaappien oli tarkoitus olla vaaleat, mutta maalaamattoman kaapin kohdalla ajattelin kokeilla jotain hieman tummempaa lopputulosta... Olisiko pohjalla kenties punaista tai vihreää?? Päälle ehkä jotain beigemäistä?? Katsotaan, mihin päädyn!

Olen sutinut lähes jokaisen kalusteen, mitä meiltä kotoa löytyy. Blogissa näkyneet kaapit ym. ovat pääsääntöisesti tällä samalla tavalla maalattuja. Joissakin kaapeissa on ollut valmiina sopivan tumma pohja, ja näihin on riittänyt yksi ohut maalikerros. Alla olevassa kaapissa on sävy Dusty rose.

Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä maalaamista. Itsekkin olen ihan täysin kokeilun kautta ja näppituntumalla oppinut. Jotain oppaitakin kotoa löytyy, mutta näitä en juurikaan ole hyödyntänyt omissa projekteissani. Tekemällä ja rohkeasti kokeilemalla oppii parhaiten:) Näistäkin kaapeista olin jo valmis luopumaan, mutta maalaamisen myötä nämä heräsivät kyllä uudelleen henkiin! 

Yllä olevassa kuvassa olohuoneen peilipiironki. Tämä oli alkuperäiseltä väriltään ruskea. Piirongin maalasin sävyllä Warm latte, ja siinä värityksessä se olikin jonkun aikaa. Päälle laitoin ehkä noin vuosi sitten silloisessa vaalean kaipuussani sävyn Soft cream. Tästä pääset katsomaan postauksen maalaamistani keittiön kaapinovista so-up.fi/ruostettaroyheloita/oma-koti-kullan-kallis ja täältä löytyy kalkkimaalattu sohva so-up.fi/ruostettaroyheloita/maalattu-sohva