So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

diy

kransseja ja tähtiä luonnonmateriaaleista

Metsä kaikkine antimineen inspiroi itseäni valtavasti! Sammaleet ja oksat päätyvät meillä usein sisälle asti. 

aarteita metsästä

Tänä syksynä olen värkkäillyt sammaleesta mm. kransseja. Tämä puuha on sopivan joutuisaa varmasti ihan jokaiselle! Tarvitset vain sanomalehteä ja rautalankaa pohjan muotoiluun. Tämän jälkeen sammalta päälle ja lopuksi kieputetaan rautalankaa ympärille. Sammal on helpoin käsitellä, kun se on mahdollisimman isona mattona. Sitten vain ripustusnaru paikalleen ja etsimään kranssille arvoisensa paikka. Meillä nämä ihanuudet koristavat tänä syksynä olohuoneen nurkkaa. Toisen keskelle ripustin vielä vanhat luistimet. Itse tykkään kransseista suht pelkistettyinä, mutta toki näihin voisi kiinnittää rautalangan tai kuumaliiman avulla ties mitä...

sammalkranssit ja oksatähdet

Olen kerännyt metsästä myös aikamoisen kasan eri kokoisia oksia. Erityisesti olen tykästynyt tällä hetkellä paksuihin oksiin, koska tarkoituksena on tehdä vähän reilumman kokoisia tähtösiä. Nämä ovat myös todella helppoja ja nopeita toteuttaa. Tarvitset vain narua oksien sitomiseen. Itse asettelen viisi samanpituista oksaa valmiiksi tähden muotoon ja näin on helppo seurata muotoa solmimisen lomassa. Oksat kannattaa solmia kaikista yhdistymiskohdista. 

Näitä on ihana ripustaa roikkumaan tai laittaa vaikka lipaston päälle. Tykkään oksien väristä ja rosoisuudesta. Sopivat täydellisesti syksyiseen kodinilmeeseen.