So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Kasvimaa alulle!

Eilen illalla ihan extempore innostuin mylläämään kasvulaatikoita istutuskuntoon! Pientä möyhimistä ja uutta multaa hieman lisää. Ruohosipulin jaoin ja saatiinkin taimia moneen eri paikkaan. Kylvin jo porkkanaa, persiljaa ja salaattejakin. Samoin sipulit laitoin jo kasvamaan. 

Kasvihuoneen vieressä on useampi laatikko ja terassilla yksi isompi. Tähän on tulossa myös reilusti ruukkutarhaa hyötykasveille. On niin kivaksi havaittu tämä terassilla viljely. Naposteltavat ovat aina kädenulottuvilla! Lisäksi on tarkoitus vallata perennoilta lisätilaa kasvimaaksi. Näistä aikeista aiemmin keväällä jo kertoilinkin. Pääset kurkkaamaan suunnitelmiani tästähttp://so-up.fi/ruostettaroyheloita/keittiotarhan-materiaalimietiskelya

Kevät on kylmyydellään kyllä viivästyttänyt urakan aloittamista, mutta vihdoin eilen sain myös lapioinnit jonkunlaiselle alulle... maa on kyllä sula, mutta vähän näppi,- tai oikeastaan lapiotuntumalla joutui kaivamaan löytääkseen kasvustot:) Lähinnä kuun,- ja päivänliljoja on tässä kohtaa. Juuristoilla on kokoa. Huomaa, että hyvässä maassa on kasvettu. Helposti yhdestä juurimöykystä saa vähintään kymmenen jakotainta! Kestokassit ovat ihan parhaita tässä kohtaa, kun taimet jäävät odottelemaan uuteen kotiin pääsyä.

Toivottavasti ensi viikonlopun aikana pääsisin kunnolla kasvimaata rakentelemaan! Pitäisi saada siemenet maahan, että pääsisi syksyllä satoa korjaamaan... Onkos teillä jo istutushommat polkaistu käyntiin??!! Kivaa viikkoa!