So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Kirpputori

Kirpparikierros

Kirppistely on mitä loistavin tapa rentoutua. Siihen pitäisi varata tuntitolkulla aikaa katsella ja hipistellä tavaroita kaikessa rauhassa. Itse olen ikäni kiertänyt kirppareita ja omaankin loistavan silmän tehdä löytöjä! Sitä tämä vaatii, pitää osata etsiä ja nähdä aarteet tavaravuorten takana.

Eilen kiertelin kolmella pienemmällä kirpparilla. Tykkään näistä erityisen paljon, sillä nämä huokuvat sitä oikeaa vanhaa kirppisfiilistä... hyllyt notkuvat tavaraa lattiasta kattoon, ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä;) Joutuu pujottelemaan, kyykistelemään ja kurkottelemaan, niin kivaa!

Usein kyllä lähden etsimään jotain tiettyä, mutta tiedän myös, että harvemmin löydän juuri sitä etsimääni... näen tavaroissa niiden tuunausmahdollisuudet, ja siksipä harva ostos päätyykään sellaisenaan kotiani komistamaan! 

Hyllyssä moni tavara näyttää kyllä tosiaan aika kamalalta, myönnetään. Onkin taitolaji mennä sen näkymän yli, ja nähdä löydöt omien lipastojen päällä tai seiniä somistamassa, juuri siinä kodin omassa värimaailmassa.

Paljon jää myös ostamatta vaikka tavara kuinka ihana olisikin. Tavaran ostamatta jättäminen onkin yllättävän vaikeaa, mutta tähänkin on karaistunut vuosien varrella;) Sellaisia "aina ostoslistalla- tavaroita" ovat tekstiilit ja niitä sain eilenkin ison kasan. Lisäksi ostin muutaman laukun, joita on tarkoitus maalata ja koristella sekä pari puseroa, joista on tarkoitus sommitella kiva näkymä johonkin seinälle. Mieluisia löytöjä oli myös pari pientä essua, jotka istuvat varmasti täydellisesti itse ompelemiini tyttöjen mekkoihin! Katselin muutenkin sillä silmällä rekeissä roikkuvia vanhoja mekkoja, mutta jätin ne kuitenkin kauppaan...ainahan pitää joku jäädä vähän kaivelemaankin;)

On hauskaa, kun olen jo kaupassa tehnyt suunnitelmat ostoksieni suhteen ja visioinut mihin ja miten ne laitan...mutta eihän ne läheskään aina, jos koskaan, asetu niille paikoille!

Kohtaan paljon ihastelua ja ihmettelyä kirppistellessäni. Myyjät ovat kiinnostuneita kuulemaan mitä ostoksistani aion loihtia. Kuulen myös paljon tarinoita tavaroiden takaa! Eilen ostamani essut ovat ilmeisesti Venäjältä ja ne ovat kuuluneet tyttöjen juhlapäivien koulupukuihin, mustat olisivat arkikäytössä olevista puvuista! Eikun vaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti kirppiksiä penkomaan. Tämä on niin paljon muutakin kuin pelkkää shoppailua!