So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

puutarha

Kukkapenkin reunojen fixailua

Eilisestähän kehkeytyikin ihan kelpo puutarhailupäivä! Aurinko löytyi muutaman pilvisen päivän jälkeen, ja oli suorastaan pakko hyökätä heti pihalle:) Väliin viskoi vielä räntäkuurojakin, mutta seuraavassa hetkessä aurinko jo lämmittikin mukavasti. Jospa se kesä lopultakin jo kunnolla alkaisi??!! Jaksan kyllä olla todella toiveikas!

Olin jo aikaisemmin viikolla suunnitellut myllääväni kukkapenkkien reunuksia. Ne ovat olleetkin jo pari vuotta hieman ongelmalliset. Mistään perinteisimmästä päästä eivät minun reunukseni luonnollisestikkaan ole...monenmoisia viritelmiä löytyy tästä puutarhasta, eikä missään noudateta mitään tiettyä kaavaa:)

Kivien ja puunkarahkoiden seassa kasvoi lähinnä metsämansikkaa ja siemenistä levinneitä perennoja. Alkoi olla mahdotonta kitkeä niitä pois, joten ainoa vaihtoehto oli kivi kiveltä purkaa reunukset. Tykkään kyllä kovasti tällaisista sipistelyhommista! Ideoita syntyy kuin tilauksesta edetessäni työmaallani:)

Poistin myös yltiöpäisesti levinneitä maanpeitekasveja todella reilulla kädellä... eli lähes kokonaan;) Kivien ja karahkoiden väliin lisäilin multaa, ja istutin mehitähtiä poikasineen. Suurinosa oli hukkunut kasvillisuuden sekaan, ja olin jo luullut niiden hävinneen kokonaan. Nyt ne on kuitenkin pelastettu, ja pääsivät takaisin paraatipaikalleen! Väliin ujutin pari ruostunutta ja ruttuista pönttöä:0 Alunperin keittiötarhaan ostetut pienet korit päätyivät myös tähän mylläämääni penkkiin. Niin ne vaan tavarat löytävät aina paikkansa!

Tulikin kyllä kivan ja siistin näköistä. Ja taas tuli huomattua, että tällä pihalla mikään ei saa olla montaa vuotta paikallaan. Vaihtelukin virkistää aina!

Virittelin muuten kasvihuoneeseen aikamoiset määrät pöytäkynttilöitä kasveja lämmittämään! Ihme, että mitään ei ole paleltunut viimeisen viikon aikana. Istutukset ovat edelleen isosti kesken, ja todella toivon saavani kaikki pian paikoilleen! Puolensa on ollut tällä kylmyydelläkin. Olen tänä keväänä myllännyt ja muokkaillut puutarhaa enemmän kuin monena keväänä yhteensä:) Tai sitten olen vain yksinkertaisesti unohtanut aiemmat uurastukseni;)