So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

sisustus

Kalusteiden pyörittelyä

Niinhän se on, että vaikka miten yrittää pitää ajatuksensa poissa kodin mylläämisestä niin ei vaan yksinkertaisesti onnistu! Aamu on istuttu kahvia juoden ja pyykkejä viikaten, pesukoneen jyllätessä taustalla mietitty seuraavaa siirtoa!

Tosiasia on, että telkkarille on vain kaksi mahdollista sijoituspaikkaa. Sohvienkin siirtelyä rajoittaa yllättävän moni seikka, sohva on joko kooltaan väärän kokoinen tai vastaavasti selkänoja on joko liian korkea tai haluamalleni paikalle aivan liian matala;) Sisustajan silmä on todella tarkka monistakin asioista...

En halua sisustaa niin sanotusti " seiniä myötäillen" vaan haluan kalusteita vähän joka päin. Ovet ja ikkunat tuovat tähän pulmaan apuja ja toimivat loistavasti taustoina lipastoille, kaapeille ja sohville! Ei saa olla liian saman korkuisia kalusteita vierekkäin ja värienkin suhteen haluan saada kontrasteja aikaan! Ei helppoa!

Ja eilen sorruin taas maalipurkille, esikoisen rohkaistessa vieressä "että eikun vaan äiti maalaat!". Ja minähän maalasin puusohvan heleällä roosalla, juuri kun kerkesin olla pari kuukautta sitä mieltä, että se on just kiva sellaisenaan omassa värityksessään ruskeana...noh, ensi syksynä sitten harmitellaan;)

Vanhassa värityksessään olevan oven maalaamista siis mietin alunperin...raaskinko vaihtaa väriä? Mitäs sitten, kun kaipaankin sitä puunväriä? Enkä onnekseni maalannut, se rikkoo kivasti muuten melko vaaleaa kokonaisuutta.

Nyt siis järjestys on muutettu ja aikastalailla simppelillä linjalla mennään. Pitihän se taas ihan kaikki mahdolliset ja mahdottomat pyörittelyt tehdä ja harmikseni todeta, ettei kaikki loistavat ideat taaskaan toteudu!

Tyhjentelin lipastojen päälliset ja seiniltä lähti kaikki ikkunanpokat. Ripustus- ja verhotankoina olleita seipäitäkin piti vähän venkslailla. Verhoa haikailin ja jätin sen nyt roikkumaan vaikkei se ehkä niin kiva ollutkaan...eikä tietenkään miellyttänyt senkään vertaa paikassa, johon sitä alunperin kaavailin...kas kummaa! Tuli kuitenkin silitettyä niin ei viitsi takaisin kaappiinkaan laittaa;)

Pääasia, että sain suosikkini, pienen pöytäryhmän takaisin alakertaan! Sitä olen kovasti kaipaillut! Lisäksi ylhäältä tähän olohuoneeseen muutti iso taulu, jonka kehykset maalasin mustaksi.

Haluttua muutosta nyt siis saatu aikaiseksi... josko höntsäillen ja lasten kanssa pelaillen viettäisi lopun päivää?!