So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Minäpä se kaivelin jo puutarhahanskat esille, heh!

Moikat! Keli on vaihteeksi hieman talvisempi, mutta viime viikonloppuna puin puutarhahanskat käsiin ekaa kertaa tänä keväänä, ja ainakin olevinaan touhuilin jotain;) Kumma vimma tuon auringon myötä rämpiä puutarhapoluilla, ja kökkiä nenä lumessa kiinni, josko jotain sulaa olisi jo näkyvissä! Puutarhurilta oli jäänyt syksyn kiireissä pari rikkaruohosankkoakin poluille kevättä odottamaan...Helppo siis jatkaa siitä mihin jäin:) Höpelö sitä olla pitää! En tiedä, on niin vaikea pukea sanoiksi tätä valtavaa paloa puutarhaa kohtaan!

Ja kyllä aurinko onkin jo sulattanut istutusalueiden kyhäelmiä! Tiiliä, kiviä, kenkiä ja matalia havuja pilkottaa vähän joka puolella... Ja päivä päivältä paljastuu lisää katseltavaa. Joka kevät on yhtä yllätyksellinen, odotettu ja jännittävä, olo on varmaan vähän kuin lapsilla jouluna!

Kasvihuoneessakin oli ihan pakko käväistä pönttöjäni katsastamassa;) Ja niitähän riittää!

Raivailin terassia, ja siinä ruukuissa talvehtineille pikkupuille lorautin samalla vähän vettä. En tiedä ovatko elossa?? En ole aikaisemmin pikkusyreeniä ja riippahernepuuta näin talvettanut! Rungollisia pallotuijia minulla on parissa ruukussa ollut, ja ne ovat pärjänneet ulkona ympäri vuoden. Varastossa on myös kasa muratteja ja lankaköynnöksiä, nämäkin näyttävät selvinneen... Uskaltaisikohan milloin viedä runkoruusut, oliivipuun ja japaninvaahterat kasvihuoneeseen??!! Ehkä kuitenkin pelaan varman päälle ja odotan vielä...

Joka aamu teen tutkimusmatkan yöpakkasten jäädyttämillä poluilla, eikä yksikään keväänmerkki puutarhassa jää varmasti huomaamatta!