So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Tomaatit

Kun amppelitomaatit joutuivat muuttamaan pois kasvihuoneesta...

Näinpä siinä nyt kävi, että minun oli pakko ottaa valtavat amppelitomaattini ulos kasvihuoneesta... no muutamaa armahdin vielä toistaiseksi, mutta katsotaan mitä niiden kanssa teen...

Olen jo pitkän aikaa pähkäillyt, että mitä ihmettä tekisin näiden kanssa! Kasvihuone on ollut aivan tukossa:0

Lannoite ja huolellinen kastelu ovat saaneet aikaan sen, että tomaattien koko on verrattavissa pieniin pensaisiin... varmaan metrin halkaisijaltaan joka suuntaan:0 Eipä ihme, etten meinannut enää sekaan mahtua! Päivittäiset kastelut ja muut hoitotoimenpiteet alkoivat olla aikamoista tuskaa, kun joka kerta sain raivata tietä päästäkseni huoneen toiseen päähän... Sadonkorjuusta puhumattakaan! Ei olisi ollut toivoakaan poimia tomaatteja amppelien toiselta puolelta.

Onneksi eivät pahemmin katkenneet, kun revin kasvustot irti toisistaan. Oviaukkokin tuppasi käymään hieman ahtaanlaiseksi näiden jättiläisten kanssa.

Nyt pitää vaan toivoa, että aurinkoakin piisaisi. Kukkia on satoja ja satoja... parit tomaattimaistiaisetkin on jo saatu!

Tomaatit roikkuvat parissa heinäseiväsrekissä. Toinen on kasvihuoneen edessä ja toinenkin kätevästi kasvilavojen rykelmässä.

Kasvihuoneeseen sain mahdutettua tähän asti ulkona värjötelleet kurkut. Jospa ne terhakoituisivat nyt, ja pääsisivät lopultakin kunnolla kasvuun. Joku aika sittenhän kylvin vielä aika paljon lisää erilaisia kurkkuja. Hyvin itivät ja nyt odotellaan runsasta satoa:) Osalle kurkuistani kävi huonosti, ja jouduin heittämään ne pois:( On vaan ollut niin pirun koleaa... Terassilla on sateelta suojassa useampi amppeli, joten eiköhän näistä luulisi jotain päätyvän pöytään asti!

Ei siis ihan toteutunut keväinen tavoitteeni väljemmästä kasvihuoneesta... sain aikaan kaikkien aikojen viidakon:) Ja lähestulkoon pelkillä tomaateilla... paprikathan ovat edelleen osittain kirvaisina pihalla! Alan olla aika kypsä näiden tuholaisten kanssa! Olen myrkyttänyt ja myrkyttänyt, ja edelleen jostain löytyy aina vielä yksi jos toinenkin vihreä paholainen! Sunnuntaina kaivelin jo house& garden killerinkin kaapista... jo on kumma, jos eivät ala talttumaan...

Mietin jo tomaattien kohdalla latvojen katkaisua. Ehkä odottelen elokuun alkuun, jolloin tämä kyllä kannattaa viimeistään tehdä! Tarkoituksena saada raakileet kypsiksi tomaateiksi. Samaisesta syystä myös kukkia kannattaa elokuussa poistaa! Amppelitomaattien kohdalla minun on tehtävä nämä toimenpiteet jo heti, kun vain ehdin!

Aiemmasta postauksestani so-up.fi/ruostettaroyheloita/tarkeat-hoitotoimenpiteet-kasvihuoneessa voit lukea lisää kasvatusvinkeistä!