So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Kätevän emännän diy- puutarhatikkaat!

Hups! Blogin puolella onkin ollut hieman hiljaisempi viikko! Se tarkoittaa sitä, että kaikkea muuta huisketta on piisannut sitten senkin edestä... tämä kevät on moneltakin osaa hirvittävää lentämistä, huh!

Mutta asiaan! Eilisen olinkin vapaalla, ja tarkoitus oli jotain pihalla touhuilla. Raivailin vielä viimeisiä talvisia istutuksia pois etuoven luota. Ne ovat olleet vielä jäässä, vaikka muu osa pihaa on sulana jo pitkään ollutkin. Varustin jo kottikärritkin kuorikatteen kärräämistä varten, mutta jotenkin ajauduinkin jämälautakasalle:)

Puutarhaan kaipailee aina jotain somistusjuttuja lisää. Tällä kertaa kätevä emäntä kaivoi sahan, naulat ja vasaran esille nikkaroimista varten;) Yksi täällä maalla asumisen riemuista, että aina on tykötarpeita toteuttaa visioitaan!

Eikä se ole niin sentilleen tarkkaa näissä minun tekemisissä. Tykkään, että saa ollakkin kaikkea muuta, kuin liian huoliteltua! Nämä puutarhatikkaat onnistuu ihan jokaiselta.

Minulla on tapana, että kun jostain innostuu, niin tehdas on oitis pystyssä:) Näitä tikkaita syntyi kaikkiaan kahdeksat! Pihalla on kokoa, joten kevyesti menisi vielä muutamat lisää! Tein vähän eri korkuisia ja levyisiä. Yhdet tein ylöspäin kapeneviksi, ja tykkää kovasti. Tällaisia pitää saada useammat!

Kahdet tikkaat sipaisin ohuesti maalilla. Toisissa on valkoinen, ja toisissa vanha vihreän sävy... aikastalailla kivat! En kuitenkaan vielä maalannut muita, makustellaan hetki näin:)

Tykkään muutenkin sisustaa puutarhassa. Kun ei kerta vielä pääse istutuspuuhiin, on hyvää aikaa sompailla ja pyöritellä romppeita ja rakennella kauniita näkymiä;) Kantelin jo varastostakin kaikki siellä talvehtineet kasvit pihalle. Viime kesänä istutin useampaan ruukkuun pikkupuita, kun puutarha muuten alkaa olla varsin täynnä... ruukkuja on sitten helppo siirrellä päivän fiiliksestä riippuen;)