So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

sisustus

Kotiin uutta järjestystä

Hupsista! Ihan vahingossa ajauduin tekemään pientä myllerrystä olohuoneeseen. Telkkari asustaa vuorotellen kahdessa eri nurkassa. Nyt oli taas aika raahata telkkarikaappi ikkunaseinälle:) Kaapin toinen takajalka alkaa kyllä olla siinä jamassa, että hieman hellävaraisempia otteita on jatkossa käytettävä, mikäli haluaa tv- tasonsa vielä säilyttää! Kaappi on vaan niin mieleeni, etten siitä hevillä raaski irti laskea. Etenkin väriin olen kovasti rakastunut;) Ja korkeus on telkkarille juurikin passeli. Ja yhtenä tärkeimpänä seikkana sekin, että ne ainaiset rumilukset eli johdot ja kaikenmaailman muut boxit ovat piilossa kaapissa!!!

Ovia on olohuoneessa neljä kappaletta, ja niitä aina tarpeen mukaan liikutellaan... ne rytmittävät tilaa mukavasti. Oli jo jossain vaiheessa ajatus niitäkin maalailla, mutta luojankiitos en sitä tehnyt:0 Joku aika sitten ostin kirpparilta naurettavan halvalla pari peiliä. Ne olivat muutaman euron kappale, ja sen takia niitä ei vaan voinut jättää ostamatta. Maalisipaisu toiseen, ja toisen kelpuutin toistaiseksi sellaisenaan rikkonaisine kulmineen. Pienet rosot kuuluvat asiaan! Minulle kelpaisi rikkonaisempikin peili, jos vaan palaset kestäisivät paikallaan! Nämä peilit oven ja heinäseipäiden kanssa muodostavat pöytäryhmälle kivan taustan. Kaipaan kuitenkin jotain rosoisuutta ja väriä valkoisen kaveriksi. Vaaleaa ovea rapsuttelin puukolla hieman rosoisemmaksi, ja maalin alta paljastuikin aivan ihana vanha vihreä väri! Tämä pieni pöytäryhmä on kovassa käytössä. Mieheni ja lapseni ovat ottaneet sen omakseen alusta asti. Itselleni lähinnä kaunisnäkymä olohuoneen nurkassa on se pointti:) Olisihan se kiva, jos olisi moninkertaisesti tilaa rakentaa ja rytmittää tilaa erilaisilla pöytä- ja oleskeluryhmillä! 

Talvella maalaamani puusohva on kyllä ollut onnistunut veto. Vaalearoosa värinä ei ole käynyt tökkimään, vielä... Se siirtyi luonnollisesti telkkarin siirron myötä vuorostaan vastakkaiselle seinälle. Piironki täyttää sohvan jättämää aukkoa. Mietin jo siitäkin luopumista... samoin iso arkku on ollut useamman kerran lähtölistalla. Tekisi vähän mieli uudistaa olohuoneen kalustoa, mutta malttia nyt toistaiseksi. Korvantaakse olen ajatuksen nyt kuitenkin laittanut muhimaan:0 Että jos ja kun jotain sopivaa sattuu kohdalle!

Muutamilla venkslailuilla tuli taas vähän erinäköistä. Näillä on nyt mentävä... hyvin pelkistettyä muuten edelleen. Mietin, josko laittaisin jotain mekkoja/ puseroita roikkumaan pöytäryhmän yhteyteen, mutta en sitten kuitenkaan;) 

Olohuonetta myllättyäni uudistushalu lähtikin sitten jo isommin rönsyilemään... tai alunperin oli tarkoitus vain selata mattovaihtoehtoja nettikaupoista ( esikoinen luennoi vieressä, että otat sitten halvimman mahdollisen, jos ja kun et kuitenkaan tykkää ostoksestasi...ai jaa:0), mutta siis josko hankkisi uuden ruokapöydän??!! Vähän jo katselin vaihtoehtoja, vaikkei alunperin sen kummemmin ollut kyllä aikomus pöytää vaihtaakkaan;) Kunnon puolesta uusi pöytä tulisi kyllä jo tarpeeseen. Yllättävän nopsaan kovassa käytössä ollut, meidän nykyinen pöytä, on jo parhaat päivänsä nähnyt. Hauskinta on, miten oma maku sisustuksessa tuntuu muuttuvan aina vaan... en ole erityisen maalaisromanttinenkaan koskaan ollut, joskin kotoa jotain tämän tyylistäkin löytyy. Tietynlainen rouheus ja rustiikki miellyttää silmää... olen ilmeisen monimakuinen, vain liian moderni tökkää isommin. Nyt katselemani pöytä on hyvinkin pelkistetty ja väri vaalea saarni:0 Tulee mieleen joku 50,-ja 60- luku...olen jo jonkin aikaa huomannut tykkääväni näiden aikakausien sisustusjutuista... kirpparilla vasta katselin yhtä matalaa kaapistoa tässä samaisessa hengessä. Katselin pari päivää liian pitkään, ja jäin ilman:( Liinavaatekaappeja on meillä kolme ja harmikseni kaksi niistä olen jo maalannut... onneksi vielä yksi on alkuperäisessä värityksessään. Ihan kaikkea kun ei juuri tämän takia pitäisi mennä maalaamaan...seuraavassa hetkessä huomaakin kaipaavansa sitä alkuperäistä henkeä...iso puuh!

Ja vielä kermana kakun päällä... Olen hiljaa mielessäni haaveillut ruudullisesta lattiasta! Nyt siitäkin miehelleni ääneen hihkaisin... meillähän on alakerrassa laattalattia, yhtä huonetta lukuunottamatta. Olisi siis jo ruudukko valmiina! On vaan sen verran "pysyvä muutos", että uskaltaako sitä niin isoa pinta- alaa ruuduttaa:0 Kyllästynkö??

Aikamoisia ajatuksia siis sai taas pieni mylläyshetki minussa aikaan:) Ihan pikkasen vaan lähti ajatus harhailemaan! Katsotaan mihin tämä johtaakaan...

Tästä pääset vielä kurkkaamaan edellisen, tammikuisen järjestyksen vaihdoksen http://so-up.fi/ruostettaroyheloita/kalusteiden-pyorittelya