Hyötytarha

Kasvihuone ja vähän muitakin kasvatushöpinöitä

Kasvihuone on ollut meillä muutaman kesän ja se tuli kyllä todellakin tarpeeseen! Olen suuruudenhullu näissä kasvatusasioissakin, kuinkas muutenkaan;)

Ajatuksena olisi nyt tulevanakin keväänä pitää maltti niin taimikasvatuksessa kuin ostotaimissakin... Se vaan aina lähtee käsistä, kun koulimisvaiheessa ei raaski heittää heikointakaan tainta menemään, ja taimiostoksilla on ihan pakko ostaa vähän joka sorttia. Haluaa niitä hyväksi havaittuja lajikkeita, mutta jotain uuttakin pitää aina saada!

Koti oli viime keväänä täynnä taimipotteja notkuvia uunipeltejä, tarjottimia ym... Ruokapöydän, puusohvien ja lipastojen lisäksi taimet oli lopulta leviteltävä lattioillekkin...voi perhe parkaa!

Ajatus oli laittaa vähän tomaattia ja kurkkua, mutta sitten olikin vielä pakko ostaa muutama siemenpussi köynnöksiäkin, ihan vaan kokeeksi...onnistuivatkin kyllä sen verran hyvin, että tänäkään keväänä ei ehkä voi olla lankeamatta! Ja meillä on niin paljon paikkoja mihin köynnöksiä haluan ja tarvitsen, että säästökin on kyllä aika tuntuva!

Jos näin talvella kaikki aikani menee askarteluihin ja ompeluihin, niin kesällä elämäni siirtyy täysin ulos. Jo yksin kasteluihin käytän kesäaikaan joka toisen illan. Muistaakseni omistan 12 kastelukannua, jotka pariin kertaan täytellään kesäkukkia ja hyötytarhaa kastellessa...

Hyötytarha meillä on ollut aina laatikoissa ja ne sijaitsevat ihan kasvihuoneen vieressä. Amppelit toimivat terassilla mainiosti herneiden ja kurkkujen kanssa. Herkut ovat näin ihanan lähellä poimittaviksi! Lisäksi terassilla on iso puulaatikko, jossa kasvoi viime kesänä porkkaanaa, sipulia ja salaatteja.

Terassille aion kyllä laittaa ensi kesänä enemmänkin hyötykasveja, pitää yrittää kehitellä jotain uutta kivaa. Terassin sisustuksenkin haluaisi joka kesä erinäköiseksi, mutta tässäkin vaihtoehdot ovat harmittavan vähäiset...

Myös kate ison etuterassin päälle on haaveissa, meidän kesät kun tuppaa kuitenkin olemaan turhan ailahtelevaisia...