So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Keväisiä puutarhahöpinöitä!

Mukavaa sunnuntaita! Aamukahvia hörppiessä olen taas suunnannut katseeni tulevaan kesään. Kyselinkin jo teidän puutarhasuunnitelmista aikaisemmin. Itselläni tosiaan olisi edessä kasvien harventamista isolla kädellä;) Sitähän mieluilin jo ainakin viime kesän, että katsellaan eteneekö tämä tulevana kesänä...

Etsinkin tähän keväisiä kuvia puutarhasta edellisiltä vuosilta. Näiden avulla on mukava makustella ja unelmoida tulevista projekteista. En tiedä, mitä muut ovat mieltä keväisestä, varsin karusta ja alastomasta puutarhasta? Itse tykkään tästä vaiheesta valtavasti! Kevät on parasta, kun kasvit vasta putkahtelevat maan pinnalle, eivätkä ne vielä peitä kaikkea allensa!

Talon tavarasta tyhjennyksen myötä olen nostanut kaikki ylimääräiset pöntöt ja purkit terassin puolelle odottelemaan sulia maita. Niistä on tarkoitus koota asetelmia polkujen varrelle, kulkijan silmää ja mieltä ilahduttamaan! Myös kirppareilta olen tehnyt loistavia löytöjä puutarhaani. Pitää vain olla puutarhasilmät auki aina ja kaikkialla;) Parhaina löytöinä mm.ripustettavat tikkaat, sängynpäädyt, kaapinovet ja tietenkin monenlaiset kalusteet. Nyt muuten pitääkin jo alkaa katsella kirppareiden tarjontaa kesä silmissä;)

Ehkä se mitä puutarhaan kaipaan tässä kohtaa, on yllätyksellisyys. Katseltavaa ja pysähtymisen aiheita pitää olla vähän joka puskan takana;)

Tuleva kesä on kuitenkin vasta ehkä kuudes, kun pihaa on isosti alettu myllertämään! Siihen asti taloa kiersi tylsästi pelkkä nurmikenttä. Korkeuseroja kasvien välille malttamattomana kovasti kaipailisin...Puut kun luonnollisesti ottavat aikaa, ennenkuin tuovat kaivattua satumaista tunnelmaa puutarhaan... Haaveilen hämyisistä ja varjoisista piilopaikoista, ne ovat erittäin tervetulleita muuten niin aurinkoiselle ja paahteiselle pihallemme! Vaan eipä auta, kasvuston suhteen minunkin, todellisen hätähousun, on pakko vaan antaa ajan kulua...Kasveja kun ei voi lapioida kasvamaan yhtään nopeammin, harmi;)

Verenmakusuussakaivamiset omalla vapaaehtoisella työleirilläni ovat ainakin suurimmiltaosin valmiit. Eikä sillä, että mitään olisi ollut pakko tehdä, mutta suuret linjat halusin mahdollisimman nopeasti valmiiksi! Nyt kesät on mahdollista käyttää kokonaisuudessaan  yksityiskohtien hiomiseen, nautiskeluun jotain pientä puuhastelemalla tai olla vaikka tekemättä yhtään mitään!

Puutarhan päivittäistä ylläpitoa en koe millään tavalla työlääksi, kitkemiset hoituu kätevästi puutarhakierrosten yhteydessä. Kun puutarhassa on läsnä lähes jatkuvasti( käyn toki töissä ja on minulla paljon muutakin;), se palkitsee helppoudellaan! Itse nautin suunnattomasti käsieni aikaansaannoksista...