So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Kirpputori

Kirppistä ja kierrätystä!

Olen pohdiskellut paljonkin suhdettani kierrätettyihin tavaroihin:) Tässäpä ajatuksiani viimeisten pääsiäiskuvien myötä. Tavarat kirpputorien hyllyillä ovat täynnä mahdollisuuksia, joskus jopa ahdistukseen saakka. Mielikuvitus laukkaa, ja ideaa pukkaa! Tavarat tulevat harvoin meille niiden oikeaan käyttötarkoitukseen. Ne saavat ihan uuden elämän jonain aivan muuna! Jotain uutta kotiin etsiessäni, pyrin aina ensiksi tarkastamaan kirpputorien tarjonnan. 

Silmäillessäni meidän pääsiäisteemaista keittiön pöytää, näen " kynttilänjalkoja ja maljakoita" pitkän rivin. Vaaleanpunaisen kannellisen purkinkin olen hankkinut säilytystarkoitukseen, mutta se on oiva koti myös tulppaaneille. Samoin erilaiset kipot, kahvikupit ja mukit ovat kivoja istutusastioita. Keittiön kaapeista löytyy itseasiassa kaikkein parhaimmat materiaalit teemaan kuin teemaan! Jätskimaljat ovat olleet käytössä sipulikukkien ruukkuina, mutta nyt ne toimivat kynttilänjalkoina. Ovat tottakai mainioita myös juhlien pikkutarjoiltaville. Lasipullot ovat suosikkejani kynttilänjalkoina!

Tähän kierrätystavararakkauteen on jotenkin huomaamattaan ajautunut, ja siitä on tullut elämäntapa. En ole mitenkään tietoisesti halunnut olla erityisen ekologinen tms! Tottakai meillä kierrätetään roskat, ja luontoa yritetään vaalia parhaimman mukaan, mutta se nyt on jotenkin itsestäänselvää muutenkin!

Vastapainoksi osaan onneksi myös luopua aarteistani. Kotona on aina joku kassillinen kirpparille lähteviä tavaroita. Hauskaa, kun tavaroista luopuminen on tällä hetkellä suorastaan trendikästä;) Se villitys näkyy mielestäni myös kirpputoreilla! Tuntuisi hullulta heittää hyvää tavaraa roskiinkaan. On loistava juttu, että ihmiset ovat tajunneet kierrätyksen jujun. Ennen kirpparit olivat huonommassa maineessa, mutta nykyään ihmiset tietävät kirppareilla olevan muutakin kuin " toisten hylkäämää roskaa, joka kelpaa vain köyhille". Toisen romu on toisen aarre! 

On muuten aika usein käynyt niinkin, että jo kirpparille viemäni tavara onkin pitänyt ottaa takaisin itselle, heh:) Etenkin käsityötarvikkeista on välillä pakko tehdä inventaariota...mutta kuitenkin maltillisemmin, kuin esim. keittiötavaroiden suhteen. Koskaan ei tiedä, mikä vimma iskee seuraavaksi. Silloin on kiva kaivella ne pitsiverhot ym. esille!

Onneksi on tuo iso piha ja puutarha. Sinne olen päättänyt heivata kaikki " ylimääräiset" kipot, kupit ja purnukat! Kun ei tosiaan ihan kaikkea halua myydäkkään;) Nauroinkin jo, että niitä on sitten kiva syksyllä kaipailla sisälle multaisina ja märkinä...:0 Olettekos muuten huomanneet, että romuilu puutarhassakin on ollut nosteessa erilaisissa puutarhakirjoissa ja lehdissä??!! Sitä on ollut jo jonkin aikaa nähtävissä... Olen ollut edelläkävijänä tässä villityksessä;)