So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Kaunista, katsoipa puutarhaa mistä suunnasta tahansa!

Moikka! Puutarha on tällä hetkellä rehevä ja runsas, katsoipa sitä mistä suunnasta tahansa!

Tykkään isosta puutarhasta, ja etenkin siitä, ettei se avaudu katsojalleen yhdellä silmäyksellä!

Tänä kesänä puutarhassa on ensimmäistä kertaa jo ihan oikeasti ripaus arvoituksellisuutta, mystisyyttä ja tietynlaista mahtipontisuutta. Jään malttamattomana odottelemaan seuraavia kesiä.

Olen raivaillut isot kasat kasvijätettä pois istutusalueilta. Kuihtuneita kukkavarsia on pakko poistaa vasta kukintansa aloittelevien loppukesän kukkijoiden tieltä!

Ajattelin jo jossain vaiheessa, että puutarha on kauneimmillaan, mutta se aika saattaa hyvinkin olla vielä edessäpäin...

Ruusuja on pihassa paljon. Ne kukkivat kiitollisesti myöhäiseen syksyyn. Kuihtuneet kukat kannattaa katkaista ruusuilta pois, kukkivat näin vieläkin paremmin! Syysleimuja on myös valtavat määrät... osa aloittelee jo kukintaansa... näky tulee olemaan mahtava!

Haaveilin joistakin uusista kasvitulokkaista, mutta näinköhän puutarhassa on enää tilaa istuttaa yhtään mitään... aikaisemmin kerroinkin, että aion tuoda keltaisia nauhuksia johonkin kohtaan. Viime viikonloppuna sitten istutin juuri kukintaansa aloittelevia kasvisuuruuksia korkeiden angervojen eteen, syysleimujen, ukonhattujen, sormustinkukkien sekä liljojen taakse.

Olen osittain hyväksynyt kasvien rönsyilyn ja leviämisen tänä kesänä. Sormustinkukkien siemenkotia odottelen jo vesi kielellä. On aikomus kylvää tätä kaunokaista vähän joka paikkaan... ainakin liljojen kaveriksi mahtuu hyvin!

Ajatukset hiipivät itsellä jo hieman sisustuspuuhiinkin... meillähän ei tapahdu sisällä näin kesäisin yhtään mitään mainitsemisen arvoista! Pakolliset pyykit ja imuroinnit, ja siinäpä kaikki:)

Innostuin tilaamaan myös ekan järjestelmäkamerani... rakastan kauniita kuvia, ja toivon tämän hankinnan tuovan apua etenkin sisällä kuvaamiseen... jännää!

Pohjois- Karjalaan on luvattu karmeita sateita tälle päivälle... toivottavasti ei kaada ihan kaikkea! Vesi muuten on ihan tervetullutta!

Tällä äidillä on ollut muutenkin erilainen viikko, kun kuopus Iivo Ukko Hermanni 7vee on ekaa kertaa kotoa poissa näin pitkän ajan...kolme yötä on mennyt, ja yksi jäljellä... jäpikkä lähti rohkeasti ja intoa puhkuen pesisleirille Haminaan, vaikkei koskaan aikaisemmin ole yksin yön yli reissussa ollutkaan... kaikki on mennyt hyvin ja poika oli eilen puhelimessa niin onnellisen kuuloinen:) Äiti on mahdottoman ylpeä ja ennen kaikkea o n n e l l i n e n pojan itsensä puolesta! Rohkeutta ja itsevarmuutta on tullut varmasti roppakaupalla lisää! Kyllä noilla eväillä kelpaa koulutien parin viikon päästä aloittaa!

Ihanaa elokuuta kaikille! Nautitaan nyt kuitenkin vielä kesästä! Palataan! -Asta-